Artikel top billede

Microsoft: På denne dato standser vi salget af Windows 7

Microsoft er fast i mælet: Windows 7 nærmer sig sidste salgs-dato, og derefter er det slut for tre tunge versioner af det store system.

Går du med planer om at investere i en splinterny pc udstyret med en af de tre basale udgaver af styresystemet Windows 7, skal du snart til at rykke ud i butikkerne.

Microsoft afslutter nemlig salget af de tre basale styresystem-udgaver - Home Basic, Home Premium og Ultimate - 31. oktober i år, hvor de tre udgaver vil ramme den såkaldte 'end-of-sales.'

Det betyder, at Microsoft fra 31. oktober ikke længere vil levere styresystemet til installering på fabriksklare maskiner, der er på vej ud i butikkerne.

De tre pågældende udgaver er alle rettet mod forbrugerne og ikke mod virksomhederne, og Home Premium har længe været den klart mest populære blandt pc-producenterne, når de har skullet vælge mellem de tre basis-udgaver.

Stopper to år efter lancering

Microsoft indførte i 2010 en regel om, at selskabet stopper salget af et styresystem, et år efter at dets efterfølger er blevet lanceret, mens leverancerne til pc-leverandørerne afbrydes, to år efter at den nye version har set dagens lys.

Denne regel følger Microsoft med afbrydelsen af salget af Windows 7 til pc-leverandørerne, idet systemets efterfølger, Windows 8, blev lanceret i oktober 2012.

Business-pc'er lever endnu

End-of-sales-datoen gælder imidlertid kun de basale, forbrugerrettede Windows 7-computere og ikke de tungere business-rettede udgaver.

Microsoft bedyrer, at selskabet vil give et års varsel til pc-leverandørerne, inden leverancerne af Windows 7 Professional indstilles.

Det betyder i sagens natur, at pc-leverandører som Lenovo, HP og Dell i skrivende stund har mulighed for fortsat at sælge pc'er med Windows 7 Professional til i hvert fald februar 2015 - og sandsynligvis endnu længere.

Det skyldes, at Windows 7 har vist sig populær blandt mange virksomheder, der har reageret mod den nye kakkel-baserede brugergrænse-flade i Windows 8, som slet ikke ligner det Windows, som brugerne hidtil har været vant til.

Blandt andre analysehuset Gartner har tidligere vurderet, at Windows 7 vil blive det mest udbredte Windows-system i virksomhederne i løbet af nogle år, og at mange virksomheder vil forsøge at beholde Windows 7 så længe som muligt.

Læs også:

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Guide: Sådan kommer du godt i gang med Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Den nye kulørte iMac er så Applesk at det næsten gør ondt – og derfor ville jeg ikke selv købe en
Apple-dyderne lever i allerbedste velgående i selskabets nye, lækre og farverige iMac – og det bør få dig til at se dig om efter noget andet.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.