Artikel top billede

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Specielt én Linux-udgave har bidt sig fast i toppen af listen over frikodefolkets yndlingsdistributioner.

I Linux-verdenen skorter det ikke på kreativitet og opfindsomhed, og derfor er der massevis af Linux-distributioner, at vælge imellem.

Det er de færreste, der er anvendelige som platform for masserne, men de mest populære distributioner listes på websiden Distrowatch.com.

Vi har set på tallene for de seneste seks måneder.

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret listen, og som i det forgangne halve år har toppet listen i suveræn stil.

Linux Mint er baseret på Ubuntu, men adskiller sig blandt andet ved at have et (mint) grønt design. Distributionen er ligeledes en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet.

Der er i øvrigt en lille nabokrig i gang mellem Ubuntu-folk og Mint-udviklerne i skrivende stund.

Gammel kærlighed ruster ikke

På andenpladsen kommer en gammel klassikker i frikodeverdenen.

Debian blev annonceret helt tilbage i 1993 af Ian Murdock, og navnet er angivelig valgt efter hans kæreste, der hed Deb.

Debian er sandsynligvis blevet det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

Bronzemedaljen kan hænges om halsen på Ubuntu, der første gang så dagens lys i september 2004.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand og tidligere Debian-udvikler.

På de efterfølgende pladser ligger:

4. Magie
5. Fedora
6. OpenSUSE
7. PCLinuxOS
8. Manjaro
9. Arch
10. Puppy
Kilde: Distrowatch.com

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Ny skærmteknologi kan være på vej til iPhone: I fremtiden vil din skærm altid være tændt
Apple har store forventninger til den næste iPhone, der muligvis vil blive udstyret med en helt ny skærmteknologi. Selskabets leverandører har derfor fået at vide, at de skal øge produktionskapaciteten med 20 procent.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.