Artikel top billede

Du kan snart købe en telefon med Firefox OS

De første smartphones med Mozillas Firefox OS kommer til Europa inden længe.

Snart bliver det muligt at købe smartphones med det nye mobile operativsystem Firefox OS, der er udviklet af Mozilla. Det er den samme organisation, som også står bag Firefox-browseren. Den kinesiske mobiltelefon-producent ZTE fortæller, at man samarbejder med et europæisk teleselskab om at lancere smartphones med Firefox OS på disse breddegrader. Det melder Bloomberg. Men ZTE vil ikke afsløre navnet på selskabet.

Der er stor spænding omkring den nye mobile platform, som er et direkte angreb på Google (Android), Apple (iOS) og Microsoft (Windows Phone).

Firefox OS er et meget slankt Linux-baseret styresystem, som kun består af en kernel, nogle drivere og web-motoren Gecko, mens hele brugerfladen er skabt i HTML5. Det gælder også for telefoni- og sms-delen.

De kinesiske producenter ZTE og TCL er de første, der vil bruge Firefox OS i deres smartphones. De første modeller har en Qualcomm Snapdragon-processor.

På de mobile platforme spiller Firefox-browseren i øjeblikket kun en mindre rolle, og den er ved at blive overhalet af Googles Chrome på almindelige computere.

De fleste af Mozillas indtægter kommer fra Google og de andre store søgemaskine-firmaer, som betaler for søgninger fra søgefeltet i Firefox-browseren. Her kan brugerne selv vælge, om de vil bruge Google, Bing eller en helt anden søgemaskine.

Nu er der store forventninger til Firefox OS. Det kommer sent. Google kunne allerede for tre år siden lancere sit browser-baserede Chrome OS. Mozilla har optimeret sin browser Firefox til Android, men det er alligevel svært at konkurrere med Googles egen Chrome browser på den mobile platform.

Det bliver anderledes nu, hvor Mozilla har sit eget operativsystem. Det anslås, at Firefox OS kan erobre 1 pct. af det globale smartphone-marked i 2013.

Kinesiske ZTE overvejer også at lancere en smartphone med Firefox OS i USA i år. Samtidig har spanske Telefonica indgået et partnerskab med en brasiliansk teleudbyder om at sælge platformen i Sydamerika.

Det forventes, at Firefox OS-telefonerne bliver noget billigere end de fleste Android-modeller, og dermed kan der også være et stort marked i udviklingslande, hvor smartphones stadig kun har en begrænset udbredelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere