Artikel top billede

Google vinder storsejr i årelang copyright-strid

Efter otte års kamp har Google vundet slagsmål om gigantisk projekt.

Google har nu rettens ord for, at søge- og software-selskabet ikke bryder med ophavsretten i sit projekt med indscanning af bøger.

Siden 2005 har Google ellers kæmpet en copyright-kamp mod den amerikanske forfatterforening, US Authors Guild.

Foreningen mente dengang, at Google med sine planer om at skabe et astronomisk digitalt bibliotek ved at indscanne alverdens bøger samtidig var i gang med line op til massiv brud på forfatternes ophavsret.

Google har fastholdt en fair brug af bøgerne, da selskabet kun lagde tekstuddrag ud på nettet og altså ikke hele bøger.

Den amerikanske dommer, Denny Chin, har nu valgt at frafalde sagen og accepterede samtidigt Googles argumentation om, at indscanningen af bøger både var 'fair brug', og at projektet indebærer store fordele for offentligheden.

Det skriver BBC.

En længere sag 
Både den amerikanske forlagsbranche og forfatterforening har i flere år været ude med riven efter Googles scanningsprojekt på grund af påståede brud på ophavsretten.

I 2008 gik forlagene og forfatterne sammen om forlig, der skulle få Google til at betale knap 700 millioner kroner i kompensation til de to bogbrancheforeninger.

Tre år senere blev forliget forkastet af en amerikansk domstol med begrundelsen, at et særskilt forlig med Google ville indebære et de facto-monopol til bogkopiering i Googles favør.

Forlagsbranche og forfatterforening forhandlede derefter med Google hver for sig, og for godt et år siden indgik Google og den amerikanske forlagsbranche en aftale, hvor kompensationen fra Google til forlagene og andre 'detaljer' i aftalen ikke er kendte i offentligheden.

Senest har forfatterne så fået afslag i retten på, at de har ret til kompensation fra Google i det store scanningsprojekt.

Google hævdede i foråret, at selskabet indtil videre har scannet 30 millioner ind, som står klar på de virtuelle hylder i Googles digitale bibliotek.

Læs også:
Google bliver verdens største boghandler

Google er nu i skarp konkurrence med din boghandler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommunal IT-sikkerhed: Sådan håndterer du det mest effektivt
Hvordan sikrer du systemer og fortrolige data i den kommunale sektor trods begrænsede budgetter og en lang række krav til den digitale transformationsproces? Få et godt overblik her.