Artikel top billede

Denne type software giver den vildeste vækst i 2014

2014 ser ud til at blive et sløjt år for den globale it-vækst, men på ét software-område er der fuld gang i efterspørgslen.

20.000 milliarder kroner.

Så mange penge forventer it-analysehuset Gartner, at verden vil bruge på it i 2014, hvilket er omkring 440 milliarder kroner mere end sidste år.

Det beløb er faktisk mindre end, hvad regnehovederne hos Gartner havde forventet, da deres estimat for 2014 lå på knap 220 milliarder mere.

I den svage vækst på 2,1 procent i forhold til sidste års globale it-forbrug, er det især virksomheds-software, som vinder frem med en omsætning på 1.750 milliarder kroner.

Herunder udpeger Gartner database management-software, som storsællerten i 2014, der skal drive væksten.

Det skriver The Register.

Datacenter-systemer står stille

På it-servicemarkedet er der også en lille fremgang på 3,8 procent i forhold til sidste år, hvor Gartner udpeger cloud-industrien som en stor konkurrent til den traditionelle outsourcing-aftale.

Enheder som pc'er, mobiltelefoner og tablets vil opleve en vækst på 1,2 procent, mens teleindustrien må belave sig på kun at opnå en vækst på 0,7 procent.

Her skal det dog noteres, at teleservices overordnet er det største it-område med en forventet årlig omsætning i den globale landsby på 8.730 milliarder kroner.

Datacenter-systemer vil derimod ifølge Gartner kun opnå en vækst på 0,4 procent - eller 764 milliarder kroner.

Gartner forventer, at efter et relativt sløvt 2014 vil it-investeringerne løfte sig mellem 2015 og frem mod 2018, hvor it-analytikerne forventer en vækst på 3,7 procent.

Læs også: 
Den frygtede skygge-it: Når it kommer ud af kontrol

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint
IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Karrieremulighed inden for cybersikkerhed

Boyum IT Solutions A/S

.NET Engineer with DevOps experience

Netcompany A/S

Test Specialist

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere