Artikel top billede

Mozilla på trapperne med smartphone til 135 kroner

På mobil-konferencen i Barcelona er der dyre telefoner, og så er der de helt billige. Læs her, hvad Mozilla har i støbeskeeen til sultne mobilmarkeder.

Det kan godt være, at for selskaber som Apple og Samsung ligger de store pengesummer i den dyre ende af smartphone-markedet.

Men det rører tilsyneladende ikke Mozilla, som på Mobile World Congress i Barcelona har løftet sløret for tankerne om en kommende smartphone med et prisskilt på blot 25 dollar, svarende til omkring 135 klingende danske kroner.

Lanceringen af den billige smartphone kommer til at ske sammen med den kinesiske chipfabrikant Spreadtrum, der sammen med Mozilla har sigtekornet indstillet på at udvikle en smartphone med Firefox-styresystem til udviklingslande som Indien og Indonesien.

Tilsyneladende er der allerede operatører klar, da selskaber som Telenor, Telkomsel og Indosat blandt flere har vist interesse for den billige mobilmodel.

Det skriver ZDnet.com.

Sådan bliver billig telefon

For ikke så længe siden lancerede Mozilla sit Firefox-styresystem, der skal gøre det muligt at benytte Mozillas mobiltelefoner. 

Og udover at lufte tankerne omkring den hyperbillige smartphone, har Mozilla også vist sin referencearkitektur til kommende hardware- og softwaretiltag i de næste generationer af Mozillas telefoner.

Det drejer sig om konkret om at udvikle-referencemodellen Firefox OS Flame, som også lige får luftet sine specifikationer under den milde Barcelona-himmel.

Det drejer sig om en Qualcomm MSM8210 Snapdragon, 1,2 GHz dualcore-processor, hvor der medfølger en 4,5" skærm og 5 megapixel kamera bagved og 2 megapixel i frontkameraet.

Dertil kommer 3G UMTS quadband og et sted mellem 256MB til 1GB RAM i hukommelsen.

Selvom disse specifikationer kan variere fra den kommende discount-mobil, så vil de ikke kunne adskille sig meget væsentligt, da der jo skal produceres et helt app-marked, som kan køre på Firefox OS Flame-mobiler.

Læs også:
Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Skyder gammelt sikkerhedsråd i sænk: Derfor kan du trygt koble dig på åbne wifi-netværk
Du behøver ikke længere frygte, at blive udsat for digitalt misbrug, hvis du logger på et åbent wifi-netværk, lyder det fra en norsk sikkerhedsekspert. En dansk ekspert mener dog endnu ikke, at tiden er inde til at droppe sikkerhedsrådet.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.