Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år

Den offentlige sektor har lagt økonomien fast for 2014, hvor der bliver plads til en masse digitale projekter. Få overblikket over de mange it-planer her.

Regeringen, regionerne og kommunerne er på plads med den offentlige sektors økonomiaftaler for 2014, og her er der flere digitale fingeraftryk end set længe.

Ganske som ventet er det helt store dyr i åbenbaringen den kommende digitaliseringsreform med fokus på digital velfærd, som vil se dagens lys til efteråret. 

På nuværende tidspunkt har regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) aftalt at iværksætte en samlet indsats på fire konkrete områder, som omhandler hjælp til løft, brug af hjælpemidler, spiserobotter og vasketoiletter med henblik på at spare en halv milliard kroner ved fuld indfasning i 2017.

Men digitaliseringsformen vil dog sandsynligvis også indeholde mere it-fokuserede målsætninger for udbredelsen af eksempelvis landsdækkende telemedicinske løsninger, it-læring i folkeskolen og it-løsninger på socialområdet. 

Tredje bølge skudt i gang

De tre parter i den offentlige sektor er også blevet enige om, at tredje bølge i den store selvbetjeningsmanøvre i borgernes og virksomhedernes kontakt med den offentlige sektor.

Dermed kan danskerne godt se frem til, at der fra 2014 skal selvbetjenes på nettet, når danskerne eksempelvis skal søges om byggetilladelse og anmelde byggearbejde.

I alt 10 nye områder overgår til selvbetjening i slutningen af 2014, og du kan læse mere om de to første selvbetjenings-bølger her

Målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgerne og de offentlig myndigheder bliver digital i 2015.

Mobil NemID på vej

Som tidligere beskrevet vil der i de kommende måneder blive udviklet et mobilt NemID, som kan anvendes på smartphones og tablets.

Det mobile NemID forventes lanceret i løbet af foråret 2014.

Samtidig vil den offentlige sektor også have skubbet mere gang i brugen af grunddata, som skal skydes ud til blandt andet app-udviklere, så disse data kan komme tilbage i borgernes hænder pakket ind i meningsfyldte apps.

Med økonomiaftalen for 2014 bliver Danske Regioner med millionvis af data på sygehusområdet også en del af planen om at udvinde det digitale guld i de mange offentlige datasæt.

Senest har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortalt, at danskernes adressedata skal frigives, så kreative hoveder kan bygge brugbare apps til gavn for både effektiviteten og væksten.




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager med agilt mindset

WSP Danmark A/S

MicroStation konsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere