Artikel top billede

Kæmpe it-projekt bliver affyret i weekenden: Her vil det ramme dig

På søndag er der premiere på en stor del af det offentlige Danmarks største digitale satsning i flere år. Få overblikket over de nye løsninger her.

Fra sidste år ved denne tid skulle du, jeg og alle andre danskere til tasterne og selvbetjene os selv på nettet, hvis vi skal flytte, søge EU-sygesikringskort eller skrive børn op i skolen.

På søndag den 1. december skyller næste bølge af offentlige selvbetjeningsløsninger så ind over landet, hvor vi selv skal ordne en lang stribe ting på nettet.

Mens første bølge omhandlede høsteriet af de lavthængende frugter på store borgerservicecenter-områder, bevæger selvbetjeningen sig nu ind på mere komplekse områder.

For nu skal vi også søge om økonomisk friplads til daginstitutionen, ansøge om kropsbårne hjælpemidler, anmelde rotter og låne lokaler via nettet.

"I anden bølge bliver der introduceret en række nye fagområder, og her bliver flere af kommunernes forvaltninger inddraget i langt større omfang end tidligere," forklarer Jacob Poulsby Andersen, konsulent ved Kontoret for Digitalisering og Borgerbetjening hos Kommunernes Landsforening (KL).

Nye forvaltninger i spil

Han forklarer, at eksempelvis kommunernes tekniske forvaltning bliver involveret i rotteanmeldelserne, mens kulturforvaltningerne typisk står for lokale-udlån/udlejning.

Det store forkromede mål er, at selvbetjeningsløsninger mod slutningen af 2015 skal have udløst en besparelse på godt en milliard kroner inklusiv digital post, når 80 procent af al kommunikation mellem borgere og det offentlige foregår via selvbetjening.

Hos KL er man stadig ved at analysere de nyeste tal fra tilslutningen til første bølge, og her lyder budskabet fra Jacob Poulsby Andersen, at kommunerne er tæt på at nå de 80 procent opbakning.

"Selvfølgelig startede vi med de store volumener i første bølge og med de lavthængende frugter, og derfor er det også meget naturligt, at vi på flere områder er i land eller meget tæt på de 80 procent på en række områder, selv om det først skal nås i 2015," fortæller Jacob Poulsby Andersen.

Stor kampagne om digitaliseringen

Ude fra landets borgerservicecentre får KL også positive tilkendegivelser, da kommunale medarbejdere med loven om selvbetjening i hånden kan presse og hjælpe flere danskere end tidligere til at betjene sig selv på nettet.

For at gøre opmærksom på de nye selvbetjeningsløsninger har det offentlige i denne uge udsendt informationsmateriale omkring de nye områder for selv-tasteriet.

Samtidig bliver der i informationskampagnen gjort opmærksom på indførelsen af digital post, selv om den digitale postkasse til borgerne først bliver obligatorisk fra november 2014.

Læs også:
Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.