Artikel top billede

Snart kan du shoppe løs med MobilePay

Nu sætter Danske Bank turbo under butiks-betalingerne med den super-populære app MobilePay.

Sidste år lancerede Dansk Bank en forsøgsordning, hvor det blev muligt at betale med den populære MobilePay-app i udvalgte butikker.

Men nu sætter Dansk Bank for alvor turbo under butiksudbredelsen.

Det sker med lanceringen af en ny erhvervsløsning samt en opdateret udgave af app'en, der gør det betydeligt lettere at foretage betalinger, når du træder ind i en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Den opdaterede udgave af app'en har fået tilføjet en geolokations-funktioner, hvor app'en via telefonens gps gør dig opmærksom på, at du i øjeblikket befinder dig i nærheden af en butik, der tager imod MobilePay-betalinger.

Hidtil har du skullet holde øje med, om butikken har et MobilePay-klistermærke hængende i butikken, og du har ligeledes kun kunnet betale ved manuelt at indtaste butikkens telefonnummer i din app. Akkurat som når du laver en MobilePay-overførsel til en af dine venner.

Erhvervsløsning er gratis

Alle butikker kan nu tilmelde sig Danske Banks MobilePay Business-løsning, hvor det frem til 1. oktober i år vil være gratis for butikker at tage imod MobilePay-betalinger.

Herefter koster det 1.000 kroner i oprettelse samt et gebyr på 1 procent af overførelsen. Dog højst 5 kroner per transaktion. Gebyret er noget mindre end, hvad andre mobilbetalingsløsninger tager. Eksempelvis tager svenske iZettle, der også er aktive i Danmark, et gebyr på 2,75 procent per transaktion.

Danske Bank forventer, at løsningen vil være en fordel for især mindre virksomheder, der vil kunne reducere deres kassebeholdning, fortæller Klavs Hjort, salgschef for erhverv i Danske Bank, til Børsen.

"Vi ser en trend væk fra sedler og mønter. MobilePay Business vil sætte yderligere fart i den udvikling, fordi virksomhederne kan reducere deres kontanthåndtering, mens kunderne ikke længere er afhængige af at have husket tegnebogen," siger han til avisen.

Han oplyser desuden, at Danske Bank også arbejder på en løsning, der skal gøre det muligt at betale med MobilePay ved nethandel. 

Kan ændre butiksindretning

Tidligere har Danske Banks chef for forretningsudvikling Jesper Nielsen ligeledes fremhævet muligheden for, at mobilbetalinger giver butikkerne muligheder for at indrette sig anderledes, fordi kunderne nu ikke længere skal betjenes ved kassen.

"Når man kigger på, hvordan man ude i butikkerne gerne vil interagere i fremtiden, tror jeg, at det i mindre grad bliver bag en kasse og mere ude i butikken, hvor ekspedienten kan stå "person to person" med kunden og modtage betaling. Lidt som vi kender det fra Apple Stores i udlandet," sagde Jesper Nielsen tidligere på året til Computerworld.

MobilePay er indtil videre blevet downloadet af mere end én millioner danskere, og Danske Bank sidder dermed ret solidt på markedet for mobilbetalinger i Danmark. De andre danske banker er gået sammen om løsningen Swipp, der dog endnu ikke har opnået samme popularitet.

Desuden er de danske teleselskaber gået sammen i konsortiet 4T, der ligeledes er på vej med en mobilbetalings-løsning.

Læs også:
Nu kan du købe hotdogs, kaffe og taxature med MobilePay

Her er de mobile betalings-løsninger, der skal erstatte din pung

NemID-bagmænd og teleselskaber klar til vild kamp om mobilbetalinger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere