Artikel top billede

OneNote kommer til Mac: Derfor rykker Microsoft ind på Mac

ComputerViews: Notesprogrammet OneNote bliver nu gratis for alle - samtidig med at der kommer en version til Mac. Men hvorfor giver Microsoft sit program ud gratis?

ComputerViews: Microsoft er i dag kommet med en større nyhedspakke om deres notesprogram OneNote. Programmet har eksisteret i over 10 år, men har i langt størstedelen af tiden kun været at finde på Windows-maskiner.

Dette ændrer sig nu, da Microsoft kommer med en OneNote-app til Mac-computere kvit og frit. Programmet kan hentes gratis i Macs App Store og kan det samme som sin Windows-fætter, der kun skiller sig ud på et OSX-inspireret udseende.

Et udseende man måske kan forvente at se i den rygtede Office-pakke til Mac i slutningen af året.  

Samtidig har Microsoft gjort OneNote gratis på alle platforme, og det er også muligt for Windows-brugere at hente et desktop-program gratis.

Men det er kun sjældent, at noget er gratis, og OneNotes indryk på æblemaskinerne kan ses som et skridt ind på fjendens linjer.

En smagsprøve på det nye Office
Mac har ikke modtaget en ny version af Office siden 2010, hvilket formentlig er en bevidst strategi fra Microsofts side, men efter alt at dømme kommer der en ny version af Office til Mac i slutningen af 2014.

Med OneNote, der sammen med noteprogrammer som EverNote er et af de mest brugte og roste noteprogrammer på markedet, får Microsoft vænnet Mac-brugere til at blive trygge ved systemet, og kan derfor måske få en større kundegruppe, når Office 2014 Mac udkommer.

Samtidig er det kun basis-versionen af OneNote, der er blevet gratis. Sharepoint-support og Outlook-integration hører stadig under Office 365.

OneDrive skal udbredes
Udrulningen af en gratis version af OneNote handler også om OneDrive. OneNote gemmer sine data i den private cloudløsning, og Microsoft ønsker selvfølgelig, at OneDrive bliver det primære cloud-system, som forbrugerne går til.

Begynder forbrugerne først at få sine dokumenter og noter ind i OneDrive igennem OneNote, spiller det pludselig bedre sammen med Microsofts andet produkt, Office 365, som også benytter OneDrive-skyen.

Det går fint i spænd med, at man nu finder OneNote og OneDrive apps til Windows, Mac, Android, iOS og Windows Phone - altså et system, som forbinder alle enheder fremfor for eksempel Apples iCloud, der kun forbinder andre Apple-produkter.

Du kan nu hente OneNote til både Windows og Mac.

Læs også: 

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere