Artikel top billede

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

Selskabet bag Firefox kan være på vej med ændringer i den populære browser.

Inden længe kan nye brugere af den gratis Firefox-browser meget vel blive nødt til at kigge på annoncer, når de anvender browseren.

Nonprofit-organisationen bag browseren, Mozilla Foundation, har igangsat et projekt med arbejdstitlen 'Directory Tiles,' der har til formål at hæve omsætningen for organisationen.

Det kommer efter alt at dømme til at betyde, at kommende brugere af Firefox vil blive præsenteret for en række felter på den såkaldte New Tab-side, når de starter Firefox, hvoraf flere vil være udfyldt med annoncer - eller 'sponsoreret indhold,' som Mozilla kalder det.

I dag anvendes de ni felter på New Tab-siden til at præsentere de ni mest besøgte websites for den enkelte bruger.

"Nogle af felterne vil få indhold fra Mozilla-økosystemet, mens andre vil indeholde de meste populære websites i det geografiske område. Og så vil nogen komme til at indeholde sponsoreret indhold," lyder det fra Firefox.

I dag er Mozilla økonomisk helt afhængig af en række aftaler med forskellige søgemaskine-firmaer, hvoraf Google er klart den største.

Firefox er udstyret med Googles søgemaskine som default. Til gengæld står Google i dag bag 88 procent af Mozillas omsætning, der i 2012 var på 1,7 milliarder kroner.

Firefox sidder i dag på omkring 18 procent af det globale browsermarked, men er stort set ikke-eksisterende på det ellers fremadstormende marked for mobile browser-løsninger.

Mozilla har i nogle måneder testet en ny løsning, der bygger på personaliseret indhold, der meget vel også kan indkludere annoncer, som udvælges på baggrund af den enkelte brugers browser-historik.

Læs også:

Sådan ser Firefox til Windows 8 ud

Her kan du smugkigge på Firefox' nye tablet-browser

Firefox OS til smartphones tager form: Prøv det selv
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.