Tegning: Lene Sekjær.

Populære chat-tjenester ramt af hackerangreb - er du i fare?

Flere af internettets mest populære chat-tjenester har i de seneste dage været ramt af massive hackerangreb. Læs her, hvad der er sket med chat-tjenesterne, som du måske selv bruger.

Hackere har fejret nytår ved at kaste sig om bord i de populære chat-tjenester Snapchat og Skype, som begge er blevet angrebet for nylig.

Hos Snapchat drejer det sig om 4,6 millioner konti med brugernavne og telefonnumre, der er blevet downloadet og udstillet på nettet på en hjemmeside, som dog er blevet suspenderet i skrivende stund.

Det skriver BBC, der kan berette om, at det australske sikkerhedsfirma Gibson Security i dagene op til angrebet advarede om sikkerhedshuller i Snapchat, som hackerne senere har udnyttet.

Vi sikrer os
Gibson Security hævder, at selskabet advarede Snapchat for fire måneder siden - uden den store respons fra chat-selskabet.

I dagene efter jul kom Snapchat dog på banen på sin egen blog med et udsagn om, at den slags sikkerhedsrisici havde selskabet taget hånd om i den stadig mere populære chat-tjeneste, hvor beskeder og filer destruerer sig selv efter noget tid.

"Hvis nogen helt teoretisk var i stand til at oploade et stort sæt telefonnumre som eksempelvis alle numre i et område eller ethvert nummer i USA, så kunne de skabe en database med de resultater og matche brugernavne med telefonnumre," forklarer Snapchat på sin blog og fortsætter: 

"I det seneste år har vi implementeret forskellige sikkerhedstiltag for at gøre det sværere at gøre den slags. For nylig har vi lige tilføjet yderligere foranstaltninger (mod hackere) og fortsætter med at foretage forbedringer for at bekæmpe spam og misbrug," lyder det fra Snapchat.

Hackere: Ikke sikkert nok
Hackerne har over for TechCrunch hævdet, at sikkerheden hos Snapchat ikke er stærk nok - heller ikke efter det seneste hackerangreb med 4,6 millioner konti publiceret på nettet. 

Til it-mediet siger hackerne:

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.