Artikel top billede

Her er de 10 mest populære Linux-udgaver

Specielt én Linux-udgave har bidt sig fast i toppen af listen over frikodefolkets yndlingsdistributioner.

I Linux-verdenen skorter det ikke på kreativitet og opfindsomhed, og derfor er der massevis af Linux-distributioner, at vælge imellem.

Det er de færreste, der er anvendelige som platform for masserne, men de mest populære distributioner listes på websiden Distrowatch.com.

Vi har set på tallene for de seneste seks måneder.

Siden 2011 er det distributionen Mint, der har domineret listen, og som i det forgangne halve år har toppet listen i suveræn stil.

Linux Mint er baseret på Ubuntu, men adskiller sig blandt andet ved at have et (mint) grønt design. Distributionen er ligeledes en af mest brugerstyrede Linux-udgaver på nettet.

Der er i øvrigt en lille nabokrig i gang mellem Ubuntu-folk og Mint-udviklerne i skrivende stund.

Gammel kærlighed ruster ikke

På andenpladsen kommer en gammel klassikker i frikodeverdenen.

Debian blev annonceret helt tilbage i 1993 af Ian Murdock, og navnet er angivelig valgt efter hans kæreste, der hed Deb.

Debian er sandsynligvis blevet det største stykke open source-software, der nogensinde er udviklet, og der findes langt over 100 Debian-baserede Linux-udgivelser.

Bronzemedaljen kan hænges om halsen på Ubuntu, der første gang så dagens lys i september 2004.

Bag distributionen står Mark Shuttleworth, en karismatisk idémand og tidligere Debian-udvikler.

På de efterfølgende pladser ligger:

4. Magie
5. Fedora
6. OpenSUSE
7. PCLinuxOS
8. Manjaro
9. Arch
10. Puppy
Kilde: Distrowatch.com

Listen baserer sig på statistik fra Linux-verdenens egne rækker, som beskriver, hvor mange besøgende der leder efter information om de respektive distributioner.

Statistikken er således ikke den endegyldige sandhed, men den giver et solidt fingerpeg om, hvilke distributioner der har den største bevågenhed.

Læs også:
Ubuntu mister pusten: Stor interesse for Linux-opkomling

Her har du otte solide Linux-styresystemer

Ballade: Er populær it-tjeneste for usikker til netbank?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere