Artikel top billede

Vigtig sag afgjort: Udelukker TDC bredbånds-konkurrenter?

Betyder TDC's prispolitik på bredbånd til private, at konkurrenter har svært ved at få fat i markedet? Det har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen undersøgt.

"TDC forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er så stor, at konkurrenter ikke udelukkes fra markedet."

Sådan lyder det i dag, onsdag, i en længe ventet afgørelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Det potentielle brud på konkurrencereglerne var, at forskellen mellem TDC's engros- og detailpriser er så lille, at det udelukker konkurrenter fra markedet.

TDC skal dokumentere prisforskel

Sagen, der har kørt siden 2010-11, er nu afgjort ved, at TDC har givet et tilsagn, hvor selskabet forpligter sig til de næste fem år at dokumentere, at prisforskellen mellem selskabets engros- og detailpriser for bredbånd til private er tilstrækkelig stor.

"TDC's tilsagn fjerner de betænkeligheder, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft. Når en sag afsluttes med tilsagn, indebærer det, at Konkurrencerådet ikke har taget stilling til, om konkurrenceloven er overtrådt," står der i en pressemeddelelse.

Det var blandt andre Telenor og Telia, der havde klaget over "problemer med at anvende TDC A/S' såkaldte kobberinfrastruktur eller kobberaccess til at producere konkurrerende bredbåndsydelser." 

Kan hurtigt gribe ind

"Afgørelsen fremmer konkurrencen på bredbåndsmarkedet til private. Fremover kan myndighederne hurtigt og effektivt gribe ind, hvis TDC's prispolitik udelukker konkurrenter i strid med konkurrencereglerne," står der desuden.  

Hos TDC hæfter man sig ved, at klageren ikke har fået medhold, og at TDC hverken skal ændre priser eller adfærd.

"Vi ønsker en velfungerende og gennemsigtig konkurrence på det danske bredbåndsmarked, og hvis vi kan bidrage endnu mere hertil ved at ændre nogle interne procedurer, så gør vi naturligvis det," udtaler koncerndirektør Miriam Hvidt.

Læs også:

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Drukner din sikkerhed i et hav af falske advarsler?

Der er et konstant våbenkapløb i gang mellem de værktøjer, din IT-sikkerhedsafdeling har til rådighed og et stigende antal komplekse og mangeartede cybertrusler. Men når sikkerhedsinfrastrukturen udbygges, stiger kompleksiteten og mængden af advarsler også. Hermed får du svært ved at skelne mellem et stort antal falsk positive og de få – men reelle og kritiske! – advarsler, du skal prioritere at håndtere. Bliv klogere på hvordan du håndtere det.

15. juni 2021 | Læs mere


Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Premium
Test: Duer Samsungs første Pro-pc'er til noget?
Samsung Galaxy Book Pro serien er et bevis på, at de etablerede pc-producenter får sig en formidabel udfordrer i den sydkoreanske supersværvægter.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.