Artikel top billede

Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion

I dag blev en omstridt it-ejendom sat på tvangsauktion. Både ejendommen og ejeren har været nok så meget igennem de seneste par år.

Den tidligere bredbåndsudbyder ComX's domicil på Herstedvang 8 i Albertslund var i dag klokken 09.00 på tvangsauktion ved retten i Glostrup.

Det skete i forbindelse med den tidligere ComX-direktør Finn Helmers personlige konkurs.

Bygningen, der fungerede som kontor, administration, salg og lager, huser godt 6.000 kvadratmeter, og det mest seriøse bud faldt fra en af panthaverne i bygningen, der bød 8 millioner kroner.

Tilbuddet var dog mere af formel art, og panthaveren begærede en anden auktion, som skal finde sted 9. april klokken 11.00.

"Jeg gætter på, at panthaverne håber på en højere salgspris, når den nu kommer til salg anden gang," siger Morten Hjortebjerg, advokat hos advokatfirmaet Poul Schmidt, der har stået for håndteringen af tvangsauktionen.

Bygningen er vurderet til at have en ejendomsværdi på 17 millioner kroner.

"Der har ikke været den store interesse for bygningen. Det er jo en investeringsbygning, så det er ikke lige noget, som liebhaverne kigger efter," tilføjer Morten Hjortebjerg.

Fra minus til plus til tvangsauktion

Bygningen har været noget igennem, inden den røg på tvangsauktion.

Da "Giga-manden" Finn Helmer i 2006 gik ind og overtog direktørposten i det sjællandske bredbåndsselskab, sivede ComX' kapital som luften i en hullet ballon.

I et forsøg på at stoppe den synkende skude investerede Finn Helmer et trecifret millionbeløb i ComX og endte med at have over 100 millioner kroner til gode i selskabet, men da der i 2010 endelig begyndte at vise sig et overskud, blev Finn Helmer presset ud af selskabet af ComX' anden storaktionær, Nykredit.

Derefter gik det ned ad bakke. Finn Helmer beholdt sin investering på 150 millioner kroner i selskabet, men da Finn Helmers partner i ComX, Jesper Jørgensen, gik konkurs i 2010, stod Finn Helmer med bygningen i Albertslund, som har givet ham en gæld på 38 millioner kroner.

Det betød, at Finn Helmer endte i personlig konkurs, og ComX blev solgt til TDC.

Ifølge kreditorerne endte Finn Helmer med at skylde en kvart milliard kroner.

Finn Helmer har ikke selv noget med salget af ComX-bygningen at gøre og har overladt det hele til kuratoren.

Læs også: Budkrig: Kæmpe ville også have ComX - men blev slået af TDC

Læs også: Finn Helmer taber retsopgør om konkurs

Læs også: Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Læs også: Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
NNIT åbner igen kontorerne for sine medarbejdere - snart vil alle være tilbage: Her er hele genåbningsplanen
De tomme mødelokaler og stille kontorer er ved at blive udskiftet med en summen af stemmer hos NNIT. Konsulenthuset er i gang med at eksekvere på en genåbningsplan, der skal munde ud i en fuld genåbning af kontorerne.
Computerworld
Ransomware-hackere krævede 15 millioner kroner: Betal og kom videre, lød det fra politiet
En fagforening med 1,3 millioner medlemmer blev i 2019 ramt af et ransomware-angreb, hvor hackerne krævede en løsesum på 15 millioner kroner. Myndighederne opfordrede dem til at betale løsesummen, men de valgte en helt anden løsning, og i stedet fandt de fysiske kopier frem og forsøgte at gendanne data.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.