Artikel top billede

OneNote kommer til Mac: Derfor rykker Microsoft ind på Mac

ComputerViews: Notesprogrammet OneNote bliver nu gratis for alle - samtidig med at der kommer en version til Mac. Men hvorfor giver Microsoft sit program ud gratis?

ComputerViews: Microsoft er i dag kommet med en større nyhedspakke om deres notesprogram OneNote. Programmet har eksisteret i over 10 år, men har i langt størstedelen af tiden kun været at finde på Windows-maskiner.

Dette ændrer sig nu, da Microsoft kommer med en OneNote-app til Mac-computere kvit og frit. Programmet kan hentes gratis i Macs App Store og kan det samme som sin Windows-fætter, der kun skiller sig ud på et OSX-inspireret udseende.

Et udseende man måske kan forvente at se i den rygtede Office-pakke til Mac i slutningen af året.  

Samtidig har Microsoft gjort OneNote gratis på alle platforme, og det er også muligt for Windows-brugere at hente et desktop-program gratis.

Men det er kun sjældent, at noget er gratis, og OneNotes indryk på æblemaskinerne kan ses som et skridt ind på fjendens linjer.

En smagsprøve på det nye Office
Mac har ikke modtaget en ny version af Office siden 2010, hvilket formentlig er en bevidst strategi fra Microsofts side, men efter alt at dømme kommer der en ny version af Office til Mac i slutningen af 2014.

Med OneNote, der sammen med noteprogrammer som EverNote er et af de mest brugte og roste noteprogrammer på markedet, får Microsoft vænnet Mac-brugere til at blive trygge ved systemet, og kan derfor måske få en større kundegruppe, når Office 2014 Mac udkommer.

Samtidig er det kun basis-versionen af OneNote, der er blevet gratis. Sharepoint-support og Outlook-integration hører stadig under Office 365.

OneDrive skal udbredes
Udrulningen af en gratis version af OneNote handler også om OneDrive. OneNote gemmer sine data i den private cloudløsning, og Microsoft ønsker selvfølgelig, at OneDrive bliver det primære cloud-system, som forbrugerne går til.

Begynder forbrugerne først at få sine dokumenter og noter ind i OneDrive igennem OneNote, spiller det pludselig bedre sammen med Microsofts andet produkt, Office 365, som også benytter OneDrive-skyen.

Det går fint i spænd med, at man nu finder OneNote og OneDrive apps til Windows, Mac, Android, iOS og Windows Phone - altså et system, som forbinder alle enheder fremfor for eksempel Apples iCloud, der kun forbinder andre Apple-produkter.

Du kan nu hente OneNote til både Windows og Mac.

Læs også: 

Microsoft klar med Office til iPhone: Se app'en her
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere