Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Passagerer med Rejsekort har problemer i den offentlige trafik landet over fredag morgen. Se hvorfor hele systemet er gået ned med et brag.

Togpassagerer kan fredag morgen ikke bruge deres Rejsekort til at køre med den offentlige transport på grund af en opdateringsfejl.

Det fortæller direktør for Rejsekort, Bjørn Wahlsten, der samtidig fortæller, at der arbejdes hårdt på at få udarbejdet en løsning.

"Der blev kørt en opdatering i nat, som altså har betydet, at standerne ikke kan tjekke folk ind. Alle standere, der har fået opdateringen, er gået ned," siger Bjørn Wahlsten til Computerworld.

Opdatering til unge og gamle

Bjørn Wahlsten fortæller, at det er en opdatering, der skulle rette nogle tidsintervaller på weekendrabatterne for unge og pensionister - altså en helt almindelig opdatering, som Rejsekort A/S har kørt utallige af, uden at det tidligere har givet problemer.

"Vores egne teknikere tjekkede opdateringen og systemet i går aftes [torsdag. Red] og sagde god for den, men alligevel er der altså gået et eller andet galt i løbet af natten. Den helt specifikke grund venter vi stadig på fra vores leverandører," siger Bjørn Wahlsten.

Leverandør vil ikke sige noget

Leverandøren til Rejsekortet er firmaet East-West Denmark, der ejes af Thales.

Computerworld har forsøgt at få en forklaring fra East-West Denmark, men selskabet vil ikke udtale sig overhovedet.

Istedet henviser East-west Denmark til Rejsekortet.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra franske Thales.

Rejsekort A/S beretter derudover, at selskabets repræsentanter har haft et møde med East-West Denmark klokken 09.00 fredag formiddag om den rettende opdatering, der skal sendes ud.

Så snart rettelsen bliver sendt ud på løsningens servere, vil der gå op til fire timer, før alle standere er opdateret.

"Der kan dog godt gå længere tid med nogle busser, da de først bliver opdateret, når de kommer en tur forbi garagen. Det er samme grund til, at nogle busser ikke har haft problemer med systemet fra starten af," siger Bjørn Wahlsten.   

Rejsekortet har siden sin undfangelse været særdeles omstridt.

Computerworlds læsere kårede således løsningen til Årets It-fuser sidste år. Det kan du læse mere om her: Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld

Læs også:

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig

Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere