IBM åbner for brug af intelligent supercomputer: Enorme muligheder i sigte

Den intelligente supercomputer Watson er blevet moden nok til nye opgaver, der kan udnytte computerens kognitive intelligens.

IBM vil inden længe give tredjeparts-selskaber og -udviklere adgang til selskabets berømte supercomputer Watson, som du kan læse mere om her.

Det sker som led i IBM's bestræbelser på at få sat skub i udviklingen af applikationer, som kan udnytte supercomputerens ekstremt store regnekraft.

Watson-computeren er videreudviklingen af IBM's DeepQA-projekt, og den vandt en vis berømmelse, da den i 2011 eftertrykkeligt bankede samtlige menneskelige modstandere i quiz-programmet Jeopardy.

Det kan du læse mere om her: Video: Watson tværer mennesker ud i Jeopardy.

Dengang lød det fra IBM, at Watson ville revolutionere computer-verdenen via brugen af såkaldte kognitiv teknologi, som Watson bygger på, og som får den til at minde lidt om en menneskelig hjerne, der kan lære af sin egne handlinger.

Det kan du læse mere om her: IBM: Denne teknologi bliver en revolution.

IBM har siden udfoldet den kognitive teknologi til blandt andet sundhedsområdet, som ifølge IBM har været blandt de mest krævende områder på grund af de komplicerede sproglige udfordringer, hedder det.

Nu er tiden altså kommet til at rulle brugen af Watson ud til en bredere skare, mener IBM.

"Vi har udviklet og modnet teknologien, som nu er stabil og moden nok til at understøtte et økosystem," siger teknologidirektøren for Watson-projektet, Rob High, til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Blevet meget mindre
IBM har samtidig skrumpet Watson betydeligt, siden supercomputeren deltog i Jeopardy-quizzen.

Dengang bestod Watson af 2.900 kerner med 15 TB ram.

I dag består den grundlæggende Watson-konfiguration af en opsætning på mellem 16 og 32 kerner med 256 GB ram, som til gengæld kan kobles løbende sammen.

Watson kan blandt andet via den kognitive teknologi arbejde med embeddede tabeller, ligesom den kan fintune og løbende forbedre de måder, hvorpå den besvarer spørgsmål.

Arbejder med partnere
IBM arbejder i første omgang sammen med en håndfuld partnere, der hver skal udvikle specialiserede applikationer til Watson.

Watson-cloud-tjenesten vil blandt andet indeholde et udviklings-toolkit, adgang til Watsons API, brugermanal og adgang til en særlig markedsplads.

Selskabet vil desuden i den nærmeste fremtid gå i gang med at finde virksomheder til at bygge software til Watson.

Læs også:

IBM: Denne teknologi bliver en revolution

Sådan får du en supercomputer i lommen

IBM: Din næste computer kan lugte og smage

Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Jeopardy-supercomputer skal rådgive om medicin

Her er Jeopardy-supercomputeren


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet
ComputerViews: Gennem det seneste årti har Apples Macs stået i skyggen af iPhonen og iPaden, men beslutningen om at smide Intel på porten og udvikle sine egne chips kan få helt afgørende betydning for Macens fremtid.
Computerworld
Tidligere Intel-udvikler: Derfor besluttede Apple sig for at droppe Intel
Det har vakt opsigt, at Apple har besluttet at droppe sin mangeårige samarbejdspartner Intel som leverandør af chip til Mac. Årsagen var helt konkret, fortæller tidligere Intel-topudvikler.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.