Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel

Salg af flere hundrede falske iPhones og millionsvindel med skat og moms koster flere år bag tremmer.

En 44-årig mand er ved byretten i København blevet idømt fire års fængsel plus en betinget udvisning i en sag, som ud over massiv svindel med skat og moms og svindel med kreditkort også omfatter ulovlig import og salg af falske iPhones.

Ifølge dommen importerede den dømte i foråret 2013 i alt 486 kopier af iPhone 5, som i den ægte version har en nypris på mere end 2,6 millioner kroner.

312 af de falske telefoner er så solgt videre til intetanende kunder blandt andet via butikken Mobile One på Vesterbrogade i København. Butikken er i mellemtiden lukket.

Den 44-årige mand blev også dømt for en række tilfælde af svindel med skat og moms, som rækker tilbage til 2011. For den del af sagen løber svindlen op i mere end 14 millioner kroner.

Udover fængselsstraffen fik den 44-årige en tillægsbøde på 14 millioner kroner, svarende til det beløb, som de forskellige bedragerier har omfattet.

Svindlen er blandt andet foregået gennem en række firmaer, som den dømte ifølge anklageskriftet kontrollerede gennem et større netværk af stråmænd. Ifølge Erhvervsstyrelsens selskabsregister drejer det sig om en række rengøringsfirmaer i københavnsområdet plus en grøntforretning på Frederiksberg.

Manden blev desuden dømt i en række sager om kreditkortsvindel for mere end 250.000 kroner, som skal være foregået tilbage i 2009 - begået kort tid efter at manden havde afsonet en tidligere dom for bedrageri.

Den dømte har siddet varetægtsfængslet siden juni i fjor, da han sammen med to andre blev sigtet i sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Københavns Politi undervejs i forløbet sigtet fire eller fem andre personer, som angiveligt har deltaget i svindlen.

Under byrettens behandling af sagen i december erklærede den nu dømte mand sig skyldig i tilsammen 46 anklagepunkter. Tilståelsen betyder, at den dømte allerede nu er sat bag tremmer for at afsone sin straf.

Både sagens anklager og den dømte mands forsvarer har anket dommen. Anklageren ønsker, at udvisningen af den dømte gøres ubetinget, så han efter endt afsoning kan sendes ud af landet. Forsvareren ønsker derimod en mildere dom.

Ankesagen er berammet til juni, hvor Østre Landsret skal tage endeligt stilling til strafudmålingen.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan understøtter du den samlede værdikæde og skaber den optimale kundeoplevelse i engros eller retail?

Vi stiller skarpt på mulighederne for at optimere alle led på tværs af din værdikæde og tilhørende salgskanaler samtidigt med, at du styrker både indtjeningen og kundeoplevelsen. Du får inspiration til, hvordan du kan arbejde med at binde salgskanaler sammen og sikre, at der er styr på den bagvedliggende logistik, produkt- og stamdata, prissætning services osv.

29. november 2023 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere