Artikel top billede

Få overblikket: Her er de offentlige it-planer for næste år

Den offentlige sektor har lagt økonomien fast for 2014, hvor der bliver plads til en masse digitale projekter. Få overblikket over de mange it-planer her.

Regeringen, regionerne og kommunerne er på plads med den offentlige sektors økonomiaftaler for 2014, og her er der flere digitale fingeraftryk end set længe.

Ganske som ventet er det helt store dyr i åbenbaringen den kommende digitaliseringsreform med fokus på digital velfærd, som vil se dagens lys til efteråret. 

På nuværende tidspunkt har regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) aftalt at iværksætte en samlet indsats på fire konkrete områder, som omhandler hjælp til løft, brug af hjælpemidler, spiserobotter og vasketoiletter med henblik på at spare en halv milliard kroner ved fuld indfasning i 2017.

Men digitaliseringsformen vil dog sandsynligvis også indeholde mere it-fokuserede målsætninger for udbredelsen af eksempelvis landsdækkende telemedicinske løsninger, it-læring i folkeskolen og it-løsninger på socialområdet. 

Tredje bølge skudt i gang

De tre parter i den offentlige sektor er også blevet enige om, at tredje bølge i den store selvbetjeningsmanøvre i borgernes og virksomhedernes kontakt med den offentlige sektor.

Dermed kan danskerne godt se frem til, at der fra 2014 skal selvbetjenes på nettet, når danskerne eksempelvis skal søges om byggetilladelse og anmelde byggearbejde.

I alt 10 nye områder overgår til selvbetjening i slutningen af 2014, og du kan læse mere om de to første selvbetjenings-bølger her

Målet er, at 80 procent af kommunikationen mellem borgerne og de offentlig myndigheder bliver digital i 2015.

Mobil NemID på vej

Som tidligere beskrevet vil der i de kommende måneder blive udviklet et mobilt NemID, som kan anvendes på smartphones og tablets.

Det mobile NemID forventes lanceret i løbet af foråret 2014.

Samtidig vil den offentlige sektor også have skubbet mere gang i brugen af grunddata, som skal skydes ud til blandt andet app-udviklere, så disse data kan komme tilbage i borgernes hænder pakket ind i meningsfyldte apps.

Med økonomiaftalen for 2014 bliver Danske Regioner med millionvis af data på sygehusområdet også en del af planen om at udvinde det digitale guld i de mange offentlige datasæt.

Senest har Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter fortalt, at danskernes adressedata skal frigives, så kreative hoveder kan bygge brugbare apps til gavn for både effektiviteten og væksten.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
End-to-end Server Security: Hvad er det – og hvordan kan det styrke din forretning?
Hvorfor bør serverbaseret sikkerhed være en kritisk del af din sikkerhedsinfrastruktur – og hvordan sikrer du, at din hardware kan leve op til kravene? Læs mere i dette whitepaper.