Stort galleri:Tag med til kåringen af Årets CIO 2021 - og se hvordan Morten Holm Christiansen blev udnævnt

Artikel top billede

Kendt dansk it-gigant vil børsnoteres

En af den danske it-branches mest succesrige og solide selskaber vil børsnoteres.

Den meget succesrige danske it-kæmpe NNIT vil børsnoteres og går nu i gang med at undersøge mulighederne for en 'potentiel børsnotering' på den danske Nasdaq OMX Copenhagen-børs.

Det sker på foranledning af NNIT's moderselskab, Novo Nordisk, der vil have klarlagt potentialet i en børsnotering - blandt andet med henblik på at vurdere, om en notering kan styrke NNIT's udvikling.

Læs interview med NNIT's topchef, Per Kogut, om børs-planerne: NNIT-direktør: Derfor vil vi børsnoteres.

NNIT har haft solid vækst i en årrække og fik i 2012 et overskud på 142 millioner kroner.

Selskabet har i de seneste fem år samlet tjent mere end 600 millioner kroner efter skat.

"Novo Nordisk har som ejer set en særdeles tilfredsstillende udvikling i NNIT. Vi overvejer på denne baggrund, hvorvidt en ændring af ejerskabsstrukturen kan understøtte værdiskabelsen i NNIT," lyder det fra Novo Nordisk' finansdirektør, Jesper Brandgaard, der også er bestyrelsesformand i NNIT.

Skovler penge ind

NNIT har ry for at være et veldrevet it-firma. Det har siden 2007 haft Per Kogut i spidsen som administrerende direktør.

Ham kan du læse mere om her: Tæt på Per Kogut: Manden der kører NNIT mod guld og grønne skove

Virksomheden var allerede i vækst, da han tiltrådte. Og siden er det gået fremad med stormskridt.

Eksempelvis blev både selskabets omsætning og medarbejderstab nærmest fordoblet fra 2006 til 2012.

Per Kogut har tidligere fortalt Computerworld, at selskabet fortsat sigter efter to-cifrede vækstrater frem mod 2020, hvor målsætningen er, at omsætningen skal vokse med 6-10 procent, mens bundlinien skal vokse med 10-11 procent.

Det betyder, at NNIT sigter efter en omsætning på fire milliarder kroner i 2020.

Det kan du læse mere om her: Sådan vil NNIT skovle milliarder ind i fremtiden.

En nyere undersøgelse har vist, at NNIT er blandt de mest populære selskaber blandt de it-professionelle, hvor selskabet ligger på en fjerdeplads.

Det kan du læse mere om her: Disse firmaer vil danske it-folk helst arbejde for.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Kæmpe it-problemer i det danske skattevæsen: Har kun kortlagt it-beredskabet for syv ud af 230 it-systemer
Statsrevisorerne skyder en sønderlæmmende kritik af Skatteministeriets it-beredskab af sted. It-beredskabet for kritiske forretningsprocesser "er utilfredsstillende og utilstrækkeligt," lyder det. I værste fald kan det ende med, at staten ikke kan opkræve skatter og afgifter, udbetale løn, SU, sociale ydelser og pension.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Performer jeres nuværende IT-setup også fra Kina og andre kontinenter?
Sådan optimerer og sikre du din performance. Læs mere her og hør, hvordan du reelt bliver i stand til at optimere dine globale IT-operationer.