Artikel top billede

ASUS Transformer Book Duet TD300 er et af de nye produkter, der er blevet præsenteret på CES i Las Vegas.

Nu skal du køre Windows og Android på samme maskine

It-industrien vil lave hybrid-computere, der kan køre to forskellige OS'er. Men hvad er ideen med at have Windows og Android på samme maskine?

Hvorfor vælge imellem Windows og Android, hvis du kan få begge dele på én gang?

Det er tilsyneladende logikken bag en ny række produkter, der bliver præsenteret i denne uge på CES i Las Vegas.

Intel annoncerede på sit pressemøde, at selskabet fokuserer på en ‘dual OS platform,' der er designet til, at man skal kunne køre Windows og Android på den samme device.

AMD har også annonceret en løsning sammen med BlueStacks, der ifølge The Verge gør det muligt at køre Android-apps direkte fra Windows.

Konkret går løsningen ud på, at AMD-processoren har en indbygget ARM-chip, som normalt anvendes i tablets og smartphones.

Analytikere forudser, at sådanne platforme vil kunne bane vejen for en helt ny serie af produkter, der kan køre begge de to styresystemer - og det ses også allerede i denne uge på CES.  
Findes allerede mange produkter med dobbelt OS
Men konceptet med dual OS-gadgets er ikke nyt.

Samsung har eksempelvis sin Ativ Q, der kører Windows 8, men samtidig kan køre en virtualiseret udgave af Android via en app i Windows.

Asus har i et stykke tid haft sine Transformer-produkter, der på forskellig vis gør det muligt at køre både Windows og Android - læs om et af dem her.

På dette års CES har selskabet så annonceret ASUS Transformer Book Duet TD300, der ifølge blandt andre Techgage kører både Windows 8.1 og Android på en Core i7 CPU - og altså ikke også indeholder en ARM-chip.

Hvad er idéen med dual OS-konceptet?

Men hvad er egentlig fordelen ved at køre med to styresystemer på den samme maskine?

En af dem kan være, at man får adgang til apps, der ikke findes til den primære platform - eksempelvis Windows 8.1 - men godt findes til Android.

I det tilfælde, hvor maskinen både har en Intel/AMD CPU og en ARM-chip, kan fordelen ved at anvende sidstnævnte være, at man kan øge batteritiden.

Vi har også tidligere skrevet om nogle af de løsninger, der gør det muligt at køre Windows på en Mac.

De kan eksempelvis kan være praktisk, hvis man anvender en Mac i et virksomhedsmiljø, der tager udgangspunkt i, at brugerne kører Windows.

Hvad mener du?

Men derudover kan det måske godt forekomme som et lidt spøjst koncept at køre med to styresystemer, fordi det alt andet lige indebærer et skift frem og tilbage mellem to universer, hvor interface og designprincipper er forskellige.

Vi hører gerne din mening - kan du se ídeen med dual OS-produkterne?

Læs også:

Windows 8-hybrid med Android får ekstrem skærmopløsning

Kør Windows på din Mac: Her er de bedste løsninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere






Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Går du glip af fordelene ved at være på flere online markedspladser?
Der er store fordele ved at være på flere e-handelskanaler – men potentielt også mere besvær. I dette whitepaper kan du læse, hvordan du optimerer indsatsen og samler det hele i én platform.