Artikel top billede

Du surfer for meget: Københavnske kunder presser YouSees net i bund

YouSee-kunder på København og Frederiksberg oplever udfald og dårlige hastigheder på nettet - men problemet kan brede sig til resten af landet. YouSee arbejder på en løsning - læs om den her.

Det skulle være så godt med lanceringen af nye initiativer, som blandt andet tæller YouSee Wifi, en tjeneste hvor du har fri adgang til Wi-Fi over hele landet.

Men i stedet raser kunderne nu på Facebook i en sådan grad, at YouSee åbent har måttet erkende problemerne. Men forklaringen holder, ifølge en YouSee-kunde, ikke helt vand.

Tilsyneladende bruger YouSee-kunderne nettet i et sådan omfang, at kapacitet er under pres:

"Flere bredbåndskunder skriver, at de i øjeblikket oplever lave bredbåndshastigheder, lange ping-tider m.v. Vi har teknikere til at se på, hvad årsagen er. De foreløbige undersøgelser viser, at forklaringen sandsynligvis er, at net-forbruget i de senere måneder er steget så voldsomt, at vores planer om udbygning af bredbåndskapacitet er blevet overhalet af kundernes forbrug," skriver YouSee på sin Facebook-væg.

Kunde køber ikke forklaring

Den forklaring køber YouSee-kunde Kasper Hyllested fra Frederiksberg ikke. Han er en del af det fælleseuropæiske initiativ for bedre bredbånd kaldet SamKnows, hvor en hardwareboks på routeren flere gange dagligt måler ping-tider og hastigheder på forbindelsen.

Og her viser data, at problemet med ping-tider, også kaldt latency, opstod den 13. januar - hvor Kasper Hyllesteds 60 / 12-MBit-forbindelse også blev langsommere.

Samtidig dækker en gennemsnitlige ping-tid også over, at den maksimalt målte ping eksploderer.

"Lige pludseligt kommer der målinger ind, som er på 2.500 millisekunder - og det gør jo min forbindelse reelt ubrugelig til ting som onlinespil og lignende," forklarer Kasper Hyllested, som også har gjort YouSee opmærksom på problemet.

Han er da heller ikke helt overbevist om, at det handler om øget trafik:

"Det er sket fra den ene dag til den anden for mit vedkommende. Dette her er ikke sket, fordi folk på Frederiksberg er begyndt at bruge Netflix", understreger han og henviser til sine SamKnows-målinger (se dem i siden af historien).

Her er YouSees løsning

TDC's pressechef, Ib Konrad Jensen, slår fast, at YouSee er klar over problemet:

"Vi har routere, som dækker København og Frederiksberg. Det vi ser i øjeblikket er, at der er noget pakketab, når de bliver presset, typisk om aftenen. Det er vi ved at analysere, og samtidig øger vi kapaciteten. Blandt andet fordi vi ved, at når vi prøver at presse mere trafik igennem så sker der pakketab og det påvirker ping-tiderne," siger pressechefen.

Han forklarer desuden at YouSees 250 millioners opgraderingsplan, som blev søsat i 2013, netop skal identificere flaskehalse og målrettet opgradere lokale knudepunkter. Men som han understreger, kan prognoserne være blevet overhalet af brugernes faktiske forbrug, og derfor analyserer YouSee pt. forbruget og de potentielt afledte problemer.

I første omgang bliver kapaciteten, ifølge Ib Konrad Jensen, dog øget i hovedstadsområdet med op til 30 procent i løbet af i dag tirsdag, hvilket skulle hjælpe på både download-hastighed og ping-tider - og routerne bliver gennemgået for eventuelle fejl, som kan forklare de store udsving, som blandt andre Kasper Hyllested har oplevet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere