Artikel top billede

Google vinder storsejr i årelang copyright-strid

Efter otte års kamp har Google vundet slagsmål om gigantisk projekt.

Google har nu rettens ord for, at søge- og software-selskabet ikke bryder med ophavsretten i sit projekt med indscanning af bøger.

Siden 2005 har Google ellers kæmpet en copyright-kamp mod den amerikanske forfatterforening, US Authors Guild.

Foreningen mente dengang, at Google med sine planer om at skabe et astronomisk digitalt bibliotek ved at indscanne alverdens bøger samtidig var i gang med line op til massiv brud på forfatternes ophavsret.

Google har fastholdt en fair brug af bøgerne, da selskabet kun lagde tekstuddrag ud på nettet og altså ikke hele bøger.

Den amerikanske dommer, Denny Chin, har nu valgt at frafalde sagen og accepterede samtidigt Googles argumentation om, at indscanningen af bøger både var 'fair brug', og at projektet indebærer store fordele for offentligheden.

Det skriver BBC.

En længere sag 
Både den amerikanske forlagsbranche og forfatterforening har i flere år været ude med riven efter Googles scanningsprojekt på grund af påståede brud på ophavsretten.

I 2008 gik forlagene og forfatterne sammen om forlig, der skulle få Google til at betale knap 700 millioner kroner i kompensation til de to bogbrancheforeninger.

Tre år senere blev forliget forkastet af en amerikansk domstol med begrundelsen, at et særskilt forlig med Google ville indebære et de facto-monopol til bogkopiering i Googles favør.

Forlagsbranche og forfatterforening forhandlede derefter med Google hver for sig, og for godt et år siden indgik Google og den amerikanske forlagsbranche en aftale, hvor kompensationen fra Google til forlagene og andre 'detaljer' i aftalen ikke er kendte i offentligheden.

Senest har forfatterne så fået afslag i retten på, at de har ret til kompensation fra Google i det store scanningsprojekt.

Google hævdede i foråret, at selskabet indtil videre har scannet 30 millioner ind, som står klar på de virtuelle hylder i Googles digitale bibliotek.

Læs også:
Google bliver verdens største boghandler

Google er nu i skarp konkurrence med din boghandler
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere