IBM sætter gang i kæmpe cloud-projekt

IBM flytter store dele af sin software ud i skyen i en storsatsning, der kommer til at ændre selskabets måde at nå kunderne på.

IBM er gået i gang med en stor ombygning af selskabets software.

Selskabet vil inden for den kommende tid flytte en stor del af dets software samt alle selskabets platform-services over i skyen i den cloud-løsning, som IBM købte med overtagelsen af cloud-selskabet Softlayer.

Det kan du læse mere om her: IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri.

Det er planen, at samtlige de kommende IBM-cloud-løsninger skal kunne tilgåes som services under den samme arkitektur. Fællesbetegnelsen, som IBM har forberedt projektet under, er BlueMix.

"Vi flytter en masse IBM-middleware over i et cloud-miljø, så det bliver tilgængeligt for hele verden," siger topchef i Softlayer, Lance Crosby, til Computerworlds amerikanske nyhedstjeneste.

Ny markedsplads
Samtidig vil IBM barsle med en ny markedsplads, hvor selskaber og udviklere både kan søge efter, finde og lancere nye IBM-applikationer og services.

Ifølge IBM vil markedspladsen fra begyndelsen indeholde flere tusinder produkter.

BlueMix-cloud-projektet bygger ikke mindst på selskabets netværk af 40 datacentre, som stadig udbygges.

IBM vil anvende open source-frameworket Cloud Foundry til projektet, ligesom der vil blive lanceret et udvikler-miljø, der vil bygge på open source-repositoriet Git.

Her vil udviklerne blandt andet kunne finde et Web IDE samt plug ins til Eclipse og Visual Studio.

Læs også: IBM udbygger vildt: Investerer milliarder i gigant-byggeri.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.