Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets meget tæt på salg: Solo-forhandlinger i gang med køber

Nets i gang med eksklusiv-forhandlinger med mulig køber. Se her, hvem der står til at overtage Nets. Handel kan være på plads inden påske.

Meget tyder på, at salget af Nets nærmer sig så hastigt, at det kan være muligt, at en endelig købs-aftale vil være på plads inden påske.

Ifølge Berlingske er der nemlig blevet luget så grundigt ud i feltet af mulige købere, at Nets nu vil indlede eksklusiv-forhandlinger med en enkelt byder.

Det drejer sig ifølge avisen om et konsortie bestående af de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent International samt danske ATP.

Advent International ejer i forvejen KMD, som selskabet købte i 2012.

Selskabets bestyrelsesformand, den tidligere topchef for SAP og HP, Leo Apotheker, er således indsat af Advent International. Det kan du læse mere om her.

De to kapitalfonde ejer sammen også den britiske betalingsudbyder WorldPay.

Det højeste bud på Nets er for nylig blevet vurderet til at ligge i omegnen af 16-17 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her.

Fem spillere har været inde i finalen om Nets.

De tæller foruden det konsortie, der nu forhandler med Nets, den franske it-virksomhed Atos, kapitalfonden Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, den amerikanske kapitalfond Silver Lake samt kapitalfonden Permira i samarbejde med den canadiske pensionskasse CPPIB.

Nets ejes i dag af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt Danske Bank, Nordea, DnB og Nationalbanken.

De vurderede oprindeligt Nets til at være cirka 10 milliarder kroner værd, men den store interesse for selskabet har været med til at skrue prisen væsentligt i vejret.

Der har tidligere været udtrykt en del bekymring om, hvorvidt det kommende salg af Nets ville føre til højere priser for brug af eksempelvis dankortet.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: Vi får gebyr på dankortet.

[b]Læs også:

Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?

Politisk krav: Stop salget af Nets

Flertal ikke i tvivl: Derfor er det en rigtig god ide at sælge Nets

Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet[/b]




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere