Artikel top billede

Rygte: Dell på vej med masse-nedskæring

Dell kan være på vej med fyring af et stort antal ansatte og er klar til at gøre 'det nødvendige'. Se her, hvad der ligger til grund.

Dell kan være på vej med en meget stor nedskæring i antallet af medarbejdere.

Ifølge det amerikanske it-medie The Register vil selskabet opsige 20 procent af sine sælgere i USA samt eliminere 30 procent af sine salgs- og marketingstillinger i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Dell har ingen kommentarer til The Registers oplysninger.

Klar til hårde beslutninger

Selskabet meddeler dog, at det er klar til at træffe de nødvendige og svære beslutninger for at 'sikre vores succes på den lange bane."

"Vi vil fortsat træffe hårde beslutninger for at sikre vores succes på den lange bane, når det er nødvendigt. Og nogle af disse beslutninger vil ramme vores medarbejderstab," lyder det fra Dell-talsmand David Frink i en email til Computerworlds amerikanske nyhedsbureau.

Han understreger, at han taler i generelle vendinger, og at han ingen kommentarer har til rygter.

Michael Dell har pludselig frie hænder

Rygterne om de massive nedskæringer kommer, få måneder efter at Dells stifter og topchef, Michael Dell, overtog kontrollen med selskabet.

Det skete, da det efter en langstrakt tvist med en række aktionærer lykkedes Michael Dell og kapitalfonden Silver Lake Partners at købe aktiemajoriteten i selskabet, der nu skal afnoteres fra børsen.

Det kan du læse mere om her: Overblik: Dells gigantiske milliard-satsning.

Michael Dell har længe ønsket at afnotere selskabet fra børsen, så han dermed kan slippe for de meget omfattende rapporterings-krav til offentligheden, som børsnoterede selskaber er underlagt.

Dell har gennem de seneste fem år opkøbt en lang række selskaber, og den kommende fyringsrunde kan meget vel skyldes en trimning af produktionslinier og forretningsenheder efter disse mange opkøb.

Hertil kommer, at Dell i stigende omfang har udlagt salg af selskabets produkter til forskellige partnere.

Læs også:

Dells udfordring: At genføde sig selv som noget andet

Michael Dells nye plan: Her er Dells fire vigtigste mål

Ny direktør for Dell i Danmark: Sådan skal Dell banke alle rivalerne

Dells indtjening styrtdykker - faldet med 72 procent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere