Artikel top billede

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Specielt én Linux-udgave har bidt sig fast i toppen af listen over frikodefolkets yndlingsdistributioner.

I Linux-verdenen skorter det ikke på kreativitet og opfindsomhed, og derfor er der massevis af Linux-distributioner, at vælge imellem.

Det er de færreste, der er anvendelige som platform for masserne, men de mest populære distributioner listes på websiden Distrowatch.com.

Vi har set på tallene for de seneste seks måneder.

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret listen, og som i det forgangne halve år har toppet listen i suveræn stil.

Linux Mint er baseret på Ubuntu, men adskiller sig blandt andet ved at have et (mint) grønt design. Distributionen er ligeledes en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet.

Der er i øvrigt en lille nabokrig i gang mellem Ubuntu-folk og Mint-udviklerne i skrivende stund.

Gammel kærlighed ruster ikke

På andenpladsen kommer en gammel klassikker i frikodeverdenen.

Debian blev annonceret helt tilbage i 1993 af Ian Murdock, og navnet er angivelig valgt efter hans kæreste, der hed Deb.

Debian er sandsynligvis blevet det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

Bronzemedaljen kan hænges om halsen på Ubuntu, der første gang så dagens lys i september 2004.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand og tidligere Debian-udvikler.

På de efterfølgende pladser ligger:

4. Magie
5. Fedora
6. OpenSUSE
7. PCLinuxOS
8. Manjaro
9. Arch
10. Puppy
Kilde: Distrowatch.com

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere