Artikel top billede

Ordfører: TDC skulle have været splittet op for længe siden

Dansk Folkeparti har ikke lagt sig fast på, hvordan konkurrencen på bredbånd skal forbedres i fremtiden, men der blev begået en klar fejl i fortiden.

I en rapport fra Produktivitetskommisionen hedder det, at det bør undersøges, hvorvidt telegiganten TDC skal splittes op for at skabe bedre konkurrence.

Læs mere om det her.

Imidlertid var TDC's topchef, Carsten Dilling, selv ude at sige, at det så han ingen grund til, mens en fagforeningsmand påpegede, at det kunne blive nødvendigt, hvis TDC ikke ville investere nok på området.

På politisk niveau har finansminister Bjarne Corydon (S) ikke ønsket at kommentere på forslaget fra Produktivitetskommissionen, men det har Dansk Folkepartis Dennis Flydtkjær.

"Jeg havde allerede inden Produktivitetskommissionens rapport fokus på konkurrencesituationen på bredbåndsområdet i Danmark, for det har været offentlig kendt i længere tid, at konkurrencen i det danske marked er meget ringe," forklarer han.

Falder ned på ranglisten

Dennis Flydtkjær peger på, at når man sammenligner med de andre EU-lande, ligger Danmark i bunden på konkurrenceområdet, og "det har vi gjort i mange år og falder længere og længere ned på ranglisten på det område".

Derfor skal der også handling til, mener han.

"Der er helt klart brug for politiske initiativer for at sikre en bedre konkurrence, og der kan en funktionel separation af TDC være en mulighed, men der er også brug for at kigge på reguleringen af teleområdet mere generelt."

"Vi har i DF ikke lagt os fast på nogen modeller, og det er også noget, der kræver grundige undersøgelser og overvejelser," forklarer han.

Noget Dansk Folkeparti dog er meget bevidste om er, "at der helt sikkert er brug for ændringer for at få en bedre konkurrencesituation".

"Det viser det også tydeligt, da vi sidste år oplevede, at en stor del af de andre teleselskaber i samlet flok henvendte sig til regeringen og Folketinget med et nødråb om den dårlige konkurrencesituation og problemet med TDC's dominans i og med, at de ejer nettet," påpeger han.

"Klar fejl"

Faktisk kan fejlen ligge en del år tilbage, siger DF-ordføreren.

"Når man ser i bakspejlet, og hvis man kunne gøre tingene om, så skulle man nok allerede, da staten solgte TDC, havde lavet en opsplitning, så man lavede en Banedanmark-model."

"Altså så nettet var separeret ud i sit eget selskab, som teleselskaberne så kunne købe sig ind på. Det var en klar fejl, at man ikke gjorde det i sin tid," mener Dennis Flydtkjær.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere