Stifter bliver arbejdende bestyrelsesformand:Michael Holm stopper som direktør for Systematic

Artikel top billede

Vigtig sag afgjort: Udelukker TDC bredbånds-konkurrenter?

Betyder TDC's prispolitik på bredbånd til private, at konkurrenter har svært ved at få fat i markedet? Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøgt.

"TDC forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er så stor, at konkurrenter ikke udelukkes fra markedet."

Sådan lyder det i dag, onsdag, i en længe ventet afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det potentielle brud på konkurrencereglerne var, at forskellen mellem TDC's engros- og detailpriser er så lille, at det udelukker konkurrenter fra markedet.

TDC skal dokumentere prisforskel

Sagen, der har kørt siden 2010-11, er nu afgjort ved, at TDC har givet et tilsagn, hvor selskabet forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er tilstrækkelig stor.

"TDC's tilsagn fjerner de betænkeligheder, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft. Når en sag afsluttes med tilsagn, indebærer det, at Konkurrencerådet ikke har taget stilling til, om konkurrenceloven er overtrådt," står der i en pressemeddelelse.

Det var blandt andre Telenor og Telia, der havde klaget over "problemer med at anvende TDC A/S' såkaldte kobberinfrastruktur eller kobberaccess til at producere konkurrerende bredbåndsydelser." 

Kan hurtigt gribe ind

"Afgørelsen fremmer konkurrencen på bredbåndsmarkedet til private. Fremover kan myndighederne hurtigt og effektivt gribe ind, hvis TDC's prispolitik udelukker konkurrenter i strid med konkurrencereglerne," står der desuden.  

Hos TDC hæfter man sig ved, at klageren ikke har fået medhold, og at TDC hverken skal ændre priser eller adfærd.

"Vi ønsker en velfungerende og gennemsigtig konkurrence på det danske bredbåndsmarked, og hvis vi kan bidrage endnu mere hertil ved at ændre nogle interne procedurer, så gør vi naturligvis det," udtaler koncerndirektør Miriam Hvidt.

Læs også:

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere