Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets meget tæt på salg: Solo-forhandlinger i gang med køber

Nets i gang med eksklusiv-forhandlinger med mulig køber. Se her, hvem der står til at overtage Nets. Handel kan være på plads inden påske.

Meget tyder på, at salget af Nets nærmer sig så hastigt, at det kan være muligt, at en endelig købs-aftale vil være på plads inden påske.

Ifølge Berlingske er der nemlig blevet luget så grundigt ud i feltet af mulige købere, at Nets nu vil indlede eksklusiv-forhandlinger med en enkelt byder.

Det drejer sig ifølge avisen om et konsortie bestående af de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent International samt danske ATP.

Advent International ejer i forvejen KMD, som selskabet købte i 2012.

Selskabets bestyrelsesformand, den tidligere topchef for SAP og HP, Leo Apotheker, er således indsat af Advent International. Det kan du læse mere om her.

De to kapitalfonde ejer sammen også den britiske betalingsudbyder WorldPay.

Det højeste bud på Nets er for nylig blevet vurderet til at ligge i omegnen af 16-17 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her.

Fem spillere har været inde i finalen om Nets.

De tæller foruden det konsortie, der nu forhandler med Nets, den franske it-virksomhed Atos, kapitalfonden Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, den amerikanske kapitalfond Silver Lake samt kapitalfonden Permira i samarbejde med den canadiske pensionskasse CPPIB.

Nets ejes i dag af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt Danske Bank, Nordea, DnB og Nationalbanken.

De vurderede oprindeligt Nets til at være cirka 10 milliarder kroner værd, men den store interesse for selskabet har været med til at skrue prisen væsentligt i vejret.

Der har tidligere været udtrykt en del bekymring om, hvorvidt det kommende salg af Nets ville føre til højere priser for brug af eksempelvis dankortet.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: Vi får gebyr på dankortet.

[b]Læs også:

Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?

Politisk krav: Stop salget af Nets

Flertal ikke i tvivl: Derfor er det en rigtig god ide at sælge Nets

Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere