Artikel top billede

Danske skoleelever får programmering på skemaet

Et forsøg i en dansk kommune betyder, at folkeskoleelever skal lære at programmere.

Nu skal danske folkeskoleelever lære at programmere.

I hvert fald som et forsøg i Frederiksberg Kommune, skriver HK.

Kommunen har kastet 150.000 kroner efter forsøget.

"Programmering bliver en hel basal kundskab - stort set i stil med at kunne læse, skrive og regne," udtaler 2. viceborgmester Katrine Lester (S) til bladet.

"I gamle dage gik folk på kursus i tekstbehandling. I dag er det ikke engang noget, man skriver på sit CV. Sådan bliver det i fremtiden med programmering. Det er noget, man bare skal kunne i et eller andet omfang," lyder spådommen fra hende.

Programmører eller lærere

Ud over de 150.000 kroner kan yderligere en million kroner komme i spil, oplyses det.

Præcist hvordan det skal skrues sammen er ikke helt på plads.

For eksempel er det ikke afgjort, om eleverne skal undervises af lærere eller programmører, der hentes udefra.

Debatten om hvorvidt skolelever burde lære programmering - nøjagtig som de lærer at læse, skrive og regne - har verseret i nogen tid.

Læs også:

Selvfed nørd-idé: Programmering i Folkeskolen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere