Artikel top billede

Nyt job: Vil du være topchef i politiets digitale eliteenhed?

En nye eliteenhed i politiet skal sætte en stopper for it-kriminaliteten, men der mangler en chef. Skal det være dig?

På blot ét år har politiet modtaget 77 procent flere sager om databedrageri.

It-kriminalitet fylder altså en stadig større del af kriminalitetsbilledet, og det er en udfordring for den danske etat, der halter efter resten af samfundet i den digitale udvikling.

Derfor har Rigspolitiet og anklagemyndigheden valgt at oprette et nationalt cyber crime-center, som med højteknologisk udstyr og specialistkompetencer skal bekæmpe, analysere og forebygge it-kriminalitet samt foretage trusselsvurderinger.

Og nu har du muligheden for at blive chef for den butik.

Visionær og jordnær

Hvis du har fået blod på ansøgningstanden, bliver dine fornemste opgaver at opbygge enheden, og så får du ansvaret for en række strategiske funktioner, der blandt andet omfatter udvikling af en national strategi for politiets indsats mod cyber crime.

Desuden skal centret understøtte politikredsenes efterforskninger, bistå med at indsamle og analysere digitale beviser, yde teknisk bistand til aflytninger og til at indsamle information på internettet.

Læs også: Disse it-tjenester giver politiet udfordringer

Som chef for cyber crime-centret skal du også tage dig af store koordinerede samfundstruende angreb, hvor it-kriminelle forsøger at hacke sig ind i danske virksomheder, organisationer og offentlige myndigheders it-systemer og registre.

Men også de mere borgerrelaterede opgaver som betalingskortbedrageri, identitetstyveri samt onlinemisbrug af børn falder ind under jobbeskrivelsen.

Kraftcenter, der spreder ringe i vandet

Centret skal ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg være et kraftcenter med ekspertise, men der skal også oprustes i de enkelte politikredse:

"Nogle sager ser umiddelbart ud til at være enkeltstående småbedragerier på nettet, men når vi får de rette systemer, kan vi måske se, at der er tale om store organiserede sager, hvor hundredvis af danskere er blevet snydt på samme måde i internethandler rundt om i landet. Vi vil med centret have en kapacitet, så vi er til stede alle de steder, hvor kriminaliteten foregår, så de kriminelle ved, at vi også patruljerer på nettet," har han tidligere på måneden udtalt til jp.dk.

Centret skal ifølge avisen bestå af 80 til 100 medarbejdere, hvoraf de cirka 50 kommer fra Rigspolitiets særlige it-efterforskningssektion, NITEC, der bliver lagt ind under det nye center.

Der er i øvrigt ansøgningsfrist den 5. marts, og du kan finde opslaget på politiets webside.

Læs også:
Disse it-tjenester giver politiet udfordringer

Politiet rykker ud: Bruger Excel-ark og papirlapper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere