Artikel top billede

Sådan kan du overføre penge på mobilen ved at taste et telefonnummer

En række danske banker er på vej med en mobilløsning, hvor du ved at taste et telefonnummer kan overføre mindre beløb.

Vi er blevet vant til at sende tekstbeskeder og billeder til hinanden på mobiltelefonen. Nu skal vi også til at vænne os til at sende penge. Det skriver Jyllands-Posten.

Om få måneder præsenterer en række danske banker en ny mobilløsning, hvor man ved at indtaste et telefonnummer kan overføre de penge, som man kom til at låne under weekendens bytur. Løsningen kaldes Swipp eller at swippe.

"Vi vil gerne gøre det nemt og tilgængeligt at overføre småbeløb, og mobilen er jo en nem måde at gøre det på," siger Ken Adrian, privatkundechef i Nordea.

Teknologien er udarbejdet i et samarbejde mellem Nordea og Lokale Pengeinstitutters medlemmer, samt Nykredit, Sydbank, Jyske Bank, Spar Nord Bank og Arbejdernes Landsbank. Danske Bank er dog ikke med, men satser på sin egen løsning:

"Vi arbejder på vores egen løsning, som vi glæder os til at lancere i løbet af de kommende måneder. Løsningen vil kunne bruges af alle danskere, uanset om de er kunder hos os eller ej. Vi er kendt for at have førende digitale løsninger, som vores kunder sætter stor pris på, og det var mest naturligt for os at bygge videre på det," siger Peter Schleidt, vicedirektør og øverste chef for Danske Banks IT-afdeling, til avisen.

Landets mindre banker har store forventninger til den nye mobilløsning, hvor man skal kunne overføre op til 1.500 kroner:

"Det er en smart og nem måde at overføre penge fra en person til en anden, uanset om man har den samme bank eller ej. Nationalbanken er i forvejen i gang med at debattere landets betalingsinfrastruktur, så derfor var det helt naturligt for os at deltage i samarbejde om udviklingen," siger Thorkil Braagaard, udviklingschef i Lokale Pengeinstitutter, til Jyllands-Posten.

Det er uklart, hvad prisen bliver for at overføre penge. Nordea forsikrer dog, at prisen bliver lav. Derfor regner banken også med, at det bliver en succes.

"Jeg er ikke i tvivl om, at de unge hurtigt tager det til sig. Men jeg konstaterer også, at det ikke kun er unge, som har en smart telefon, så mon ikke, det breder sig," siger Ken Adrian fra Nordea til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Stor regnskabsuge i vente: Dette skal du holde øje med, når it-giganterne aflægger regnskaber
Der er en stor regnskabsuge i vente. I de kommende dage vil Microsoft, Apple, Alphabet, Amazom og Facebook løfter sløre for deres regnskaber og forventninger til efteråret.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.