Artikel top billede

(Foto: Ole Hartmann Schmidt/TDC)

Telefirmaer klager over TDC i samlet flok

Fire teleselskaber går sammen i fælles front mod TDC, og skriver i et åbent brev, at konkurrencesituationen på bredbånd befinder sig på et uholdbart niveau.

Læs også: 
Udkantsdanmark undrer sig: Hvorfor særbehandling til Bornholm?

Teleindustrien træt af tæv: Nu vil vi anerkendes

Hvis regeringens nye bredbåndsmålsætninger skal blive en realitet i 2020, kræver det en langt bedre konkurrencesituation.

For som situationen er nu, sidder TDC tilsyneladende med alle kortene på hånden. 

Det mener fire teleselskaber i hvert fald, der uden om TDC, sammen har skrevet et åbent brev til politikerne på Christiansborg.

Selskaberne bag det åbne og kritiske brev til politikerne er Telenor, Telia, Global Connect og Concepy.  

Det skriver Berlingske i sin Business-sektion. 

Umuligt at leve op til kravene

Regeringen er netop kommet med et udspil, der lægger op til, at alle danskere i 2020 skal have en forbindelse med 100 Mbit i download og 30 Mbit i upload. 

Men det ambitiøse mål er stort set umuligt for teleselskaber at leve op til på grund af den fuldstændige skæve konkurrencesituation. 

De fire selskaber, som nu har dannet fælles trop mod TDC, skriver blandt andet i brevet, at "de er pressede på økonomien, og at konkurrencesituationen i Danmark befinder sig på et uholdbart niveau." 

Fordi TDC ejer en meget stor del af infrastrukturen, når det kommer til faste forbindelse som kobber eller fiber, mener de fire selskaber, at det bliver svært at komme uden om TDC. 

Milliarderne kunne bruges langt bedre

De fire selskaber bliver derfor nødt til at leje sig ind hos TDC's infrastruktur, hvis de skal levere 2020-målsætningerne.

Men lejeprisen er ikke udsat for særlig meget konkurrence, da TDC ejer en meget stor del, og derfor er priserne mere stillestående. 

"Regeringens oplæg er rigtigt fint, men det skaber ikke den konkurrence, man godt kunne ønske sig. Det er fortsat svært, for ikke at sige umuligt, for os at operere på kobbernettet. Vi vil forsøge at komme med forslag til, hvordan man skaber konkurrence, så alle har lige ret til at komme på kobbernettet," siger Niels Zibrandtsen, administrerende direktør for Global-Connect til Berlingske og fortsætter:

Her er de fire selskabers krav

"Det ærgrer os, at de mange milliarder, der investeres i teleinfrastruktur, bliver brugt til at lave lukkede net, for det betyder, at ressourcerne ikke bruges optimalt."

Berlingske skriver videre "at de fire teleselskaber ønsker, at alle får lige adgang til at tilbyde tjenester på alle infrastrukturer - herunder også coax-kabelerne, som TDC's kabel-TV-selskab YouSee leverer bredbånd til.

Nicholai Kramer Pfeiffer, der er juridisk chef hos Telenor, har denne kommentar til Berlingske:

"Udspillet fortjener meget ros. Men man savner en politisk stillingtagen til, hvad man vil på fastnetmarkedet," siger han og tilføjer:

"Vi må sige, at tiden har vist, at de tiltag, der har været på fastnetområdet, ikke har været nok til at skabe en tilstrækkelig konkurrence."

Regeringens udspil blev offentliggjort den 13 marts, du kan læse mere om de 22 bredbånds- og mobilpunkter her.

De fire selskaber vil komme med et konkret udspil efter påske, hvor de vil opstille en række forslag til, hvordan hele Danmarks bredbåndsplan kan se ud set fra deres stole.

Læs også: [/b]
Her er Danmarks bredbånds-fremtid: Regeringen klar med plan

Forvirring om uploadhastighed: 30 eller 50 mbits?

Derfor er it-branchen ret begejstret for ny bredbåndssplan




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere