Derfor regner du helt forkert på dine it-investeringer

Det vrimler med nye smarte teknologier, men mange virksomheder holder igen med investeringerne, fordi de regner helt forkert på de økonomiske gevinster.

Det kan godt være, at vi taler rigtig meget om nye mobile teknologier og smart social software, men når man ser på virksomhedernes reelle it-investeringer, er der stadig noget mere pres på bremsen end forventet. 

Det er der en grundlæggende forklaring på, mener Forrester-rådgiver Andrew Bartels i et blogindlæg

Forrester mener, at årsagen til den stadig lidt for sløve it-vækst er at finde i de økonomiske modeller, man anvender til at lave beregninger på return-on-investment (ROI).

"... hvor man hænger fast i gamle paradigmer med at måle fordele som antal hoveder og driftsmæssige besparelser som et resultat af automatisering," skriver Andrew Bartels.

Han forklarer, at disse modeller har fungeret godt i mange år, hvor nye teknologier primært fokuserede på proces-automatisering, og det grundlæggende handlede om at kunne lave mere arbejde hurtigere med færre folk.

Derfor har det ændret sig
"Men med mange af de nye teknologier - særligt nye mobil-teknologier inden for smartphones, tablets og apps og de nye smarte teknologier inden for awareness, analyse og collaboration - er den primære forretningsfordel ikke at lave mere arbejde med færre folk."

"I stedet er den største fordel med disse nye teknologier at reducere sandsynligheden for ringe forretningsresultater og øge sandsynligheden for gode forretningsresultater."

Derfor er det grundlæggende et problem at anvende de klassiske ROI-beregninger ifølge Forrester:

"Hvis en virksomhed forsøger at måle fordele som antal hoveder eller driftsbesparelser, vil de ikke finde dem - og som et resultat af det vil man ikke foretage investeringen."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.