Artikel top billede

OneNote kommer til Mac: Derfor rykker Microsoft ind på Mac

ComputerViews: Notesprogrammet OneNote bliver nu gratis for alle - samtidig med at der kommer en version til Mac. Men hvorfor giver Microsoft sit program ud gratis?

ComputerViews: Microsoft er i dag kommet med en større nyhedspakke om deres notesprogram OneNote. Programmet har eksisteret i over 10 år, men har i langt størstedelen af tiden kun været at finde på Windows-maskiner.

Dette ændrer sig nu, da Microsoft kommer med en OneNote-app til Mac-computere kvit og frit. Programmet kan hentes gratis i Macs App Store og kan det samme som sin Windows-fætter, der kun skiller sig ud på et OSX-inspireret udseende.

Et udseende man måske kan forvente at se i den rygtede Office-pakke til Mac i slutningen af året.  

Samtidig har Microsoft gjort OneNote gratis på alle platforme, og det er også muligt for Windows-brugere at hente et desktop-program gratis.

Men det er kun sjældent, at noget er gratis, og OneNotes indryk på æblemaskinerne kan ses som et skridt ind på fjendens linjer.

En smagsprøve på det nye Office
Mac har ikke modtaget en ny version af Office siden 2010, hvilket formentlig er en bevidst strategi fra Microsofts side, men efter alt at dømme kommer der en ny version af Office til Mac i slutningen af 2014.

Med OneNote, der sammen med noteprogrammer som EverNote er et af de mest brugte og roste noteprogrammer på markedet, får Microsoft vænnet Mac-brugere til at blive trygge ved systemet, og kan derfor måske få en større kundegruppe, når Office 2014 Mac udkommer.

Samtidig er det kun basis-versionen af OneNote, der er blevet gratis. Sharepoint-support og Outlook-integration hører stadig under Office 365.

OneDrive skal udbredes
Udrulningen af en gratis version af OneNote handler også om OneDrive. OneNote gemmer sine data i den private cloudløsning, og Microsoft ønsker selvfølgelig, at OneDrive bliver det primære cloud-system, som forbrugerne går til.

Begynder forbrugerne først at få sine dokumenter og noter ind i OneDrive igennem OneNote, spiller det pludselig bedre sammen med Microsofts andet produkt, Office 365, som også benytter OneDrive-skyen.

Det går fint i spænd med, at man nu finder OneNote og OneDrive apps til Windows, Mac, Android, iOS og Windows Phone - altså et system, som forbinder alle enheder fremfor for eksempel Apples iCloud, der kun forbinder andre Apple-produkter.

Du kan nu hente OneNote til både Windows og Mac.

Læs også: 

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2021: Sæt automatisering og data på den strategiske dagsorden

Ved at anvende data på den korrekte måde, kan du og din virksomhed for alvor sætte skub i konkurrencen. Der ligger en værdifuld viden om kunder, kundeadfærd, konkurrenter, markeder og meget andet i den data, der svæver rundt omkring os. Med den nyeste teknologi er det endda blevet nemmere at automatisere disse processer.

16. juni 2021 | Læs mere


Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på incidents. Det handler om at eliminere kompleksitet, det handler om at fortsat sikre smidighed og fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


Premium
Pär Fors stempler ind som ny CEO hos NNIT: Her er hans første store opgaver som topchef
Mandag rykkede Pär Fors ind på hjørnekontoret hos NNIT. Efter 14 år med Per Kogut ved roret har den 55-årige svensker nu taget over. Med en masse international erfaring i rygsækken skal han nu tage konsulenthuset til næste niveau. "Når man er ny som mig, så kan man stille dumme spørgsmål. Det er en god mulighed, der ikke bør gå til spilde," siger han til Computerworld.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.