BREAKING:Ingrid Mjøen stopper som dansk landechef i Oracle: Skifter til international toppost

Artikel top billede

Her er forklaringen: Derfor gik Rejsekortet ned med et brag

Passagerer med Rejsekort har problemer i den offentlige trafik landet over fredag morgen. Se hvorfor hele systemet er gået ned med et brag.

Togpassagerer kan fredag morgen ikke bruge deres Rejsekort til at køre med den offentlige transport på grund af en opdateringsfejl.

Det fortæller direktør for Rejsekort, Bjørn Wahlsten, der samtidig fortæller, at der arbejdes hårdt på at få udarbejdet en løsning.

"Der blev kørt en opdatering i nat, som altså har betydet, at standerne ikke kan tjekke folk ind. Alle standere, der har fået opdateringen, er gået ned," siger Bjørn Wahlsten til Computerworld.

Opdatering til unge og gamle

Bjørn Wahlsten fortæller, at det er en opdatering, der skulle rette nogle tidsintervaller på weekendrabatterne for unge og pensionister - altså en helt almindelig opdatering, som Rejsekort A/S har kørt utallige af, uden at det tidligere har givet problemer.

"Vores egne teknikere tjekkede opdateringen og systemet i går aftes [torsdag. Red] og sagde god for den, men alligevel er der altså gået et eller andet galt i løbet af natten. Den helt specifikke grund venter vi stadig på fra vores leverandører," siger Bjørn Wahlsten.

Leverandør vil ikke sige noget

Leverandøren til Rejsekortet er firmaet East-West Denmark, der ejes af Thales.

Computerworld har forsøgt at få en forklaring fra East-West Denmark, men selskabet vil ikke udtale sig overhovedet.

Istedet henviser East-west Denmark til Rejsekortet.

Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra franske Thales.

Rejsekort A/S beretter derudover, at selskabets repræsentanter har haft et møde med East-West Denmark klokken 09.00 fredag formiddag om den rettende opdatering, der skal sendes ud.

Så snart rettelsen bliver sendt ud på løsningens servere, vil der gå op til fire timer, før alle standere er opdateret.

"Der kan dog godt gå længere tid med nogle busser, da de først bliver opdateret, når de kommer en tur forbi garagen. Det er samme grund til, at nogle busser ikke har haft problemer med systemet fra starten af," siger Bjørn Wahlsten.   

Rejsekortet har siden sin undfangelse været særdeles omstridt.

Computerworlds læsere kårede således løsningen til Årets It-fuser sidste år. Det kan du læse mere om her: Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld

Læs også:

Rejsekortet: Vi er ikke stolte af den nuværende løsning

Ekspert: Rejsekort-funktion er grotesk og ubrugelig

Vinderen af Årets it-fuser: Det er Computerworlds skyld
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
LogPoint-topchef Jesper Zerlang indsætter tidligere Superliga-spiller som ny dansk landechef
Jesper Zerlang overlader pladsen som landechef for det danske marked hos it-sikkerhedsselskabet LogPoint. I stedet skal han fokusere på jobbet som topchef for hele koncernen, der er til stede i ni lande.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Kommune optimerede adgangen til digitale tjenester, styrkede sikkerheden – og mindskede omkostningerne
Med en samlet netværks- og sikkerhedsløsning giver Viborg Kommune medarbejderne lettere, hurtigere og sikrere adgang til digitale tjenester.