Artikel top billede

Vupti: Twitter er pludselig mange milliarder kroner værd

Social tjeneste har aldrig tjent en krone. Alligevel er selskabet pludselig blevet mange milliarder kroner værd.

Værdien af den sociale tjeneste Twitter skød til vejrs som en raket under torsdagens børsnotering.

Twitter havde selv sat den indledende pris per aktie til 26 dollar, men på grund af meget stor efterspørgsel endte prisen på 45,52 dollar per aktier - 254 kroner - da fondsbørsen i New York lukkede torsdag.

Twitter-aktien åbnede til 45,10 dollar fredag.

I alt prisfastsætter den tårnhøje kurs Twitter til en samlet værdi på omkring 17,8 milliarder kroner.

Har aldrig tjent penge

Analytikere er ganske overraskede over den enorme efterspørgsel på aktien.

Det skyldes, at Twitter endnu aldrig har været i stand til at præsentere et overskud. Det kan du læse mere om her: Pengene vælter ud af Twitter.

Selskabet har heller ikke har været i stand til at fremvise en konkret plan for, hvordan det skal komme til at tjene penge i fremtiden.

Ligeledes havde analytikerne forventet, at Facebooks kaotiske børsnotering i 2012 ville havde fået investorerne til at være mere forsigtige med at kaste sig over noteringen af endnu et socialt medie.

Du kan læse mere om Facebooks kaotiske børsnotering her: Kæmpe it-koks i kulissen til Facebooks børsdebut.

Ifølge analytikerne har investorerne imidlertid alene haft kig på Twitters potentiale som en af de fire helt store sociale medier i Vesten sammen med Facebook, Google og LinkedIn.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.