Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Kæmpe it-projekt bliver affyret i weekenden: Her vil det ramme dig

På søndag er der premiere på en stor del af det offentlige Danmarks største digitale satsning i flere år. Få overblikket over de nye løsninger her.

Fra sidste år ved denne tid skulle du, jeg og alle andre danskere til tasterne og selvbetjene os selv på nettet, hvis vi skal flytte, søge EU-sygesikringskort eller skrive børn op i skolen.

På søndag den 1. december skyller næste bølge af offentlige selvbetjeningsløsninger så ind over landet, hvor vi selv skal ordne en lang stribe ting på nettet.

Mens første bølge omhandlede høsteriet af de lavthængende frugter på store borgerservicecenter-områder, bevæger selvbetjeningen sig nu ind på mere komplekse områder.

For nu skal vi også søge om økonomisk friplads til daginstitutionen, ansøge om kropsbårne hjælpemidler, anmelde rotter og låne lokaler via nettet.

"I anden bølge bliver der introduceret en række nye fagområder, og her bliver flere af kommunernes forvaltninger inddraget i langt større omfang end tidligere," forklarer Jacob Poulsby Andersen, konsulent ved Kontoret for Digitalisering og Borgerbetjening hos Kommunernes Landsforening (KL).

Nye forvaltninger i spil

Han forklarer, at eksempelvis kommunernes tekniske forvaltning bliver involveret i rotteanmeldelserne, mens kulturforvaltningerne typisk står for lokale-udlån/udlejning.

Det store forkromede mål er, at selvbetjeningsløsninger mod slutningen af 2015 skal have udløst en besparelse på godt en milliard kroner inklusiv digital post, når 80 procent af al kommunikation mellem borgere og det offentlige foregår via selvbetjening.

Hos KL er man stadig ved at analysere de nyeste tal fra tilslutningen til første bølge, og her lyder budskabet fra Jacob Poulsby Andersen, at kommunerne er tæt på at nå de 80 procent opbakning.

"Selvfølgelig startede vi med de store volumener i første bølge og med de lavthængende frugter, og derfor er det også meget naturligt, at vi på flere områder er i land eller meget tæt på de 80 procent på en række områder, selv om det først skal nås i 2015," fortæller Jacob Poulsby Andersen.

Stor kampagne om digitaliseringen

Ude fra landets borgerservicecentre får KL også positive tilkendegivelser, da kommunale medarbejdere med loven om selvbetjening i hånden kan presse og hjælpe flere danskere end tidligere til at betjene sig selv på nettet.

For at gøre opmærksom på de nye selvbetjeningsløsninger har det offentlige i denne uge udsendt informationsmateriale omkring de nye områder for selv-tasteriet.

Samtidig bliver der i informationskampagnen gjort opmærksom på indførelsen af digital post, selv om den digitale postkasse til borgerne først bliver obligatorisk fra november 2014.

Læs også:
Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere