Sådan får vi flere succesrige danske it-iværksættere

At Danmark får flere it-værksættere er langt fra lig en sikker innovations-succes, for iværksætterne skal også overleve de første svære år. Læs her, hvad der skal til for at få succes med it-iværksættere i Danmark.

Det vælter frem med danske it-iværksættere.

Således er der siden 2002 kommet 30 procent flere it-iværksættere til om året, hvor den klart største stigning er inden for service- og konsulentbranchen, viser tal fra it-brancheforeningen IT-Branchen og Danmarks Statistik.

I dag kommer der omkring 2.300 it-iværksættervirksomheder til om året.Overlevelse vigtigere end fødsel
Det totale tal for iværksættere i Danmark har efter flere års fald stabiliseret sig på omkring 18.000 nye virksomheder årligt.

Men det er faktisk ikke antallet af firmaer startet af ildsjæle, som er det vigtigste tal ifølge direktøren i Dansk Iværksætter Forening, Jakob Engel-Schmidt.

Det er derimod antallet af virksomheder, der overlever, og her viser tal fra OECD (Organisationen for økonomisk samarbejde og udvikling) og statistikker fra Erhvervsstyrelsen, at antallet af de såkaldte vækstvirksomheder er jævnt faldende herhjemme.

"Det danske iværksætter-miljø er lidt af en sur-sød sauce, for vi har mange nye, dygtige iværksættere, mens vi generelt har et historisk lavt antal nystartede virksomheder, og de nystartede CVR-numre med vækst er også rekordlavt," lyder det fra Jakob Engel-Schmidt, som ud over sin direktør-titel også er suppleant for Venstre i Folketinget.

It-firmaer har en fordel
Jakob Engel-Schmidt peger på, at kun omkring 100 iværksættere bliver til vækstvirksomheder, der blandt andet er kendetegnet ved at have fem eller flere personer ansat.

"100 vækstvirksomheder ud af mellem 17.000 og 19.000 iværksættere er jo ikke særlig meget," indskyder han.

Omkring 1.500 ud af de i alt 18.000 nystartede firmaer vokser sig så stærke, at de fortsætter, selvom de ikke bliver til vækstvirksomheder i første omgang. Resten drejer nøglen om, forbliver hobbyvirksomheder og kommer aldrig for alvor ud af starthullerne.

Hvordan er it-branchens muligheder for at berige iværksættermiljøet?

"Hos Dansk Iværksætter Forening har vi ingen religiøse holdninger til brancher. Mit indtryk er dog, hvilket også er dokumenteret i flere undersøgelser, at vi herhjemme har en konkurrencemæssig fordel på it-området," svarer Jakob Engel-Schmidt.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.