Artikel top billede

Denne type software giver den vildeste vækst i 2014

2014 ser ud til at blive et sløjt år for den globale it-vækst, men på ét software-område er der fuld gang i efterspørgslen.

20.000 milliarder kroner.

Så mange penge forventer it-analysehuset Gartner, at verden vil bruge på it i 2014, hvilket er omkring 440 milliarder kroner mere end sidste år.

Det beløb er faktisk mindre end, hvad regnehovederne hos Gartner havde forventet, da deres estimat for 2014 lå på knap 220 milliarder mere.

I den svage vækst på 2,1 procent i forhold til sidste års globale it-forbrug, er det især virksomheds-software, som vinder frem med en omsætning på 1.750 milliarder kroner.

Herunder udpeger Gartner database management-software, som storsællerten i 2014, der skal drive væksten.

Det skriver The Register.

Datacenter-systemer står stille

På it-servicemarkedet er der også en lille fremgang på 3,8 procent i forhold til sidste år, hvor Gartner udpeger cloud-industrien som en stor konkurrent til den traditionelle outsourcing-aftale.

Enheder som pc'er, mobiltelefoner og tablets vil opleve en vækst på 1,2 procent, mens teleindustrien må belave sig på kun at opnå en vækst på 0,7 procent.

Her skal det dog noteres, at teleservices overordnet er det største it-område med en forventet årlig omsætning i den globale landsby på 8.730 milliarder kroner.

Datacenter-systemer vil derimod ifølge Gartner kun opnå en vækst på 0,4 procent - eller 764 milliarder kroner.

Gartner forventer, at efter et relativt sløvt 2014 vil it-investeringerne løfte sig mellem 2015 og frem mod 2018, hvor it-analytikerne forventer en vækst på 3,7 procent.

Læs også: 
Den frygtede skygge-it: Når it kommer ud af kontrol

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere