Artikel top billede

Kendt musiktjeneste forgyldes: Scorer 1,4 milliarder

Har aldrig tjent en krone, men investorerne er vilde efter at komme med.

Den udbredte svenske musiktjeneste Spotify har enormt potentiale, og selskabets brugerskare og værdi tordner i vejret.

Det er noget, der vækker opsigt i investorverdenen, hvor investeringsfonden Technology Crossover Ventures (TCV) nu lægger 1,4 milliarder kroner på bordet i kapitalindskud til musiktjenesten.

TCV har tidligere investeret i blandt andet Facebook og Netflix i de to i dag så succesrige tjenesters barndom. Derfor bliver investeringen fulgt opmærksomt af den øvrige investor-verden.

Det store indskud gør, at Spotify nu bliver vurderet til en samlet markedsværdi på godt 22 milliarder kroner.

Milliard-børsnotering

Spotify følger dermed efter en række andre internet-virksomheder, der i kølvandet på Twitters milliard-børsnotering er blevet værdifastsat til flere milliarder kroner.

De tæller Dropbox, Box og Snapchat og selvfølgelig Twitter selv.

Det er kun et år siden, at Spotify fik en kapitalindsprøjtning på en halv milliard kroner.

I løbet af det seneste år har selskabet øget sin bruger-skare fra 15 millioner til mere end 24 millioner brugere, mens selskabet i dag har mere end seks millioner betalende brugere.

Spotify fordoblede i 2012 sin omsætning, men øgede til gengæld sit tab til mere end 430 millioner kroner.

Indtil videre har Spotify angiveligt ingen planer om at lade sig børsnotere, selv det fra flere sider nævnes, at Twitters meget succesfulde og lukrative notering på mange måder har givet de øvrige internet-giganter blod på tanden efter at gå i samme retning.

Læs også:

Fanget i abonnements-fælden? Sådan siger du farvel til streamingtjenesterne

Keder du dig? Her er timevis af gratis underholdning

Telemillionær løfter sløret for ny streamingtjeneste

Google på trapperne med gigantisk musiktjeneste

Vi tester streaming og musik fra Apple, Google og Microsoft: Her er den bedste tjeneste
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.