Milliard-finale om Nets: Her er favoritten

Milliard-buddene tikker ind, og favoritten er udpeget. Den absolutte finale om salget af Nets er sat ind.

En vinder bliver måske allerede fundet i denne uge.

Sådan lyder meldingen fra flere medier om salget af den danske it-gigant Nets, der blandt andet står for NemID og danskernes Dankort.

I mandags var der deadline for bud fra de fem konsortier.

Og ifølge Finanswatch skulle det højeste bud ligge på hele 16-17 milliarder kroner, hvilket er noget højere, end der op til finalen blev gættet på.

For her lød de vildeste bud på omkring 12 milliarder kroner.

Tæt på 
Under alle omstændigheder rykker salget af Nets nærmere.

De indkomne bud bliver nu vurderet af bestyrelsen i Nets med rådgiveren og investeringsbanken Morgan Stanley som hjælper.

Nets er ejet af et hav af danske banker og blandt andet Nationalbanken.

Ekspert: Her er favoritten
De fem bydere er den franske it-virksomhed Atos og en trio bestående af danske ATP sammen med de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bains i et konsortium.

Den tredje mulige køber er Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, mens et fjerde bud på en køber er den amerikanske kapitalfond Permira i fællesskab med canadiske CPPIB.

Til sidst regnes også den amerikanske kapitalfond Silver Lake med i finalefeltet om at købe Nets.

En ekspert har i øvrigt vovet pelsen og udråbt Atos som favorit.

"Atos er mit bud på den, der kan byde højest. De er en industrikøber, som kan integrere Nets fuldstændig i deres øvrige forretning og opnå synergieffekter som ingen andre," siger Dankort-ekspert og seniorpartner hos PlusCON Henning. N. Jensen til Berlingske Business.

I øvrigt har den nok så kendte spiller Goldman Sachs også været nævnt.

Selskabet sagde dog farvel til købet undervejs, men blev spået på vej ind i feltet igen af en redaktør på Børsen. Selskabet nævnes dog ikke i finale-feltet.

Debat om sikkerhed
Nets-salget har i høj grad været præget af holdninger og debat.

For vil danskernes data være sikre i udenlandske hænder? Politikere og eksperter tvivlede, mens andre skød bekymringen ned.

Til sidst valgte Nets bestyrelsesformand at gå ud og sige, at datasikkerheden hverken ville blive bedre eller dårligere ved et salg.

Nu vil tiden så vise, hvem der vinder den store finale.

Og ikke mindst hvad det i sidste ende betyder for kunderne:
danskerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Et af Danmarks største advokathuse har kulegravet Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold op til hans fyring
Et af Danmarks største advokat-firmaer har i efteråret i al hemmelighed gennemgået Waoo-direktør Jørgen Stensgaards forhold, som første til hans pludselige fyring fra stillingen som topchef i Waao.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.