Artikel top billede

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

Selskabet bag Firefox kan være på vej med ændringer i den populære browser.

Inden længe kan nye brugere af den gratis Firefox-browser meget vel blive nødt til at kigge på annoncer, når de anvender browseren.

Nonprofit-organisationen bag browseren, Mozilla Foundation, har igangsat et projekt med arbejdstitlen 'Directory Tiles,' der har til formål at hæve omsætningen for organisationen.

Det kommer efter alt at dømme til at betyde, at kommende brugere af Firefox vil blive præsenteret for en række felter på den såkaldte New Tab-side, når de starter Firefox, hvoraf flere vil være udfyldt med annoncer - eller 'sponsoreret indhold,' som Mozilla kalder det.

I dag anvendes de ni felter på New Tab-siden til at præsentere de ni mest besøgte websites for den enkelte bruger.

"Nogle af felterne vil få indhold fra Mozilla-økosystemet, mens andre vil indeholde de meste populære websites i det geografiske område. Og så vil nogen komme til at indeholde sponsoreret indhold," lyder det fra Firefox.

I dag er Mozilla økonomisk helt afhængig af en række aftaler med forskellige søgemaskine-firmaer, hvoraf Google er klart den største.

Firefox er udstyret med Googles søgemaskine som default. Til gengæld står Google i dag bag 88 procent af Mozillas omsætning, der i 2012 var på 1,7 milliarder kroner.

Firefox sidder i dag på omkring 18 procent af det globale browsermarked, men er stort set ikke-eksisterende på det ellers fremadstormende marked for mobile browser-løsninger.

Mozilla har i nogle måneder testet en ny løsning, der bygger på personaliseret indhold, der meget vel også kan indkludere annoncer, som udvælges på baggrund af den enkelte brugers browser-historik.

Læs også:

Sådan ser Firefox til Windows 8 ud

Her kan du smugkigge på Firefox' nye tablet-browser

Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere