Artikel top billede

Millionunderskud: Nedtur for stor dansk Apple-forhandler

For andet år i træk må Eplehusets danske afdeling indkassere et stort underskud.

Kassen er tom i den norskejede Apple-kæde Eplehusets danske afdeling, som kom ud af 2013 med et nærmest katastrofalt underskud på 7,3 millioner kroner.

To af millionerne er gået til stigende udgifter til lønninger, mens indtjeningen er dykket fra 24,5 til 19,2 millioner kroner.

De to poster svarer næsten på krone til det blamerende millionunderskud, som har ramt selskabet.

Tilsammen er den danske afdeling i 2013 blevet lænset for så mange penge, at egenkapitalen nu er nede i et minus på 2,8 millioner kroner, men ifølge regnskabet står de norske ejere klar med kapital, der sikrer at det danske selskab kan fortsætte.

Skift i købevaner
Eplehusets norske koncernchef, Bjørn Tore Brevik, forklarer til Computerworld, at det skuffende resultat hænger sammen med, at kunderne i stigende omfang køber (billige) iPads fremfor (dyre) Mac-computere.

Men derudover er der også brugt penge på indretning af en ny butik i Kolding, ligesom et nyt SAP-baseret kassesystem har voldt kvaler.

"Vi havde i 2013 et øget antal kunder per butik, men en lavere omsætning per kunde. Det er den vigtigste årsag til vores underskud," siger Bjørn Tore Brevik.

Det er andet år i træk, at kæden må lægge ryg til et voldsomt forringet resultat i den danske forretning, som i 2012 indkasserede et minus på knap en million kroner.

Flere ansatte fyret

Eplehusets nedtur har også kostet på medarbejdersiden, hvor otte-ti medarbejdere er blevet fyret i løbet af 2013 - blandt andet i forbindelse med at man har nedlagt en selvstændig salgsafdeling, som gik efter erhvervskunder.

I stedet satser Eplehuset nu ensidigt på salg, service og reparationer af Apple-produkter og tilbehør, dels på nettet og dels via sine nuværende syv butikker - fire på Sjælland og tre i Jylland.

"Vi arbejder nu på at sælge til erhvervskunder via vores butikker, men vi satser stadig fuldt ud på erhvervssalg," siger Bjørn Tore Brevik.

For at rette op på økonomien har Eplehuset desuden centraliseret en række fælles funktioner hos det norske moderselskab.

Blandt andet er stillingen som lokal chef blevet sløjfet, efter at den danske landechef forlod sit job i december.

Den norske koncernchef understreger, at han forventer et positivt resultat for den danske afdeling i 2014.

Læs også:

Få historien: It-butikkernes vilde rutsjetur

Apple overgiver sig: Slipper iPhones løs på markedet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
IBM Danmarks indtjening styrtdykker: Lander nyt million-underskud
Efter to år med solide overskud lander IBM Danmark igen underskud i millionklassen i Danmark, hvor omsætningen dykker med 315 milloner kroner. Driftresultatet er næsten halveret i en tid, hvor IBM gør klar til at splitte selskabet op i to.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Overvåg kritiske industrielle systemer og beskyt dem mod angreb
Industrial Control Systems (ICS) udgør hjertet i alle forsynings- og produktionsvirksomheder og kan være overraskende sårbare overfor cyberangreb. Dette whitepaper giver et godt overblik over problematikker og muligheder for at sikre jeres systemer.