Skærmbillede fra Code.orgs promovideo.

Opfordring: Brug en time på at kode med denne app

Den populære nørdskole Codecademy lover, at du kan lære at kode på en time med deres nye app.

Efter en time med denne app vil du være motiveret til at lave din egen app.

Det er groft sagt, hvad Codecademy lover med sin nye nye iPhone-app: "Codecademy: Hour of Code."

Med app'en kan du lære de mest basale kodetrick, hvilket forhåbentligt kan danne basis for, at du inden længe kan lave den næste Angry Birds eller Candy Crush.

Vil skabe forståelse for kode
Ifølge Codecademy er formålet med app'en, at den skal introducere brugeren for de grundlæggende koncepter, der ligger bag de apps, vi bruger på vores telefoner, og de websites, som vi besøger, når vi er på internettet.

"Med app'en vil du lære at forstå de grundlæggende strukturer bag kode, når du ser dem," skriver Codecademy selv om app'en på iTunes.

Codecademy har siden 2011 eksisteret som en internetskole, hvor folk på en hurtig, let og sjov måde kan lære at kode, og ifølge den britiske avis The Guardian har Codecademy siden stiftelsen fået tilført 12,5 millioner dollar i kapital, svarende til omkring 67 millioner kroner.

Og ligesom lektionerne på Codecademys hjemmeside er app'en også inddelt i lektioner, der hurtigt kan gennemføres og har et "spil-element", der motiverer brugeren til også at tage den næste lektion.

Appens målgruppe er uden tvivl nybegynderne. Folk der som skribenten bag denne artikel har meget lidt eller absolut ingen erfaring med at kode.

Du skal dog ikke gøre dig nogle illusioner om, at du efter blot en time i selskab med app'en vil være i stand til at skabe din egen app. 

Men motivationen er sandsynligvis større, og det samme er din forståelse for kodernes bagvedliggende logik.

Del af stort projekt
Hour of Code-app'en er dog blot en del af et langt større initiativ ved navn Computer Science Education Week, hvor temaet i år er "Hour of Code". Det bliver arrangeret af non-profit-organisationen Code.org, der opfordrede især unge amerikanere til at bruge en time i løbet af den forgangne uge på at lære at kode.

Også det kendte online-universitet Khan Academy har lavet en hel sektion, der er helliget "Hour of Code", og både Apple-butikker og Microsoft-butikker afholdte i løbet af sidste uge gratis kodetimer, hvor folk kunne komme ind fra gaden og få undervisning.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Derfor er SAP ramt af kæmpe nedtur trods stor stigning i indtjeningen
ComputerViews: Mægtige SAP’s markedsværdi er på et øjeblik styrtdykket i den største enkeltstående nedtur for selskabet siden 1999. Selskabet er krise. Se her hvorfor.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.