Artikel top billede

(Foto: ©Aya Brackett / Aya Brackett)

iPod'ens far har lavet en sexet røgalarm - se den her

Hvis din røgalarm er en pest - køb en Nest.

Bip... bip... bip.

Hader du også at blive vækket af denne lyd om natten, fordi din røgalarm skal have skiftet batteri?

Så bør du tage et kig på denne nye røgalarm, der er udviklet af iPod'ens far, Tony Fadell.

For få år siden forlod han sit sikre job hos Apple for at stifte sin nye virksomhed Nest, der i første omgang udviklede en intelligent termostat.

Røgalarm i Apple-stil

Nu har Nest udvidet sin produktlinje med noget så kedeligt som en røgalarm. Men i bedste Apple-stil har han sat både design og brugeroplevelsen i højsædet.

Alarmen, der hedder Nest Protect, kan sluttes til dit Wi-Fi-netværk, og når alarmen er ved at løbe tør for batteri, bliver du ikke generet af bip-lyde.

I stedet får du en reminder på din smartphone eller tablet, og du bliver ligeledes alarmeret på din smartphone, hvis Nest Protect registrerer røg eller forhøjet CO2-niveau i dit hjem, når du ikke er hjemme. 

Undgå køkken-panik

De fleste af os har nok også prøvet at stå i køkkenet og opleve, at røgalarmen går amok, fordi noget er brændt på.

Men brænder maden på, vil Nests Protect ikke gå i gang øjeblikkeligt. I stedet fortæller en rolig stemme dig, at der er røg i køkkenet, og du kan nå at afværge den forestående alarm-sirene ved at vifte afværgende med hånden under alarmen, der også har indbygget bevægelsessensor.

Designet minder om en Mac Mini eller et Apple-TV. Dog med den forskel, at den nederste del har fået påmonteret en højtaler samt en lysende ring. Når ringen lyser grønt, kan du se, at enheden virker, og at der ikke er nogen fare på færde. Når den lyser gult, fortæller den, at der er en situation, du skal være opmærksom på, mens den lyser rødt, når der er registreret en alvorlig situation.

Røgalarmen  kommer til at koste 129 dollar, hvilket svarer til lidt mere end 700 kroner. Den kan forudbestilles allerede nu, hvis du bor i Nordamerika eller Storbritannien, men Nest sender desværre endnu ikke til kunder i Danmark.



Læs også:

Lås døren op med telefonen: Nu kommer smartphone-låsen til Danmark 

Nu kommer den: Genial smartphone-lås skal holde indbrudstyve ude 

De her gadgets gør dit hjem meget mere intellligent




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere