Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Rasende mobilkunder: Vi blev snydt af iPhone-svindler

Opdateret: Salg af falske iPhones var ikke det eneste problem i københavnsk mobilforhandler. Masser af kunder klagede over dårlige kundeservice og varer, der var defekte eller aldrig blev leveret.

"Endelig langt om længe dukkede mobilen op. Så langt, så godt. Nu er mobilen så gået i stykker - og jeg har mailet til dem op til flere gange. (...) Intet svar overhovedet. (...) Magen til useriøst firma skal man godt nok lede længe efter."

"Bestilte og betalte en Iphone 5 (...) og betalte 4.729.- samme dag. Det skulle jeg vist aldrig have gjort.. De tager aldrig telefonen og der er ikke kommet nogen mobil fra dem endnu."

"Hold jer langt, langt væk fra dette firma, det er svindel fra ende til anden. Har købt en iphone 5 (...) de har hævet pengene på dankortet men har ikke sendt varen og de svarer ikke på telefonen, og når man forsøger at maile til dem, kommer mailen tilbage med besked om at deres mailboks er overfyldt."

Sådan lyder et lille udpluk af de negative bedømmelser, som utilfredse kunder hos butikken Mobileone.dk på Vesterbrogade i København sidste forår lagde op på trustpilot.dk.

En 44-årig mand med tilknytning til Mobileone.dk blev for nylig ved byretten i København idømt fire års fængsel for omfattende svindel med skat og moms plus handel med flere hundrede falske iPhones. Det kan du læse mere om her.

De mange negative bedømmelser fra Mobileone.dk's kunder er lagt på nettet i samme periode, hvor firmaet ifølge byretsdommen handlede med forfalskede telefoner.

Der er dog tilsyneladende ingen kunder, der fortæller, at de måske har købt falske varer. En enkelt kunde fortæller dog om, at en indkøbt telefon var defekt:

"Satte (...) simkortet i telefonen, hvorefter jeg forsøgte at opdatere den med itunes. I mit forsøg på at opdatere holdt mobilen op med at virke. Jeg mailede og ringede derefter til mobilone og blev sendt til en tekniker i Århus. Han kunne ikke lave mobilen og sagde at han fandt mobilone utroværdig. Han undrede sig derudover over kassen, (som) mobilen var blevet sendt til mig i, og sagde at den ikke var en standard box man brugte i Danmark."

Man kan stadig finde kundebedømmelserne af Mobileone.dk på trustpilot.dk. En lille men ikke uvæsentlig detalje er, at butikken har solgt sine varer via domænet mobilone.dk - uden "e" - Det domæne blev deaktiveret af DK-Hostmaster så sent som i november i fjor.

Sammen med de mange negative anmeldelser af mobilbutikken finder man også en lang række meget korfattede - og meget positive - bedømmelser fra kunder, som angiveligt er voldsomt begejstrede for butikken.

Det er uklart, om butikken Mobileone.dk er lukket, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra firmaet.

Med til historien hører, at internetdomænet mobileone.dk - med det lille "e" - i september i fjor blev overtaget af firmaet Dansk Kontor Center i Odense. Det firma har ikke noget med den københavnske sag at gøre, oplyser Mogens Dau fra Dansk Kontor Center.

Computerworld arbejder på at få en kommentar fra Trustpilot. Vi vil blandt andet gerne spørge, hvordan Trustpilot sikrer sig, at firmaer ikke snyder med kundebedømmelserne via falske brugerprofiler og hvilke krav Trustpilot stiller til de butikker, som bliver anmeldt på sitet.

Computerworlds redaktion hører gerne fra læsere, der er stødt på falske iPhones eller andre it-varer, som er forfalskede. Du kan kontakte redaktionen her.

Opdateret klokken 16.03 med oplysning om, at domænenavnet mobileone.dk nu tilhører Odense-firmaet Dansk Kontor Center.

Opdateret klokken 16.55 med præcisering af, at den københavnske butik Mobileone.dk har opereret under internetdomænet mobilone.dk.

Læs også:

Sådan ser falske iPhone 5-modeller ud

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere