Snart kan du shoppe løs med MobilePay

Nu sætter Danske Bank turbo under butiks-betalingerne med den super-populære app MobilePay.

Sidste år lancerede Dansk Bank en forsøgsordning, hvor det blev muligt at betale med den populære MobilePay-app i udvalgte butikker.

Men nu sætter Dansk Bank for alvor turbo under butiksudbredelsen.

Det sker med lanceringen af en ny erhvervsløsning samt en opdateret udgave af app'en, der gør det betydeligt lettere at foretage betalinger, når du træder ind i en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Den opdaterede udgave af app'en har fået tilføjet en geolokations-funktioner, hvor app'en via telefonens gps gør dig opmærksom på, at du i øjeblikket befinder dig i nærheden af en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Hidtil har du skullet holde øje med, om butikken har et MobilePay-klistermærke hængende i butikken, og du har ligeledes kun kunnet betale ved manuelt at indtaste butikkens telefonnummer i din app. Akkurat som når du laver en MobilePay-overførsel til en af dine venner.

Erhvervsløsning er gratis
Alle butikker kan nu tilmelde sig Danske Banks MobilePay Business-løsning, hvor det frem til 1. oktober i år vil være gratis for butikker at tage imod MobilePay-betalinger.

Herefter koster det 1.000 kroner i oprettelse samt et gebyr på 1 procent af overførelsen. Dog højst 5 kroner per transaktion. Gebyret er noget mindre end, hvad andre mobilbetalingsløsninger tager. Eksempelvis tager svenske iZettle, der også er aktive i Danmark, et gebyr på 2,75 procent per transaktion.

Danske Bank forventer, at løsningen vil være en fordel for især mindre virksomheder, der vil kunne reducere deres kassebeholdning, fortæller Klavs Hjort, salgschef for erhverv i Danske Bank, til Børsen.

"Vi ser en trend væk fra sedler og mønter. MobilePay Business vil sætte yderligere fart i den udvikling, fordi virksomhederne kan reducere deres kontanthåndtering, mens kunderne ikke længere er afhængige af at have husket tegnebogen," siger han til avisen.

Han oplyser desuden, at Danske Bank også arbejder på en løsning, der skal gøre det muligt at betale med MobilePay ved nethandel. 

Kan ændre butiksindretning
Tidligere har Danske Banks chef for forretningsudvikling Jesper Nielsen ligeledes fremhævet muligheden for, at mobilbetalinger giver butikkerne muligheder for at indrette sig anderledes, fordi kunderne nu ikke længere skal betjenes ved kassen.

"Når man kigger på, hvordan man ude i butikkerne gerne vil interagere i fremtiden, tror jeg, at det i mindre grad bliver bag en kasse og mere ude i butikken, hvor ekspedienten kan stå "person to person" med kunden og modtage betaling. Lidt som vi kender det fra Apple Stores i udlandet," sagde Jesper Nielsen tidligere på året til Computerworld.

MobilePay er indtil videre blevet downloadet af mere end én millioner danskere, og Danske Bank sidder dermed ret solidt på markedet for mobilbetalinger i Danmark. De andre danske banker er gået sammen om løsningen Swipp, der dog endnu ikke har opnået samme popularitet.

Desuden er de danske teleselskaber gået sammen i konsortiet 4T, der ligeledes er på vej med en mobilbetalings-løsning.Læs også:
Nu kan du købe hotdogs, kaffe og taxature med MobilePay

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Finanstilsynet kritiserer Nets og udsteder tre påbud: Selskabet lever ikke op til sine forpligtelser i betalingsloven
Nets får tildelt tre påbud af Finanstilsynet, der kritiserer selskabet i stærke vendinger for ikke at leve op til sine forpligtelser i betalingsloven.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan får du et sikrere og mere effektivt netværk med SD-WAN
Kombinationen af cloud og mere effektive arbejdsformer - og hjemmearbejde – kan både netværk og sikkerhed nemt blive udfordret. Samtidig kan de traditionelle løsninger hurtigt blive dyre, især når sikkerheden skal følge med. I dette whitepaper kan du læse om udfordringerne med de traditionelle netværkskonfigurationer og hvilke fordele som et software defined netværk kan give, samt hvordan du tænker sikkerhed ind i løsningen fra starten.