Artikel top billede

NemID er en af de mange løsninger, der er baseret på Java.

Kæmpe Java-opdatering tirsdag: Det kan du vente dig

Oracle frigiver tirsdag den helt nye Java 8. Nets har testet den nye version til NemID.

Rigtig mange Java-udviklere har formentlig sat et stort, fedt kryds i kalenderen tirsdag den 18. marts 2014.

Det er nemlig dagen, hvor Oracle frigiver version 8 af både programmeringssproget og platformen Java.

Java 8 skulle oprindeligt have været frigivet sidste efterår, men det blev udskudt, da sikkerheden skulle have et ekstra nøk i vejret.

Java er da også et yndet angrebsmål for it-kriminelle, så ekstra fokus på sikkerheden fra Oracles side giver ganske god mening. 

Udviklerne kan se listen over de mange nye funktioner i udviklernes JDK her, og vores kolleger på Infoworld har også tidligere gennemgået nyheder som 'streams' og funktionelle interfaces, der spiller en stor rolle i Java 8. 

Oracle oplyser til Computerworld, at den nye version af JDK (Java Developer Kit) og JRE (Java Runtime Environment) bliver frigivet på globalt plan, og lanceringen betegnes af selskabet selv som en "stor nyhed." 

Udviklerne er klar

Ifølge en undersøgelse ventes to af tre Java-udviklere da også at opgradere til Java 8.

ComputerSweden skriver, at 29 procent af udviklerne planlægger at opgradere allerede inden for de næste seks måneder, mens 54 procent vil gøre det inden for det første år.

Sidste år viste en stor undersøgelse, at Java var verdens næstmest populære programmeringssprog, og platformen Java har blandt andet opnået stor udbredelse, fordi den fungerer på tværs af operativsystemer.

Mest kendte eksempel herhjemme er formentlig Nets' NemID-løsning, der er baseret på Java.

Nets oplyser til Computerworld, at virksomhedens teknikere har testet Java 8 og ikke har fundet problemer i forhold til NemID.

Derfor kan danskerne ifølge Nets trygt vælge at opdatere til den nye version, lyder meldingen.

Java-opdateringer har tidligere skabt store problemer for NemID - blandt andet da Java 7 version 45 blev frigivet - men indtil videre der altså ikke grund til at tro, at Java 8 vil skabe lignende problemer for NemID-brugere.

Den nuværende version af Java er Java 7 Update 51. Du kan downloade Java 8 her, når den er klar. 

Læs også:

Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere