Artikel top billede

Stor cloud-test: Office 365 versus Google Apps i 2014

Både Microsoft Office 365 og Google Apps for Business er blevet kraftigt forbedret over de senere år. Se her, hvilken leverandør der er bedst til at levere it som en cloud-service i 2014.

Computerworlds kolleger på det amerikanske Infoworld bragte i sommeren 2011 en test af Office 365 og Google Apps, der er de to selskabers bud på, hvordan mail og produktivitets-applikationer kan leveres som cloud-services.

Siden dengang har begge selskaber haft travlt med at forbedre deres løsninger, føje en stribe nye funktioner til og i det hele taget sikre, at løsningerne er bedst rustet til en fremtid, hvor cloud vil være udgangspunktet, ikke alternativet, for størstedelen af kunderne.

"Dengang virkede Office 365 som en sammenblanding af Office 2000 og Exchange Server, med lidt ekstra godbidder ved siden af. Nu er det rigere, mere glidende, tættere integreret - og et af Microsofts store indtjenings-områder," skriver Infoworld, der nu igen bringer en længere test af de to cloud-løsninger.

"Ændringerne i Google Apps er som en direkte kontrast mere subtile. Det er fortsat en lille, let, billigere en-størrelse-passer-til-alle sag. Jeg har set signifikante fremskridt i forhold til fil-kompabiliteten med Office og nogle få nye funktioner, men Google har stadig den minimalistiske tilgang," skriver anmelderen fra Infoworld.

De store nyheder

I den nye test fremgår det, at en af de største nyheder i Office 365 er, at løsningen nu kommer med Office 2013, der ifølge Inforworld spiller bedre sammen med cloud og mobile devices.

"Der er vigtige funktioner, der gør Office 2013 touch-venligt, ligesom der er mere grundlæggende ændringer, der får det til at fungere bedre sammen med resten af Office 365."

Mediet hæfter sig også ved Skydrive Pro, sikkerhedsfunktioner og administrator-muligheder som nogle af de områder, hvor Office 365 er blevet forbedret over de seneste par år.

"Mens du har behov for en højere eksamen i Office for at kunne følge med i ændringerne i Office 365, så bevarer Google Apps med langt færre muligheder sit slanke, klare fokus." 

"Afhængig af din forkærlighed og dine behov kan dens slanke natur være det største salgsargument eller dens akilleshæl," skriver Infoworld om Google-løsningen. 

Google har dog også føjet en del nye funktioner til sin løsning over de seneste par år - blandt andet Hangouts, et redesign af Gmail og bedre deling af Google Dokumenter med ikke-Google-brugere, ligesom administrator-delen har fået et løft.

Her er dommen

Infoworld hæfter sig også ved de forskellige vilkår omkring privacy, de to løsninger repræsenterer.

Det skal her nævnes, at danske brugere med fordel kan dykke lidt ned i nogle af de udtagelser og afgørelser, der har været her i landet omkring datalovgivningen ved brug af de forskellige cloud-løsninger.

Læs mere om det her.

Da Infoworld bragte sin 2011-test, fik Office 365 den samlede karakter 8,1, mens Google Apps opnåede karakteren 7,7.

Også i den nye test skriver Infoworld, at det er et tæt kapløb, selv om løsningerne er ret forskellige.

"For store virksomheder med strikse data-kontroller og komplekse, forskelligartede driftsområder, har Office 365 ikke nogen konkurrent."

"For en organisation med mindre stringente krav og en vilje til at bryde med den komplette kompabilitet med Office-dokumenter tilbyder Google Apps et godt, ikke dyrt og pålideligt alternativ," lyder det blandt andet i konklusionen.

"Jeg vil godt vædde med, at Google Apps for de fleste mindre og mellemstore virksomheder er betydeligt billigere - men det er ikke sikkert, at den kan det, som du har brug for. Der er en grund til, at Office 365 klarer sig godt i store virksomheder." 

Her er konklusionen

Med udgangspunkt i det tildeler Infoworld i den nye test Office 365 den samlede karakter 8,5.

Google Apps lander i denne omgang på karakteren 8.0.


IBM har i øvrigt også et bud på et alternativ til Office 365 og Google Apps - læs vores test af IBM Smartcloud for Social Business her.

Læs også analysen af, hvorfor det er Office 365 der - indtil videre - har nuppet de fleste kunder her i Danmark. Den artikel finder du her.

Læs også:

Før du flytter til Office 365 og Google Apps: Det skal du huske

Trin for trin: Sådan migrerer du til en cloud-løsning

Derfor vinder Microsofts Office 365 over IBM og Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere