Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Danske skoleelever får programmering på skemaet

Et forsøg i en dansk kommune betyder, at folkeskoleelever skal lære at programmere.

Nu skal danske folkeskoleelever lære at programmere.

I hvert fald som et forsøg i Frederiksberg Kommune, skriver HK.

Kommunen har kastet 150.000 kroner efter forsøget.

"Programmering bliver en hel basal kundskab - stort set i stil med at kunne læse, skrive og regne," udtaler 2. viceborgmester Katrine Lester (S) til bladet.

"I gamle dage gik folk på kursus i tekstbehandling. I dag er det ikke engang noget, man skriver på sit CV. Sådan bliver det i fremtiden med programmering. Det er noget, man bare skal kunne i et eller andet omfang," lyder spådommen fra hende.

Programmører eller lærere

Ud over de 150.000 kroner kan yderligere en million kroner komme i spil, oplyses det.

Præcist hvordan det skal skrues sammen er ikke helt på plads.

For eksempel er det ikke afgjort, om eleverne skal undervises af lærere eller programmører, der hentes udefra.

Debatten om hvorvidt skolelever burde lære programmering - nøjagtig som de lærer at læse, skrive og regne - har verseret i nogen tid.

Læs også:

Selvfed nørd-idé: Programmering i Folkeskolen?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere