Artikel top billede

Det er svært ikke at bemærke 5-tallet på Samsungs presse-invitation til MWC 2014, og derfor venter alle, at vi vil se en Galaxy S5.

Her er de vigtige smartphone-lanceringer på MWC 2014

Mobile World Congress er på trapperne, og allerede nu er der sluppet en del ud om, hvilke konkrete lanceringer der kan ventes. Få overblikket her.

Om ganske få dage begynder verdens største mobilkonference, Mobile World Congress i Barcelona, og både tele-industrien og forbrugere venter spændt på, hvad de helt store nyheder bliver.

Det fyger derfor også med rygter om og forventninger til nye smartphones og tablets, der ventes at blive præsenteret på MWC 2014.

Vi har herunder samlet nogle af de mest interessante produktlanceringer, der (måske) vil finde sted på den store mobil-konference.

Nokia og Microsoft

Mandag morgen er der pressemøde hos Nokia.

Som vi tidligere har skrevet her, ventes Nokia at præsentere en Lumia 1820, der er en smartphone på 5,2 tommer, tre gigabyte RAM og et rigtig godt kamera.

Der er også forventninger om en Lumia 2020, en otte tommer Windows RT-tablet.

Der går også en del rygter om en Nokia-telefon med et styresystem, der bygger på Android-kernen, lidt i stil med det, vi kender fra Amazons tablet-produkter.

Det betyder - hvs der altså er hold i rygterne - at Nokia-telefonen eksempelvis kommer med Nokias egen Here Maps og app-butik og således ikke er koblet til Googles tjenester.

Vi er dog stadig noget tvivlende over for, om Nokia tør nærme sig noget, der lugter af Android, når selskabet nu er kommet under Microsofts vinger?

Microsoft vil muligvis benytte messen i Barcelona til at fremvise Windows Phone 8.1 - også kendt som Blue - medmindre fremvisningen først kommer til Microsofts egen Build-konference i april.

Derudover er tablets som altid et stort tema på MWC, så Microsoft skal naturligvis markere sig på den front via Windows 8.1/RT-produkterne.

Samsung

Mandag aften er det Samsung, der står på scenen. Selskabets invitation til pressemødet indeholder et stort 5-tal, og derfor er det svært ikke at tro på, at der vil blive lanceret en Galaxy S5.

Vi har allerede set nærmere på de konkrete forventninger til Galaxy S5 her, og specifikationerne ventes blandt andet at være en skærmopløsning på 2.560 gange 1.440 pixel, et 16 megapixel-kamera og en en 64-bit processor.

Nogle rygter går også på, at der kommer to udgaver af Galaxy S5 - en metalversion (Prime) og en plastikversion (Standard).

Læs mere om forventningerne til Galaxy S5 her.

HTC, Sony og LG

Flere medier - blandt andre Techradar - mener også, at der er gode muligheder for, at vi kan komme til at se en HTC One 2 på MWC - altså en opfølger til HTC's populære Android-telefon fra 2013.

Der går også en del snak om en ny top-smartphone fra Sony i form af en Xperia Z2 og en del nye LG-produkter.

For alle produkterne gælder det dog, at der mest er tale om rygter, og at der - selv hvis produkterne er på trapperne - også sagtens kan blive tale om, at selskaberne ikke lancerer dem på MWC, da lanceringerne typisk risikerer at drukne i mængden i Barcelona.

I stedet ser man ofte, at en producent lancerer sit top-produkt enten før eller efter store messer som MWC og CES.

Den store mobil-kampplads

Android var ifølge Gartner det mest solgte operativsystem i 2013 med en markedsandel på 78,4 procent. iOS landede på 15,6 procent på andenpladsen, og Microsoft indtog tredjepladsen med 3,2 procent.

Men intet er givet i mobil-industrien, og historien har vist, hvor hurtigt styrkeforholdet kan ændre sig - tænk bare på Nokias position for bare fem år siden i forhold til i dag.

Alt dette danner grundlag for en interessant og heftig konkurrence mellem platforms-leverandører, hardware-producenter og hele den industri af app-virksomheder og lignende, der knytter sig til de forskellige mobil-systemer.

Samtidig er der en voldsom konkurrence mellem teleoperatørerne, der med stadig hurtigere dataforbindelser og diverse indholds-pakker forsøger at vinde slaget om fremtidens tele-kunde.

Læs mere om alle de vigtige slag på mobilmarkedet, der vil finde sted i næste uge i Barcelona, her.

Læs også:

Kæmpe overblik: Her er den store mobil-krig i 2014

Derfor skal Microsoft og Nokia imponere på MWC

Super-mobil fra Samsung lander snart - og nettet koger med rygter

Her er Microsofts mange Windows-projekter i 2014
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere