Artikel top billede

Nests stifter Tony Fadell med en termostat i hånden. Foto: LeWeb, CC BY 2.0 (Foto: Foto: LeWeb, CC BY 2.0)

Google vil ind i dit hjem: Køber digital termostat for gigantbeløb

Med gigantopkøbet får Google også fingre i iPod'ens opfinder.

Google får nu for alvor foden indenfor i kundernes hjem.

Det sker med opkøbet af virksomheden Nest, der producerer intelligente termostater og røgalarmer. Købet blev offentliggjort sent mandag aften. 

I en pressemeddelelse oplyser Google, at virksomheden har betalt 3,2 milliarder dollar, svarende til 17,5 milliarder danske kroner, for Nest, der blot har eksisteret i tre år.

Ud over Nests produkter får Google nu også Nests stifter og frontfigur Tony Fadell ind under sine vinger. Fadell er berømt for sin fortid i Apple og bliver ofte omtalt som "iPod'ens far". 

"Vi er begejstrede for at blive en del af Google. Med deres støtte vil Nest blive endnu bedre til at bygge simple, gennemtænkte enheder, der gør livet lettere i hjemmet og samtidig har en positiv indflydelse på verden, " siger Tony Fadell i pressemeddelelsen.

Fortsætter som Nest-chef

Tony Fadell vil fortsat fungere som chef for Nest, der på trods af overtagelsen forbliver en selvstændighed enhed med sit eget selvstændige brand.

Tony Fadell stoppede som chef for Apples iPod-division for fem år siden, og herefter fortsatte han i en periode som konsulent for den daværende Apple-topchef Steve Jobs, før han i 2010 helt forlod virksomheden.

Efter sin exit gik han i gang med at bygge et nyt moderne hus ved Lake Tahoe i Californien, og i den forbindelse fik han ideen til at udvikle en ny og mere intelligent termostat.

Og for knap et halvt år siden udvidede Nest sit sortiment, da virksomheden lancerede røgalarmen Nest Protect.

Fælles for begge produkter er, at de er tilsluttet internettet, kan styres fra en smartphone og samtidig er lækre, simplere og mere intelligente end de fleste eksisterende løsninger på markedet.

De er en del af en tendens, hvor flere og flere af de produkter, som vi bruger i vores hjem, vil blive blive tilsluttet internettet og vil kunne styres fra vores smartphones, tablets og computere.

Med opkøbet af Nest har Google fået et stærkt kort på hånden i forsøget på at vinde kampen om det intelligente hjem.

Herunder kan du se, hvordan Nests termostat, Nest Learning Thermostat, fungerer: 

Læs også:
Mød Tony Fadell - den frafaldne arvtager efter Steve Jobs

iPod'ens far har lavet en sexet røgalarm - se den her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere