Foto: Screenshot fra Corg.org-promovideo.

Derfor kan kode-kurser skaffe dig drømmejobbet

Programmering er nøglen til succes på fremtidens arbejdsmarked, mener en blot 23-årig iværksætter.

Der findes én sikker genvej til et nyt job. Og den hedder programmering.

Sådan lyder det fra Zach Sims der er administrerende direktør og medstifter af den internetbaserede kodeskole Codecademy.

På Codecademys hjemmeside kan alle tage gratis online-lektioner i programmering, og kurserne spænder fra de helt simple begynderkurser til de mere avancerede kurser.

Og i et interview med Wall Street Journal siger den blot 23-årige Zach Sims, at han mener, at programmeringsevner i dag giver en billet til et hurtigt kørende karrieretog og kan give dig en værdi, der svarer til den, som en universitetsuddannelse traditionelt set har haft.

"Programmering lærer dig at tænke"
Mange vil måske indvende, at programmeringsevner kun er relevante for et fåtal af alle jobsøgende.

Det synspunkt anfægter Sims dog. Han mener, at de fleste af os vil nyde godt af at lære at kode, fordi det ikke blot giver os en konkret færdighed, men samtidig også "lærer os at tænke":

"Det er akkurat, som når vi lærer matematik og engelsk. Sproget udstikker blot nogle rammer for, hvordan vi kan agere," siger han.

Zach Sims forklarer til Wall Street Journal, at det er komplekst at lære, hvordan man eksempelvis programmerer en smartphone, men at det er muligt at råde bod på det ved hjælp af Codecademys metode.

Codecademy tager ikke blot traditionelt undervisningsmateriale og genbruger det online.

Det meste af Codecademys materiale er brugerskabt, og formidles via Codecademys egen metode, hvor indlæringen automatiseres og brydes ned i små, kort trin, som brugeren har mulighed for at gentage.

"Vi lærer folk en masse relevante færdigheder, og vi gør det på en måde, der adskiller sig fra, hvordan traditionel uddannelse fungerer i dag. Det er ikke for højtravende at forestille sig, at vi i fremtiden vil spare en masse mennesker for op mod 200.000 dollar i studiegæld og samtidig skåner dem fra job, som de ikke bryder sig om," siger Zach Sims.

Har 24 millioner brugere
Ved indgangen til december havde Codecademy, der blot har eksisteret i to år, 24 millioner unikke brugere, men indtil videre har Zach Sims ikke en klar plan for, hvordan siden skal tjene penge på at udbyde gratis kurser.

En oplagt mulighed er dog at bygge bro mellem Codecademy-brugere og arbejdsgivere, der er på jagt efter programmører.

"Vi har altid været interesseret i forbinde personer med steder, der har brug for dem. Vi har hundredevis af virksomheder, der kontakter os med ønske om at deltage i den her type programmer, men det er ikke noget, som vi tilbyder endnu," siger Sims.

Delte meninger om fordele ved at kode
Som medstifter af Codecademy Zach Sims i sagens natur langt fra neutral i sin vurdering af fordelen ved at kode, og vurderingen deles da heller ikke af alle.

Den danske iværksætter Martin Thorborg har i et interview med Computerworld tidligere advaret især iværksættere mod at bruge kostbare ressourcer på at lære at kode i en relativ sen alder.

I stedet mener han, at mange vil være bedre tjent med at hyre en dygtig programmør og så i stedet udnytte de kompetencer, som de i forvejen har.

"Kommer der en voksen mand hen til mig og spørger, om han burde lære at kode, vil jeg sige: For fanden mand, hvis du ikke har nogle særlige 'skills' eller en særlig interesse for det, så bliver du en ufattelig middelmådig koder. Du vil blive outsourcet i løbet af fem minutter. Den tid du bruger på at lære at kode må nødvendigvis blive taget fra noget andet, som sikkert er mere værdifuldt," sagde Martin Thorborg til Computerworld.Ønsker du at stifte bekendtskab med Codecademy, kan du hurtigt og helt gratis oprette dig som bruger på codecademy.com, og du kan downloade Codecademys helt nye app "Hour of Code," der lover, at den på blot en enkelt time vil give dig en introduktion til kode-verdenen.

Ud over Codecademy findes der også alternativer som Khan Academy og Code School, der ligeledes tilbyder online-baseret undervisning i programmering.Læs også:
Programmørerne overtager verden: Men seriøst - skal vi alle være nørder?

Opfordring: Brug en time på at kode med denne app

Tre tjenester: Her kan du og ungerne lære at kode

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer & Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Vælg den rigtige løsning til produktion af forretningsdokumenter
ERP-løsninger er fremragende til at give overblik og holde rede på forretningskritiske data – men omvendt notorisk ufleksible og svære at anvende til udformning og tilpasning af rapporter og forretningsdokumenter. I denne hvidbog kan du læse en grundig gennemgang af fordele og ulemper ved de tre dominerende løsninger på markedet, der bygger bro mellem ERP og dokumenthåndtering.