Guddommelig idé: Old school-it sælger vildt på nyt marked

Velafprøvede it-løsninger til et helt nyt marked får det til at klinge solidt i kasseapparatet hos dansk it-iværksætter, som på få år er vokset heftigt. Læs og kopier ideen her.

Sammenkoblingen mellem kirker, intranet og webværktøjer lyder umiddelbart ikke særligt sexet. 

Det gør måske heller ikke så meget, så længe der er en god forretning i det, mener manden bag en anderledes it-satsning.

"Jeg er ikke interesseret i at være sexet. Jeg vil meget hellere introducere velprøvet teknologi i en disruptive sammenhæng og vinde store markeder, mens vi har det sjovt."

Sådan lyder ordene fra den nu 26-årige iværksætter Christian Steffensen, som har stiftet it-selskabet Kirkeweb i 2009, mens han studerede på Copenhagen Business School.

Selskabets mission er at sælge management-værktøjer med mulighed for styring af aktiviteter som bryllupper, begravelser og koncerter for kunderne, der i dag består af omkring 400 kirker i primært Danmark samt i udlandet.

Med knap 2.500 folkekirker i Danmark er der stadig stort vækstpotentiale på hjemmemarkedet, mens selskabet i disse måneder også er på vej ind i Tyskland med kapringen af 30 kirker i byer som Berlin, Bremen og Hamburg.

Seksdobling af million-omsætning
Sidste år blev den første fuldtidsmedarbejder i Kirkeweb ansat, og i dag er iværksætter-virksomheden vokset til 23 it-folk og sælgere, der omsætter for seks millioner kroner med udsigt til minimum en fordobling til 12 millioner kroner i 2014.

Til næste år åbner selskabet kontor i Hamburg, mens Christian Steffensen også kigger nysgerrigt på mulighederne for salgskontorer i et land som England.

"Hvis vi inden for fem år skal være den dominerende spiller inden for church-management, er det altafgørende at kapre de store europæiske markeder med mange kunder. Og hvis alt går vel, skal vi bare videre ud i Europa," siger Kirkewebs stifter og direktør Christian Steffensen til Computerworld.

Indtil videre har det ikke været svært at versionere selskabets produkt til udenlandske jagtmarker.

På det tyske marked bliver selskabets løsning stort set bare oversat, og så er den egentlig køreklar til at blive taget i brug af kirkefolk hos Danmarks nabo mod syd.

Sådan fik de succes
Og hvad er så hemmeligheden bag selskabets succes?

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Akut mangel på chip tvinger verdens største bil-producenter til at drosle ned for produktionen af biler
Flere af verdens største bil-producenter er tvunget til at drosle ned for produktionen på grund af mangel på chip, som de ikke kan få leveret.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.