Microsoft: Sådan skal I gøre med jeres Windows XP

Mange virksomheder har stadig Windows XP-maskiner i større eller mindre omfang, selvom Microsofts support snart ophører. Her er Microsofts anbefaling til virksomhederne.

525 læsere deltog i sidste uge i en afstemning på Computerworld, hvor spørgsmålet lød: "Er der stadig pc'er med Windows XP på din arbejdsplads?"

Hele 33 procent svarede "Ja, vi har en del XP-maskiner," og yderligere 25 procent sagde "Ja, men det er meget få maskiner."

Hos 38 procent af læserne lød svaret: "Nej, XP er fortid hos os."

Rådgivningsfirmaet Forrester har vurderet, at der i den gennemsnitlige organisation fortsat er omkring 20 procent af maskinerne, der kører med XP.

Her er problemet
For de mange, der altså altså stadig har XP, kan der opstå problemer, når Microsoft til april stopper med at supportere XP.

Allerede i dag har XP 21 gange højere risiko for at blive ramt af malware end Windows 8.1. Og det kan blive endnu værre, vurderer Forrrester:

"Når Microsoft giver slip på XP, kan du forvente, at mange af antivirus-leverandørerne langsomt begynder at mindske indsatsen med at beskytte disse systemer."

"De fleste tredjeparts-leverandører af applikationer vil formentlig også ophøre med at lappe deres software, hvilket giver perfekte vilkår for hackere."

Det anbefaler Microsoft
Computerworld har spurgt Microsofts Louise Harders, ansvarlig for salget af Windows til større virksomheder i Danmark, hvordan man bør forholde sig, hvis man stadig har XP i organisationen?

"Vores anbefaling er, at man hurtigst muligt får migreret væk fra XP - og inden 8. april 2014."

"Det er en dialog, vi har haft med mange af vores store kunder igennem rigtig lang tid, og vi har kommunikeret meget direkte til kunderne, at XP udløber 8. april 2014."

"Vi har selvfølgelig lagt planer sammen med vores store kunder igennem vores account-teams, og vi har en løbende dialog om, hvor langt de er i de migrerings-projekter. Det har været på agendaen i lang tid."

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Dette smartwatch er som skabt til at krydse Gobi-ørkenen – men det fungerer også fint herhjemme
Garmin Instinct Solar er et af de første smart-ure, som slet ikke behøver at blive opladet – det har sin fordele og naturligvis også sine begrænsinger.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Gratis whitepaper: Hvad er EDI, og hvordan kan det styrke min forretning?
Overvejer du EDI, og ønsker du at undersøge, om EDI er den rette investering for din virksomhed? Har en af dine kunder eller leverandører for nyligt bedt dig om at udveksle elektroniske dokumenter (EDI)? Så hent dette whitepaper og få et overblik over, hvad EDI er, og hvilke fordele producenter og grossister som dig kan se frem til, når du investerer i EDI til din forretning.