Artikel top billede

IBM åbner for brug af intelligent supercomputer: Enorme muligheder i sigte

Den intelligente supercomputer Watson er blevet moden nok til nye opgaver, der kan udnytte computerens kognitive intelligens.

IBM vil inden længe give tredjeparts-selskaber og -udviklere adgang til selskabets berømte supercomputer Watson, som du kan læse mere om her.

Det sker som led i IBM's bestræbelser på at få sat skub i udviklingen af applikationer, som kan udnytte supercomputerens ekstremt store regnekraft.

Watson-computeren er videreudviklingen af IBM's DeepQA-projekt, og den vandt en vis berømmelse, da den i 2011 eftertrykkeligt bankede samtlige menneskelige modstandere i quiz-programmet Jeopardy.

Det kan du læse mere om her: Video: Watson tværer mennesker ud i Jeopardy.

Dengang lød det fra IBM, at Watson ville revolutionere computer-verdenen via brugen af såkaldte kognitiv teknologi, som Watson bygger på, og som får den til at minde lidt om en menneskelig hjerne, der kan lære af sin egne handlinger.

Det kan du læse mere om her: IBM: Denne teknologi bliver en revolution.

IBM har siden udfoldet den kognitive teknologi til blandt andet sundhedsområdet, som ifølge IBM har været blandt de mest krævende områder på grund af de komplicerede sproglige udfordringer, hedder det.

Nu er tiden altså kommet til at rulle brugen af Watson ud til en bredere skare, mener IBM.

"Vi har udviklet og modnet teknologien, som nu er stabil og moden nok til at understøtte et økosystem," siger teknologidirektøren for Watson-projektet, Rob High, til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Blevet meget mindre

IBM har samtidig skrumpet Watson betydeligt, siden supercomputeren deltog i Jeopardy-quizzen.

Dengang bestod Watson af 2.900 kerner med 15 TB ram.

I dag består den grundlæggende Watson-konfiguration af en opsætning på mellem 16 og 32 kerner med 256 GB ram, som til gengæld kan kobles løbende sammen.

Watson kan blandt andet via den kognitive teknologi arbejde med embeddede tabeller, ligesom den kan fintune og løbende forbedre de måder, hvorpå den besvarer spørgsmål.

Arbejder med partnere

IBM arbejder i første omgang sammen med en håndfuld partnere, der hver skal udvikle specialiserede applikationer til Watson.

Watson-cloud-tjenesten vil blandt andet indeholde et udviklings-toolkit, adgang til Watsons API, brugermanal og adgang til en særlig markedsplads.

Selskabet vil desuden i den nærmeste fremtid gå i gang med at finde virksomheder til at bygge software til Watson.

Læs også:

IBM: Denne teknologi bliver en revolution

Sådan får du en supercomputer i lommen

IBM: Din næste computer kan lugte og smage

Sådan vil fremtidens computere blive klogere af sig selv

Jeopardy-supercomputer skal rådgive om medicin

Her er Jeopardy-supercomputeren
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Morten Boel Sigurdsson forlader livsværket Omada efter 21 år - nu begynder nyt kapitel: "Det er nærmest berusende spændende"
Interview: Efter 21 år har Morten Boel Sigurdsson endegyldigt forladt Omada, som han selv var med til at stifte i 1999. Teltpælene i det amerikanske er rykket op, og han og familien er tilbage i Danmark. "Der er én årsag til, at jeg stopper nu," fortæller han.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.