Artikel top billede

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel

Salg af flere hundrede falske iPhones og millionsvindel med skat og moms koster flere år bag tremmer.

En 44-årig mand er ved byretten i København blevet idømt fire års fængsel plus en betinget udvisning i en sag, som ud over massiv svindel med skat og moms og svindel med kreditkort også omfatter ulovlig import og salg af falske iPhones.

Ifølge dommen importerede den dømte i foråret 2013 i alt 486 kopier af iPhone 5, som i den ægte version har en nypris på mere end 2,6 millioner kroner.

312 af de falske telefoner er så solgt videre til intetanende kunder blandt andet via butikken Mobile One på Vesterbrogade i København. Butikken er i mellemtiden lukket.

Den 44-årige mand blev også dømt for en række tilfælde af svindel med skat og moms, som rækker tilbage til 2011. For den del af sagen løber svindlen op i mere end 14 millioner kroner.

Udover fængselsstraffen fik den 44-årige en tillægsbøde på 14 millioner kroner, svarende til det beløb, som de forskellige bedragerier har omfattet.

Svindlen er blandt andet foregået gennem en række firmaer, som den dømte ifølge anklageskriftet kontrollerede gennem et større netværk af stråmænd. Ifølge Erhvervsstyrelsens selskabsregister drejer det sig om en række rengøringsfirmaer i københavnsområdet plus en grøntforretning på Frederiksberg.

Manden blev desuden dømt i en række sager om kreditkortsvindel for mere end 250.000 kroner, som skal være foregået tilbage i 2009 - begået kort tid efter at manden havde afsonet en tidligere dom for bedrageri.

Den dømte har siddet varetægtsfængslet siden juni i fjor, da han sammen med to andre blev sigtet i sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Københavns Politi undervejs i forløbet sigtet fire eller fem andre personer, som angiveligt har deltaget i svindlen.

Under byrettens behandling af sagen i december erklærede den nu dømte mand sig skyldig i tilsammen 46 anklagepunkter. Tilståelsen betyder, at den dømte allerede nu er sat bag tremmer for at afsone sin straf.

Både sagens anklager og den dømte mands forsvarer har anket dommen. Anklageren ønsker, at udvisningen af den dømte gøres ubetinget, så han efter endt afsoning kan sendes ud af landet. Forsvareren ønsker derimod en mildere dom.

Ankesagen er berammet til juni, hvor Østre Landsret skal tage endeligt stilling til strafudmålingen.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere