Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år

Den offentlige sektor har lagt økonomien fast for 2014, hvor der bliver plads til en masse digitale projekter. Få overblikket over de mange it-planer her.

Regeringen, regionerne og kommunerne er på plads med den offentlige sektors økonomiaftaler for 2014, og her er der flere digitale fingeraftryk end set længe.

Ganske som ventet er det helt store dyr i åbenbaringen den kommende digitaliseringsreform med fokus på digital velfærd, som vil se dagens lys til efteråret. 

På nuværende tidspunkt har regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) aftalt at iværksætte en samlet indsats på fire konkrete områder, som omhandler hjælp til løft, brug af hjælpemidler, spiserobotter og vasketoiletter med henblik på at spare en halv milliard kroner ved fuld indfasning i 2017.

Men digitaliseringsformen vil dog sandsynligvis også indeholde mere it-fokuserede målsætninger for udbredelsen af eksempelvis landsdækkende telemedicinske løsninger, it-læring i folkeskolen og it-løsninger på socialområdet. 

Tredje bølge skudt i gang

De tre parter i den offentlige sektor er også blevet enige om, at tredje bølge i den store selvbetjeningsmanøvre i borgernes og virksomhedernes kontakt med den offentlige sektor.

Dermed kan danskerne godt se frem til, at der fra 2014 skal selvbetjenes på nettet, når danskerne eksempelvis skal søges om byggetilladelse og anmelde byggearbejde.

I alt 10 nye områder overgår til selvbetjening i slutningen af 2014, og du kan læse mere om de to første selvbetjenings-bølger her

Målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgerne og de offentlig myndigheder bliver digital i 2015.

Mobil NemID på vej

Som tidligere beskrevet vil der i de kommende måneder blive udviklet et mobilt NemID, som kan anvendes på smartphones og tablets.

Det mobile NemID forventes lanceret i løbet af foråret 2014.

Samtidig vil den offentlige sektor også have skubbet mere gang i brugen af grunddata, som skal skydes ud til blandt andet app-udviklere, så disse data kan komme tilbage i borgernes hænder pakket ind i meningsfyldte apps.

Med økonomiaftalen for 2014 bliver Danske Regioner med millionvis af data på sygehusområdet også en del af planen om at udvinde det digitale guld i de mange offentlige datasæt.

Senest har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortalt, at danskernes adressedata skal frigives, så kreative hoveder kan bygge brugbare apps til gavn for både effektiviteten og væksten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere