Du surfer for meget: Københavnske kunder presser YouSees net i bund

YouSee-kunder på København og Frederiksberg oplever udfald og dårlige hastigheder på nettet - men problemet kan brede sig til resten af landet. YouSee arbejder på en løsning - læs om den her.

Det skulle være så godt med lanceringen af nye initiativer, som blandt andet tæller YouSee Wifi, en tjeneste hvor du har fri adgang til Wi-Fi over hele landet.

Men i stedet raser kunderne nu på Facebook i en sådan grad, at YouSee åbent har måttet erkende problemerne. Men forklaringen holder, ifølge en YouSee-kunde, ikke helt vand.

Tilsyneladende bruger YouSee-kunderne nettet i et sådan omfang, at kapacitet er under pres:

"Flere bredbåndskunder skriver, at de i øjeblikket oplever lave bredbåndshastigheder, lange ping-tider m.v. Vi har teknikere til at se på, hvad årsagen er. De foreløbige undersøgelser viser, at forklaringen sandsynligvis er, at net-forbruget i de senere måneder er steget så voldsomt, at vores planer om udbygning af bredbåndskapacitet er blevet overhalet af kundernes forbrug," skriver YouSee på sin Facebook-væg.

Kunde køber ikke forklaring
Den forklaring køber YouSee-kunde Kasper Hyllested fra Frederiksberg ikke. Han er en del af det fælleseuropæiske initiativ for bedre bredbånd kaldet SamKnows, hvor en hardwareboks på routeren flere gange dagligt måler ping-tider og hastigheder på forbindelsen.

Og her viser data, at problemet med ping-tider, også kaldt latency, opstod den 13. januar - hvor Kasper Hyllesteds 60 / 12-MBit-forbindelse også blev langsommere.

Samtidig dækker en gennemsnitlige ping-tid også over, at den maksimalt målte ping eksploderer.

"Lige pludseligt kommer der målinger ind, som er på 2.500 millisekunder - og det gør jo min forbindelse reelt ubrugelig til ting som onlinespil og lignende," forklarer Kasper Hyllested, som også har gjort YouSee opmærksom på problemet.

Han er da heller ikke helt overbevist om, at det handler om øget trafik:

"Det er sket fra den ene dag til den anden for mit vedkommende. Dette her er ikke sket, fordi folk på Frederiksberg er begyndt at bruge Netflix", understreger han og henviser til sine SamKnows-målinger (se dem i siden af historien).

Her er YouSees løsning
TDC's pressechef, Ib Konrad Jensen, slår fast, at YouSee er klar over problemet:

"Vi har routere, som dækker København og Frederiksberg. Det vi ser i øjeblikket er, at der er noget pakketab, når de bliver presset, typisk om aftenen. Det er vi ved at analysere, og samtidig øger vi kapaciteten. Blandt andet fordi vi ved, at når vi prøver at presse mere trafik igennem så sker der pakketab og det påvirker ping-tiderne," siger pressechefen.

Han forklarer desuden at YouSees 250 millioners opgraderingsplan, som blev søsat i 2013, netop skal identificere flaskehalse og målrettet opgradere lokale knudepunkter. Men som han understreger, kan prognoserne være blevet overhalet af brugernes faktiske forbrug, og derfor analyserer YouSee pt. forbruget og de potentielt afledte problemer.

I første omgang bliver kapaciteten, ifølge Ib Konrad Jensen, dog øget i hovedstadsområdet med op til 30 procent i løbet af i dag tirsdag, hvilket skulle hjælpe på både download-hastighed og ping-tider - og routerne bliver gennemgået for eventuelle fejl, som kan forklare de store udsving, som blandt andre Kasper Hyllested har oplevet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.