Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Denne type software giver den vildeste vækst i 2014

2014 ser ud til at blive et sløjt år for den globale it-vækst, men på ét software-område er der fuld gang i efterspørgslen.

20.000 milliarder kroner.

Så mange penge forventer it-analysehuset Gartner, at verden vil bruge på it i 2014, hvilket er omkring 440 milliarder kroner mere end sidste år.

Det beløb er faktisk mindre end, hvad regnehovederne hos Gartner havde forventet, da deres estimat for 2014 lå på knap 220 milliarder mere.

I den svage vækst på 2,1 procent i forhold til sidste års globale it-forbrug, er det især virksomheds-software, som vinder frem med en omsætning på 1.750 milliarder kroner.

Herunder udpeger Gartner database management-software, som storsællerten i 2014, der skal drive væksten.

Det skriver The Register.

Datacenter-systemer står stille

På it-servicemarkedet er der også en lille fremgang på 3,8 procent i forhold til sidste år, hvor Gartner udpeger cloud-industrien som en stor konkurrent til den traditionelle outsourcing-aftale.

Enheder som pc'er, mobiltelefoner og tablets vil opleve en vækst på 1,2 procent, mens teleindustrien må belave sig på kun at opnå en vækst på 0,7 procent.

Her skal det dog noteres, at teleservices overordnet er det største it-område med en forventet årlig omsætning i den globale landsby på 8.730 milliarder kroner.

Datacenter-systemer vil derimod ifølge Gartner kun opnå en vækst på 0,4 procent - eller 764 milliarder kroner.

Gartner forventer, at efter et relativt sløvt 2014 vil it-investeringerne løfte sig mellem 2015 og frem mod 2018, hvor it-analytikerne forventer en vækst på 3,7 procent.

Læs også: 
Den frygtede skygge-it: Når it kommer ud af kontrol

Forretningen hapser dit it-budget: Derfor er det helt fint
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.