Artikel top billede

Google på trapperne med gigantisk musiktjeneste

Sejlivede rygter går på, at Google allerede i morgen vil lancere en spritny musiktjeneste, der skal tage kampen op med Spotify og lignende tjenester samt give Apple baghjul på musikområdet.

Mens nørder, forretningsfolk og it-interesserede gør klar til den store keynote-tale i aften på Google I/O-konferencen, har søgegiganten gemt et es i ærmet til i morgen.

For ifølge it-mediet The Verge barsler Google med en musikstreaming-tjeneste, der skal tage konkurrencen op med digitale musikforretninger som Spotify, og den bliver muligvis annonceret på konferencen i morgen. 

Dermed vil Googles annoncering give softwareselskabet et forspring i forhold til mobilkonkurrenten Apple, som efter sigende også skulle være på vej med en musiktjeneste, der i store træk vil minde om online-radiotjenesten Pandora.

Har underskrifterne klar

Helt konkret har Google indgået licensaftaler med Universal Music Group og Sony Music Entertainment for både videotjenesten Youtube og Googles Android app-forretning Play.

Det giver Google mulighed for at tilbyde kunderne stjerner som Rihanna, Bob Dylan, Alicia Keys og Jay-Z.

Tidligere har Google i marts ifølge Fortune Magazine indgået en lignende licens-aftale med Warner Music Group, og har dermed indgået handler alle de tre største musikselskaber.

Allerede for to måneder siden gik rygterne på, at Google var i gang med at lancere en Spotify-dræber. 

Indtil videre har talspersoner fra musikselskaberne ikke ønsket at kommentere på rygterne i en tid, hvor Universals Musics moderselskab Vivendi kan konstatere, at omsætningen i første kvartal er steget med 13 procent i forhold til sidste år, og Universals digitale salg nu står for 54 procent af omsætningen.

Det er første gang, at Universal Music sælger mere digital musik end analogt.

800 millioner unikke brugere

Flere kilder nævner ifølge The Verge, at Googles kommende musiktjeneste baseret på abonnementer vil minde om Spotify, som også streamer sange til både pc'en og mobilen.

Google har så den fordel, at selskabet ejer Youtube, som har 800 millioner unikke brugere om måneden, og som kan bruges til at sælge den kommende musiktjeneste.

Til sammenligning har Spotify omkring 24 millioner brugere, hvoraf en fjerdedel betaler for tjenesten, mens resten er tvunget til at høre indlagte reklamer mellem sangene.

Ifølge The New York Times vil Googles musiktjeneste dog ikke komme i en gratis version med reklamer, men udelukkende som betalingsprodukt.

Det er endnu ukendt, hvor meget Googles musiktjeneste vil koste.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere