Artikel top billede

Farvel og tak: Topchef for pc-gigant pludselig ude af vagten

Blot to uger efter sin udnævnelse er ny topchef for en af verdens store pr-producenter igen ude af vagten efter et kaotisk forløb.

Han nåede dårligt nok at finde ud af, hvor hans kontor lå, før han igen er ude af vagten.

Den helt nyudnævnte topchef for pc-giganten Acer, Jim Wong, trækker sig med omgående virkning fra posten.

Han blev udnævnt til den magtfulde stilling for få uger siden, nemlig i begyndelsen af november, hvilket du kan læse mere om her: Katastrofe-regnskab fælder it-gigants topchef.

Det var meningen, at han skulle overtage posten som topchef om nogle måneder, hvor det var planen, at han skulle afløse nuværende topchef og administrerende direktør, J.T. Wang.

Ifølge Acer sker Jim Wongs pludselige afgang 'i lyset af selskabets seneste resultater."

Nedlægger CEO-stillingen

Acer meddeler, at selskabet nu nedlægger posten som CEO.

Al ansvar for selskabets ledelse vil i stedet blive håndteret af selskabets bestyrelsesformand og stifter, Stan Shih.

"De pligter, som CEO'en tidligere har håndteret, vil blive håndteret af selskabets formand eller president. Dette forventes at fremme selskabets beslutnings-effektivitet," lyder det i en meddelelse fra Acer.

Ifølge selskabet vil både Wang og Wong blive tilknyttet firmaet som rådgivere.

Acer er hårdt ramt af det faldende pc-salg, der har ramt pc-branchen i det seneste års tid. Du kan læse mere om det store fald her

Acer - engang verdens største pc-producent - er i dag blot verdens fjerde-største af slagsen.

Selskabet har altid fokuseret på salg af produkter til forbrugerne og ikke erhvervslivet. Det betyder, at Acer nu er ekstra hårdt ramt af den kraftige vækst i salget af tablet-computer, som især konsum-markedet har oplevet.

Analytikere har tidligere peget på, at Acer er nødt til at refokusere hele selskabet, hvis det på sigt vil overleve.

De mener, at Acer er nødt til at bevæge sig væk fra sin nuværende målgruppe og i stedet begynde at satse på dyrere og mere avancerede pc'er til professionelle brugere, ligesom de mener, at Acer bør indtage nye, geografiske markeder.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Derfor afviser GK at betale løsesum efter stort ransomware-angreb: Dansk afdeling med 400 ansatte også berørt af hackerangreb
I forrige weekend blev den nordiske entreprenørvirksomhed GK ramt af et stort ransomware-angreb, der har berørt selskabets interne systemer og lækket personlige oplysninger. Men GK afviser på det kraftigste, at ville indlede forhandling med hackerne om frigivelse af data. "Vi anser angrebet for at være en kriminel handling og har anmeldt forholdet til politiet," oplyser GK til Computerworld.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.