Artikel top billede

Foto: KCNA - Korean Central News Agency.

Nordkorea fremstiller mystisk smartphone

En ny smartphone med Android-styresystem er på vej ud til folket i Nordkorea. Indbyggerne i det stærkt statskontrollerede land skal dog ikke forvente adgang til internettet på telefonen.

Nordkorea har ifølge sine statsmedier fabrikeret en egenproduceret smartphone med navnet Arirang - opkaldt efter en sang, der går under betegnelsen 'Nordkoreas nationalsang'.

For nylig blev telefonen fremvist til landets leder Kim Jong-un under en fabriksrundtur.

Det skriver BBC.

Kommer den fra Kina?

En ekspert inden for nordkoreansk teknologi, Martyn Williams, har dog over for BBC sået tvivl om, hvorvidt smartphonen nu også er fremstillet i det lukkede land.

Han mener, at telefonen kommer fra Kina, nøjagtigt ligesom den tablet, som Nordkorea diskede op med for et års tid siden.

Dengang var det netop Martyn Williams, som fandt frem til, at tabletten kom fra Kina, ligesom han nu peger på, at Arirang-smartphonen sandsynligvis er blevet fabrikeret i Hong Kong og derefter sendt til den nordkoreanske fabrik med henblik på videresalg.

Kan ikke gå på nettet

Ud over Kim Jong-un deltog også Arbejderpartiets propagandachef og lederen af landets nyhedsbureau i besøget, hvilket ifølge BBC kunne tyde på, at telefonen skal bruges til at udsende meddelelser fra regeringen på.

Under fabriksbesøget roste Kim Jong-un telefonens kamera og henvendte sig til fabriksmedarbejderne med råd om, at de valgte former og farver, som brugerne kan lide.

Siden 2008 har det været muligt at bruge mobiltelefoner i Nordkorea, men brugen er heftigt kontrolleret, således at telefonerne ikke kan gå på nettet, og det er ikke muligt at ringe uden for Nordkoreas grænser.

Der er dog en mistanke om, at mange nordkoreanere - især nær grænseområderne - bruger illegale mobiltelefoner for at få kontakt til folk på den anden side af de stærkt bevogtede grænser.

Læs også:

Nordkorea truer verdensfreden: Her er deres mystiske gadgets




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere