Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Nets meget tæt på salg: Solo-forhandlinger i gang med køber

Nets i gang med eksklusiv-forhandlinger med mulig køber. Se her, hvem der står til at overtage Nets. Handel kan være på plads inden påske.

Meget tyder på, at salget af Nets nærmer sig så hastigt, at det kan være muligt, at en endelig købs-aftale vil være på plads inden påske.

Ifølge Berlingske er der nemlig blevet luget så grundigt ud i feltet af mulige købere, at Nets nu vil indlede eksklusiv-forhandlinger med en enkelt byder.

Det drejer sig ifølge avisen om et konsortie bestående af de to amerikanske kapitalfonde Bain Capital og Advent International samt danske ATP.

Advent International ejer i forvejen KMD, som selskabet købte i 2012.

Selskabets bestyrelsesformand, den tidligere topchef for SAP og HP, Leo Apotheker, er således indsat af Advent International. Det kan du læse mere om her.

De to kapitalfonde ejer sammen også den britiske betalingsudbyder WorldPay.

Det højeste bud på Nets er for nylig blevet vurderet til at ligge i omegnen af 16-17 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her.

Fem spillere har været inde i finalen om Nets.

De tæller foruden det konsortie, der nu forhandler med Nets, den franske it-virksomhed Atos, kapitalfonden Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, den amerikanske kapitalfond Silver Lake samt kapitalfonden Permira i samarbejde med den canadiske pensionskasse CPPIB.

Nets ejes i dag af 200 lokale pengeinstitutter i Norge og Danmark samt Danske Bank, Nordea, DnB og Nationalbanken.

De vurderede oprindeligt Nets til at være cirka 10 milliarder kroner værd, men den store interesse for selskabet har været med til at skrue prisen væsentligt i vejret.

Der har tidligere været udtrykt en del bekymring om, hvorvidt det kommende salg af Nets ville føre til højere priser for brug af eksempelvis dankortet.

Det kan du læse mere om her: Ekspert: Vi får gebyr på dankortet.

[b]Læs også:

Bliver salget af Nets danskernes næste Dong-sag?

Politisk krav: Stop salget af Nets

Flertal ikke i tvivl: Derfor er det en rigtig god ide at sælge Nets

Nets til salg: Nu tjekker købere datarummet[/b]
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Rollout Consultant

Dustin A/S

Network Specialist

Unik System Design A/S

Supportkonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere