Artikel top billede

Microsoft: På denne dato standser vi salget af Windows 7

Microsoft er fast i mælet: Windows 7 nærmer sig sidste salgs-dato, og derefter er det slut for tre tunge versioner af det store system.

Går du med planer om at investere i en splinterny pc udstyret med en af de tre basale udgaver af styresystemet Windows 7, skal du snart til at rykke ud i butikkerne.

Microsoft afslutter nemlig salget af de tre basale styresystem-udgaver - Home Basic, Home Premium og Ultimate - 31. oktober i år, hvor de tre udgaver vil ramme den såkaldte 'end-of-sales.'

Det betyder, at Microsoft fra 31. oktober ikke længere vil levere styresystemet til installering på fabriksklare maskiner, der er på vej ud i butikkerne.

De tre pågældende udgaver er alle rettet mod forbrugerne og ikke mod virksomhederne, og Home Premium har længe været den klart mest populære blandt pc-producenterne, når de har skullet vælge mellem de tre basis-udgaver.

Stopper to år efter lancering

Microsoft indførte i 2010 en regel om, at selskabet stopper salget af et styresystem, et år efter at dets efterfølger er blevet lanceret, mens leverancerne til pc-leverandørerne afbrydes, to år efter at den nye version har set dagens lys.

Denne regel følger Microsoft med afbrydelsen af salget af Windows 7 til pc-leverandørerne, idet systemets efterfølger, Windows 8, blev lanceret i oktober 2012.

Business-pc'er lever endnu

End-of-sales-datoen gælder imidlertid kun de basale, forbrugerrettede Windows 7-computere og ikke de tungere business-rettede udgaver.

Microsoft bedyrer, at selskabet vil give et års varsel til pc-leverandørerne, inden leverancerne af Windows 7 Professional indstilles.

Det betyder i sagens natur, at pc-leverandører som Lenovo, HP og Dell i skrivende stund har mulighed for fortsat at sælge pc'er med Windows 7 Professional til i hvert fald februar 2015 - og sandsynligvis endnu længere.

Det skyldes, at Windows 7 har vist sig populær blandt mange virksomheder, der har reageret mod den nye kakkel-baserede brugergrænse-flade i Windows 8, som slet ikke ligner det Windows, som brugerne hidtil har været vant til.

Blandt andre analysehuset Gartner har tidligere vurderet, at Windows 7 vil blive det mest udbredte Windows-system i virksomhederne i løbet af nogle år, og at mange virksomheder vil forsøge at beholde Windows 7 så længe som muligt.

Læs også:

Windows 7 eller Windows 8: Sådan træffer du dit valg

Sådan går det med Windows 8 på danske arbejdspladser

Sådan nedgraderer du nemt Windows 8 til Windows 7

Guide: Sådan kommer du godt i gang med Windows 8
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere