Artikel top billede

Kendt it-danskers kæmpeejendom på tvangsauktion

I dag blev en omstridt it-ejendom sat på tvangsauktion. Både ejendommen og ejeren har været nok så meget igennem de seneste par år.

Den tidligere bredbåndsudbyder ComX's domicil på Herstedvang 8 i Albertslund var i dag klokken 09.00 på tvangsauktion ved retten i Glostrup.

Det skete i forbindelse med den tidligere ComX-direktør Finn Helmers personlige konkurs.

Bygningen, der fungerede som kontor, administration, salg og lager, huser godt 6.000 kvadratmeter, og det mest seriøse bud faldt fra en af panthaverne i bygningen, der bød 8 millioner kroner.

Tilbuddet var dog mere af formel art, og panthaveren begærede en anden auktion, som skal finde sted 9. april klokken 11.00.

"Jeg gætter på, at panthaverne håber på en højere salgspris, når den nu kommer til salg anden gang," siger Morten Hjortebjerg, advokat hos advokatfirmaet Poul Schmidt, der har stået for håndteringen af tvangsauktionen.

Bygningen er vurderet til at have en ejendomsværdi på 17 millioner kroner.

"Der har ikke været den store interesse for bygningen. Det er jo en investeringsbygning, så det er ikke lige noget, som liebhaverne kigger efter," tilføjer Morten Hjortebjerg.

Fra minus til plus til tvangsauktion

Bygningen har været noget igennem, inden den røg på tvangsauktion.

Da "Giga-manden" Finn Helmer i 2006 gik ind og overtog direktørposten i det sjællandske bredbåndsselskab, sivede ComX' kapital som luften i en hullet ballon.

I et forsøg på at stoppe den synkende skude investerede Finn Helmer et trecifret millionbeløb i ComX og endte med at have over 100 millioner kroner til gode i selskabet, men da der i 2010 endelig begyndte at vise sig et overskud, blev Finn Helmer presset ud af selskabet af ComX' anden storaktionær, Nykredit.

Derefter gik det ned ad bakke. Finn Helmer beholdt sin investering på 150 millioner kroner i selskabet, men da Finn Helmers partner i ComX, Jesper Jørgensen, gik konkurs i 2010, stod Finn Helmer med bygningen i Albertslund, som har givet ham en gæld på 38 millioner kroner.

Det betød, at Finn Helmer endte i personlig konkurs, og ComX blev solgt til TDC.

Ifølge kreditorerne endte Finn Helmer med at skylde en kvart milliard kroner.

Finn Helmer har ikke selv noget med salget af ComX-bygningen at gøre og har overladt det hele til kuratoren.

Læs også: Budkrig: Kæmpe ville også have ComX - men blev slået af TDC

Læs også: Finn Helmer taber retsopgør om konkurs

Læs også: Kreditorer forlanger kvart milliard af konkursramte Finn Helmer

Læs også: Fallerede Finn Helmer om nyt top-job: Begynder helt forfra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere