Artikel top billede

Millionunderskud: Nedtur for stor dansk Apple-forhandler

For andet år i træk må Eplehusets danske afdeling indkassere et stort underskud.

Kassen er tom i den norskejede Apple-kæde Eplehusets danske afdeling, som kom ud af 2013 med et nærmest katastrofalt underskud på 7,3 millioner kroner.

To af millionerne er gået til stigende udgifter til lønninger, mens indtjeningen er dykket fra 24,5 til 19,2 millioner kroner.

De to poster svarer næsten på krone til det blamerende millionunderskud, som har ramt selskabet.

Tilsammen er den danske afdeling i 2013 blevet lænset for så mange penge, at egenkapitalen nu er nede i et minus på 2,8 millioner kroner, men ifølge regnskabet står de norske ejere klar med kapital, der sikrer at det danske selskab kan fortsætte.

Skift i købevaner
Eplehusets norske koncernchef, Bjørn Tore Brevik, forklarer til Computerworld, at det skuffende resultat hænger sammen med, at kunderne i stigende omfang køber (billige) iPads fremfor (dyre) Mac-computere.

Men derudover er der også brugt penge på indretning af en ny butik i Kolding, ligesom et nyt SAP-baseret kassesystem har voldt kvaler.

"Vi havde i 2013 et øget antal kunder per butik, men en lavere omsætning per kunde. Det er den vigtigste årsag til vores underskud," siger Bjørn Tore Brevik.

Det er andet år i træk, at kæden må lægge ryg til et voldsomt forringet resultat i den danske forretning, som i 2012 indkasserede et minus på knap en million kroner.

Flere ansatte fyret

Eplehusets nedtur har også kostet på medarbejdersiden, hvor otte-ti medarbejdere er blevet fyret i løbet af 2013 - blandt andet i forbindelse med at man har nedlagt en selvstændig salgsafdeling, som gik efter erhvervskunder.

I stedet satser Eplehuset nu ensidigt på salg, service og reparationer af Apple-produkter og tilbehør, dels på nettet og dels via sine nuværende syv butikker - fire på Sjælland og tre i Jylland.

"Vi arbejder nu på at sælge til erhvervskunder via vores butikker, men vi satser stadig fuldt ud på erhvervssalg," siger Bjørn Tore Brevik.

For at rette op på økonomien har Eplehuset desuden centraliseret en række fælles funktioner hos det norske moderselskab.

Blandt andet er stillingen som lokal chef blevet sløjfet, efter at den danske landechef forlod sit job i december.

Den norske koncernchef understreger, at han forventer et positivt resultat for den danske afdeling i 2014.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Apple overgiver sig: Slipper iPhones løs på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere