Artikel top billede

Milliard-finale om Nets: Her er favoritten

Milliard-buddene tikker ind, og favoritten er udpeget. Den absolutte finale om salget af Nets er sat ind.

En vinder bliver måske allerede fundet i denne uge.

Sådan lyder meldingen fra flere medier om salget af den danske it-gigant Nets, der blandt andet står for NemID og danskernes Dankort.

I mandags var der deadline for bud fra de fem konsortier.

Og ifølge Finanswatch skulle det højeste bud ligge på hele 16-17 milliarder kroner, hvilket er noget højere, end der op til finalen blev gættet på.

For her lød de vildeste bud på omkring 12 milliarder kroner.

Tæt på 

Under alle omstændigheder rykker salget af Nets nærmere.

De indkomne bud bliver nu vurderet af bestyrelsen i Nets med rådgiveren og investeringsbanken Morgan Stanley som hjælper.

Nets er ejet af et hav af danske banker og blandt andet Nationalbanken.

Ekspert: Her er favoritten
De fem bydere er den franske it-virksomhed Atos og en trio bestående af danske ATP sammen med de to amerikanske kapitalfonde Advent og Bains i et konsortium.

Den tredje mulige køber er Nordic Capital sammen med Tryghedsgruppen, mens et fjerde bud på en køber er den amerikanske kapitalfond Permira i fællesskab med canadiske CPPIB.

Til sidst regnes også den amerikanske kapitalfond Silver Lake med i finalefeltet om at købe Nets.

En ekspert har i øvrigt vovet pelsen og udråbt Atos som favorit.

"Atos er mit bud på den, der kan byde højest. De er en industrikøber, som kan integrere Nets fuldstændig i deres øvrige forretning og opnå synergieffekter som ingen andre," siger Dankort-ekspert og seniorpartner hos PlusCON Henning. N. Jensen til Berlingske Business.

I øvrigt har den nok så kendte spiller Goldman Sachs også været nævnt.

Selskabet sagde dog farvel til købet undervejs, men blev spået på vej ind i feltet igen af en redaktør på Børsen. Selskabet nævnes dog ikke i finale-feltet.

Debat om sikkerhed

Nets-salget har i høj grad været præget af holdninger og debat.

For vil danskernes data være sikre i udenlandske hænder? Politikere og eksperter tvivlede, mens andre skød bekymringen ned.

Til sidst valgte Nets bestyrelsesformand at gå ud og sige, at datasikkerheden hverken ville blive bedre eller dårligere ved et salg.

Nu vil tiden så vise, hvem der vinder den store finale.

Og ikke mindst hvad det i sidste ende betyder for kunderne:
danskerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere