Kæmpe it-projekt bliver affyret i weekenden: Her vil det ramme dig

På søndag er der premiere på en stor del af det offentlige Danmarks største digitale satsning i flere år. Få overblikket over de nye løsninger her.

Fra sidste år ved denne tid skulle du, jeg og alle andre danskere til tasterne og selvbetjene os selv på nettet, hvis vi skal flytte, søge EU-sygesikringskort eller skrive børn op i skolen.

På søndag den 1. december skyller næste bølge af offentlige selvbetjeningsløsninger så ind over landet, hvor vi selv skal ordne en lang stribe ting på nettet.

Mens første bølge omhandlede høsteriet af de lavthængende frugter på store borgerservicecenter-områder, bevæger selvbetjeningen sig nu ind på mere komplekse områder.

For nu skal vi også søge om økonomisk friplads til daginstitutionen, ansøge om kropsbårne hjælpemidler, anmelde rotter og låne lokaler via nettet.

"I anden bølge bliver der introduceret en række nye fagområder, og her bliver flere af kommunernes forvaltninger inddraget i langt større omfang end tidligere," forklarer Jacob Poulsby Andersen, konsulent ved Kontoret for Digitalisering og Borgerbetjening hos Kommunernes Landsforening (KL).

Nye forvaltninger i spil
Han forklarer, at eksempelvis kommunernes tekniske forvaltning bliver involveret i rotteanmeldelserne, mens kulturforvaltningerne typisk står for lokale-udlån/udlejning.

Det store forkromede mål er, at selvbetjeningsløsninger mod slutningen af 2015 skal have udløst en besparelse på godt en milliard kroner inklusiv digital post, når 80 procent af al kommunikation mellem borgere og det offentlige foregår via selvbetjening.

Hos KL er man stadig ved at analysere de nyeste tal fra tilslutningen til første bølge, og her lyder budskabet fra Jacob Poulsby Andersen, at kommunerne er tæt på at nå de 80 procent opbakning.

"Selvfølgelig startede vi med de store volumener i første bølge og med de lavthængende frugter, og derfor er det også meget naturligt, at vi på flere områder er i land eller meget tæt på de 80 procent på en række områder, selv om det først skal nås i 2015," fortæller Jacob Poulsby Andersen.

Stor kampagne om digitaliseringen
Ude fra landets borgerservicecentre får KL også positive tilkendegivelser, da kommunale medarbejdere med loven om selvbetjening i hånden kan presse og hjælpe flere danskere end tidligere til at betjene sig selv på nettet.

For at gøre opmærksom på de nye selvbetjeningsløsninger har det offentlige i denne uge udsendt informationsmateriale omkring de nye områder for selv-tasteriet.

Samtidig bliver der i informationskampagnen gjort opmærksom på indførelsen af digital post, selv om den digitale postkasse til borgerne først bliver obligatorisk fra november 2014.

Læs også:
Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.