Artikel top billede

Dansk udvikler finder fejl i Facebook: Sådan får du millioner af likes

Dansk webudvikler har fundet et hul i Facebooks kode. Her fortæller han historien om, hvordan han opdagede fejlen, der giver mulighed for at booste sine likes, og hvordan det fungerer i praksis.

Den danske webudvikler Thomas Effersøe har fundet et hul i Facebooks API, der gør, at du på et øjeblik kan få flere tusinde Facebook-likes på dine links.

Med andre ord kan du selv booste antallet af likes på dine opdateringer med enorme mængder.

"Ved hjælp af Facebooks REST API kan man spørge om statistik i form af, hvor mange likes, delinger og kommentarer, der er på en given URL. Og det er den funktion, man kan udnytte," fortæller Thomas Effersøe, der til daglig sidder i Computerworlds webudviklingsafdeling.

Opdaget til et tilfælde

I forbindelse med udvikling af et modul, der fortæller, hvor mange likes eller delinger en artikel fra Computerworld har, snubler han ved en tilfældighed over fejlen.

"Det viser sig, at mange af vores artikler har det samme antal likes i statistikmodulet. Derfor undersøgte jeg sagen, og jeg finder frem til, at fremgangsmetoden for at tilføre sine egne links nye likes faktisk er ganske enkel."

Det fortæller Thomas Effersøe, som i det følgende vil redegøre for, hvordan fejlen kan udnyttes. 

Sådan høster du likes

For det første skal du bruge en URL, som Facebook ikke tidligere har set. Ældre links kan man ikke manipulere.

"Tricket ligger i, at du skal redirecte din egen URL til en anden URL, som du vil 'låne' likes fra," siger han.

Et eksempel er, at man kan hente likes fra Google.com.

"Hvis man henviser til google.com, er det statistikken fra denne URL, der bliver registreret på din egen URL, og det giver masser af likes," fortæller Thomas Effersøe, og han fortsætter:

"Det ser ikke ud til, at Facebook automatisk opdager, at man snyder med like-tallet. Men det er snyd, og det bør man naturligvis holde sig fra. Jeg har også rapporteret om fejlen til Facebook."

Thomas Effersøe har selv foretaget et lille eksperiment, hvor resultatet er 7,6 millioner likes, som du kan se på billedet herunder.


Der er mere læsning om opdagelsen på webudviklerens blog.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Intels store plan afsløret: Fire nye generationer af processorer klar inden 2025 - og en helt ny æra er på vej
Intels nye CEO Pat Gelsinger har fremlagt planen for de fem års produkter. Planen rummer hele fire nye processorteknologier og en vild ny standard for produktionsteknologien. Se planerne her.
Computerworld
Tysk unicorn-app stormer ind på det danske marked: Vil levere dine dagligvare-indkøb på 10 minutter
Gorillas er en app-drevet udbringningstjeneste, der er blevet kaldt for Europas hurtigstvoksende startup. Tjenesten vil nu udbringe dagligvare til danskerne inden for 10 minutter.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.