Artikel top billede

Mozilla på trapperne med smartphone til 135 kroner

På mobil-konferencen i Barcelona er der dyre telefoner, og så er der de helt billige. Læs her, hvad Mozilla har i støbeskeeen til sultne mobilmarkeder.

Det kan godt være, at for selskaber som Apple og Samsung ligger de store pengesummer i den dyre ende af smartphone-markedet.

Men det rører tilsyneladende ikke Mozilla, som på Mobile World Congress i Barcelona har løftet sløret for tankerne om en kommende smartphone med et prisskilt på blot 25 dollar, svarende til omkring 135 klingende danske kroner.

Lanceringen af den billige smartphone kommer til at ske sammen med den kinesiske chipfabrikant Spreadtrum, der sammen med Mozilla har sigtekornet indstillet på at udvikle en smartphone med Firefox-styresystem til udviklingslande som Indien og Indonesien.

Tilsyneladende er der allerede operatører klar, da selskaber som Telenor, Telkomsel og Indosat blandt flere har vist interesse for den billige mobilmodel.

Det skriver ZDnet.com.

Sådan bliver billig telefon

For ikke så længe siden lancerede Mozilla sit Firefox-styresystem, der skal gøre det muligt at benytte Mozillas mobiltelefoner. 

Og udover at lufte tankerne omkring den hyperbillige smartphone, har Mozilla også vist sin referencearkitektur til kommende hardware- og softwaretiltag i de næste generationer af Mozillas telefoner.

Det drejer sig om konkret om at udvikle-referencemodellen Firefox OS Flame, som også lige får luftet sine specifikationer under den milde Barcelona-himmel.

Det drejer sig om en Qualcomm MSM8210 Snapdragon, 1,2 GHz dualcore-processor, hvor der medfølger en 4,5" skærm og 5 megapixel kamera bagved og 2 megapixel i frontkameraet.

Dertil kommer 3G UMTS quadband og et sted mellem 256MB til 1GB RAM i hukommelsen.

Selvom disse specifikationer kan variere fra den kommende discount-mobil, så vil de ikke kunne adskille sig meget væsentligt, da der jo skal produceres et helt app-marked, som kan køre på Firefox OS Flame-mobiler.

Læs også:
Mozilla-mobiltelefon på tegnebrættet

Sådan vil Mozilla forandre din Firefox for at tjene flere penge

FAQ: Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere