Artikel top billede

iZettle er tilbage i Danmark - kan modtage Visa-betalinger

Med krumspring er det nu alligevel lykkedes iZettle at komme tilbage på det danske marked med Visa/Dankort-betalinger.

Tidligere i år måtte iZettle slukøret meddele, at den meget populære smartphone-kortterminal ikke længere kunne bruges med Dankort-betalinger i Danmark.

Men nu er der grund til optimisme hos den svenske iværksætter-startup.

iZettle oplyser til ComON, at kortlæseren og tjenesten nu officielt er ude af betatest-perioden. Det betyder samtidigt også, at kortlæseren nu igen kan bruges med Visa/Dankort - og ikke kun Mastercard og Diners, der har en langt lavere udbredelse i Danmark.

iZettle er en tjeneste, der lader private overføre penge til hinanden, og lader firmaer tage imod kortbetalinger uden en almindelig Dankortautomat. 
iZettle er hurtigere at tage i brug end en traditionel betalingsløsning. Men overførslerne er ikke gratis. Der skal betales gebyr på 2,75 procent af det overførste beløb.
Selve kortlæseren koster 199 kroner i engangsbetaling.

Men det er ikke vores drømmeløsning

Selv om iZettle nu kan bruges med Dankort i Danmark, så er firmaet ikke 100 procent tilfreds. Ifølge ComONs oplysninger har iZettle fået kortfirmaets velsignelse og lever op til sikkerhedskrav ved at lave en aftale, der betyder, at Visa/Dankort-overførsler skal laves på en speciel facon i forhold til andre kort.

Faktisk anvender iZettle slet ikke kortlæseren til Visa/Dankort-betalinger. I stedet skal både sælger og køber finde telefonen frem og lave transaktionen som en form for netbetaling. Køberen modtager en sms, der åbner en hjemmeside, hvor han indtaster sine kortoplysninger.
Den fremgangsmetode opfylder Visas sikkerhedskrav og lever op til standarder på området (Payment Card Industry Data Security Standard - PCI DSS).
Firmaet forklarer hvordan Visa/Dankort-overførsler adskiller sig fra andre betalinger på firmaets engelske blog. 

"Indtil videre bliver Visa-overførsler i Danmark, Finland og Norge gennemført via køberens mobiltelefon, hvilket Visa Europa foretrækker. Det vigtigste for os er, at vi har bragt Visa-betalinger tilbage til de tre lande - til stor glæde for især private og små virksomheder," udtaler stifter og direktør Jacob de Geer.

iZettle er også til stede i Sverige og England.

LÆS OGSÅ: Derfor blev smart Dankort-app presset ud af Danmark 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere