Artikel top billede

(Foto: Mikkel William Nielsen)

Fire års fængsel til bagmand bag dansk iPhone-svindel

Salg af flere hundrede falske iPhones og millionsvindel med skat og moms koster flere år bag tremmer.

En 44-årig mand er ved byretten i København blevet idømt fire års fængsel plus en betinget udvisning i en sag, som ud over massiv svindel med skat og moms og svindel med kreditkort også omfatter ulovlig import og salg af falske iPhones.

Ifølge dommen importerede den dømte i foråret 2013 i alt 486 kopier af iPhone 5, som i den ægte version har en nypris på mere end 2,6 millioner kroner.

312 af de falske telefoner er så solgt videre til intetanende kunder blandt andet via butikken Mobile One på Vesterbrogade i København. Butikken er i mellemtiden lukket.

Den 44-årige mand blev også dømt for en række tilfælde af svindel med skat og moms, som rækker tilbage til 2011. For den del af sagen løber svindlen op i mere end 14 millioner kroner.

Udover fængselsstraffen fik den 44-årige en tillægsbøde på 14 millioner kroner, svarende til det beløb, som de forskellige bedragerier har omfattet.

Svindlen er blandt andet foregået gennem en række firmaer, som den dømte ifølge anklageskriftet kontrollerede gennem et større netværk af stråmænd. Ifølge Erhvervsstyrelsens selskabsregister drejer det sig om en række rengøringsfirmaer i københavnsområdet plus en grøntforretning på Frederiksberg.

Manden blev desuden dømt i en række sager om kreditkortsvindel for mere end 250.000 kroner, som skal være foregået tilbage i 2009 - begået kort tid efter at manden havde afsonet en tidligere dom for bedrageri.

Den dømte har siddet varetægtsfængslet siden juni i fjor, da han sammen med to andre blev sigtet i sagen.

Ifølge Computerworlds oplysninger har Københavns Politi undervejs i forløbet sigtet fire eller fem andre personer, som angiveligt har deltaget i svindlen.

Under byrettens behandling af sagen i december erklærede den nu dømte mand sig skyldig i tilsammen 46 anklagepunkter. Tilståelsen betyder, at den dømte allerede nu er sat bag tremmer for at afsone sin straf.

Både sagens anklager og den dømte mands forsvarer har anket dommen. Anklageren ønsker, at udvisningen af den dømte gøres ubetinget, så han efter endt afsoning kan sendes ud af landet. Forsvareren ønsker derimod en mildere dom.

Ankesagen er berammet til juni, hvor Østre Landsret skal tage endeligt stilling til strafudmålingen.

Læs også:

Dansk iPhone-bande afsløret: Solgte falske mobiler for millionbeløb




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere