Artikel top billede

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

Selskabet bag Firefox kan være på vej med ændringer i den populære browser.

Inden længe kan nye brugere af den gratis Firefox-browser meget vel blive nødt til at kigge på annoncer, når de anvender browseren.

Nonprofit-organisationen bag browseren, Mozilla Foundation, har igangsat et projekt med arbejdstitlen 'Directory Tiles,' der har til formål at hæve omsætningen for organisationen.

Det kommer efter alt at dømme til at betyde, at kommende brugere af Firefox vil blive præsenteret for en række felter på den såkaldte New Tab-side, når de starter Firefox, hvoraf flere vil være udfyldt med annoncer - eller 'sponsoreret indhold,' som Mozilla kalder det.

I dag anvendes de ni felter på New Tab-siden til at præsentere de ni mest besøgte websites for den enkelte bruger.

"Nogle af felterne vil få indhold fra Mozilla-økosystemet, mens andre vil indeholde de meste populære websites i det geografiske område. Og så vil nogen komme til at indeholde sponsoreret indhold," lyder det fra Firefox.

I dag er Mozilla økonomisk helt afhængig af en række aftaler med forskellige søgemaskine-firmaer, hvoraf Google er klart den største.

Firefox er udstyret med Googles søgemaskine som default. Til gengæld står Google i dag bag 88 procent af Mozillas omsætning, der i 2012 var på 1,7 milliarder kroner.

Firefox sidder i dag på omkring 18 procent af det globale browsermarked, men er stort set ikke-eksisterende på det ellers fremadstormende marked for mobile browser-løsninger.

Mozilla har i nogle måneder testet en ny løsning, der bygger på personaliseret indhold, der meget vel også kan indkludere annoncer, som udvælges på baggrund af den enkelte brugers browser-historik.

Læs også:

Sådan ser Firefox til Windows 8 ud

Her kan du smugkigge på Firefox' nye tablet-browser

Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?