Artikel top billede

Microsoft: På denne dato standser vi salget af Windows 7

Microsoft er fast i mælet: Windows 7 nærmer sig sidste salgs-dato, og derefter er det slut for tre tunge versioner af det store system.

Går du med planer om at investere i en splinterny pc udstyret med en af de tre basale udgaver af styresystemet Windows 7, skal du snart til at rykke ud i butikkerne.

Microsoft afslutter nemlig salget af de tre basale styresystem-udgaver - Home Basic, Home Premium og Ultimate - 31. oktober i år, hvor de tre udgaver vil ramme den såkaldte 'end-of-sales.'

Det betyder, at Microsoft fra 31. oktober ikke længere vil levere styresystemet til installering på fabriksklare maskiner, der er på vej ud i butikkerne.

De tre pågældende udgaver er alle rettet mod forbrugerne og ikke mod virksomhederne, og Home Premium har længe været den klart mest populære blandt pc-producenterne, når de har skullet vælge mellem de tre basis-udgaver.

Stopper to år efter lancering

Microsoft indførte i 2010 en regel om, at selskabet stopper salget af et styresystem, et år efter at dets efterfølger er blevet lanceret, mens leverancerne til pc-leverandørerne afbrydes, to år efter at den nye version har set dagens lys.

Denne regel følger Microsoft med afbrydelsen af salget af Windows 7 til pc-leverandørerne, idet systemets efterfølger, Windows 8, blev lanceret i oktober 2012.

Business-pc'er lever endnu

End-of-sales-datoen gælder imidlertid kun de basale, forbrugerrettede Windows 7-computere og ikke de tungere business-rettede udgaver.

Microsoft bedyrer, at selskabet vil give et års varsel til pc-leverandørerne, inden leverancerne af Windows 7 Professional indstilles.

Det betyder i sagens natur, at pc-leverandører som Lenovo, HP og Dell i skrivende stund har mulighed for fortsat at sælge pc'er med Windows 7 Professional til i hvert fald februar 2015 - og sandsynligvis endnu længere.

Det skyldes, at Windows 7 har vist sig populær blandt mange virksomheder, der har reageret mod den nye kakkel-baserede brugergrænse-flade i Windows 8, som slet ikke ligner det Windows, som brugerne hidtil har været vant til.

Blandt andre analysehuset Gartner har tidligere vurderet, at Windows 7 vil blive det mest udbredte Windows-system i virksomhederne i løbet af nogle år, og at mange virksomheder vil forsøge at beholde Windows 7 så længe som muligt.

Læs også:

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Guide: Sådan kommer du godt i gang med Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere