Artikel top billede

NemID er en af de mange løsninger, der er baseret på Java.

Kæmpe Java-opdatering tirsdag: Det kan du vente dig

Oracle frigiver tirsdag den helt nye Java 8. Nets har testet den nye version til NemID.

Rigtig mange Java-udviklere har formentlig sat et stort, fedt kryds i kalenderen tirsdag den 18. marts 2014.

Det er nemlig dagen, hvor Oracle frigiver version 8 af både programmeringssproget og platformen Java.

Java 8 skulle oprindeligt have været frigivet sidste efterår, men det blev udskudt, da sikkerheden skulle have et ekstra nøk i vejret.

Java er da også et yndet angrebsmål for it-kriminelle, så ekstra fokus på sikkerheden fra Oracles side giver ganske god mening. 

Udviklerne kan se listen over de mange nye funktioner i udviklernes JDK her, og vores kolleger på Infoworld har også tidligere gennemgået nyheder som 'streams' og funktionelle interfaces, der spiller en stor rolle i Java 8. 

Oracle oplyser til Computerworld, at den nye version af JDK (Java Developer Kit) og JRE (Java Runtime Environment) bliver frigivet på globalt plan, og lanceringen betegnes af selskabet selv som en "stor nyhed." 

Udviklerne er klar

Ifølge en undersøgelse ventes to af tre Java-udviklere da også at opgradere til Java 8.

ComputerSweden skriver, at 29 procent af udviklerne planlægger at opgradere allerede inden for de næste seks måneder, mens 54 procent vil gøre det inden for det første år.

Sidste år viste en stor undersøgelse, at Java var verdens næstmest populære programmeringssprog, og platformen Java har blandt andet opnået stor udbredelse, fordi den fungerer på tværs af operativsystemer.

Mest kendte eksempel herhjemme er formentlig Nets' NemID-løsning, der er baseret på Java.

Nets oplyser til Computerworld, at virksomhedens teknikere har testet Java 8 og ikke har fundet problemer i forhold til NemID.

Derfor kan danskerne ifølge Nets trygt vælge at opdatere til den nye version, lyder meldingen.

Java-opdateringer har tidligere skabt store problemer for NemID - blandt andet da Java 7 version 45 blev frigivet - men indtil videre der altså ikke grund til at tro, at Java 8 vil skabe lignende problemer for NemID-brugere.

Den nuværende version af Java er Java 7 Update 51. Du kan downloade Java 8 her, når den er klar. 

Læs også:

Anders Hejlsberg: Fantasien har ingen grænser længere

Nets advarer danskerne: I må ikke opdatere Java

Nets fraråder Java-opdatering der lukker 50 sikkerhedshuller
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
ATP vil inden længe slette koden til sit hastudviklede it-system til udbetaling af milliarder af feriepenge-kroner
It-løsningen til udbetaling af danskernes indefrosne feriepenge har nu næsten udtjent sin rolle. Milliarder af feriepenge er røget igennem systemet, som ATP byggede på få måneder, men som nu skal afvikles. "Vi slæber selvfølgelig ikke rundt på den del af koden, som det ikke giver mening at beholde," siger underdirektør i ATP, Gitte Klæbel.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.