Du surfer for meget: Københavnske kunder presser YouSees net i bund

YouSee-kunder på København og Frederiksberg oplever udfald og dårlige hastigheder på nettet - men problemet kan brede sig til resten af landet. YouSee arbejder på en løsning - læs om den her.

Det skulle være så godt med lanceringen af nye initiativer, som blandt andet tæller YouSee Wifi, en tjeneste hvor du har fri adgang til Wi-Fi over hele landet.

Men i stedet raser kunderne nu på Facebook i en sådan grad, at YouSee åbent har måttet erkende problemerne. Men forklaringen holder, ifølge en YouSee-kunde, ikke helt vand.

Tilsyneladende bruger YouSee-kunderne nettet i et sådan omfang, at kapacitet er under pres:

"Flere bredbåndskunder skriver, at de i øjeblikket oplever lave bredbåndshastigheder, lange ping-tider m.v. Vi har teknikere til at se på, hvad årsagen er. De foreløbige undersøgelser viser, at forklaringen sandsynligvis er, at net-forbruget i de senere måneder er steget så voldsomt, at vores planer om udbygning af bredbåndskapacitet er blevet overhalet af kundernes forbrug," skriver YouSee på sin Facebook-væg.

Kunde køber ikke forklaring
Den forklaring køber YouSee-kunde Kasper Hyllested fra Frederiksberg ikke. Han er en del af det fælleseuropæiske initiativ for bedre bredbånd kaldet SamKnows, hvor en hardwareboks på routeren flere gange dagligt måler ping-tider og hastigheder på forbindelsen.

Og her viser data, at problemet med ping-tider, også kaldt latency, opstod den 13. januar - hvor Kasper Hyllesteds 60 / 12-MBit-forbindelse også blev langsommere.

Samtidig dækker en gennemsnitlige ping-tid også over, at den maksimalt målte ping eksploderer.

"Lige pludseligt kommer der målinger ind, som er på 2.500 millisekunder - og det gør jo min forbindelse reelt ubrugelig til ting som onlinespil og lignende," forklarer Kasper Hyllested, som også har gjort YouSee opmærksom på problemet.

Han er da heller ikke helt overbevist om, at det handler om øget trafik:

"Det er sket fra den ene dag til den anden for mit vedkommende. Dette her er ikke sket, fordi folk på Frederiksberg er begyndt at bruge Netflix", understreger han og henviser til sine SamKnows-målinger (se dem i siden af historien).

Her er YouSees løsning
TDC's pressechef, Ib Konrad Jensen, slår fast, at YouSee er klar over problemet:

"Vi har routere, som dækker København og Frederiksberg. Det vi ser i øjeblikket er, at der er noget pakketab, når de bliver presset, typisk om aftenen. Det er vi ved at analysere, og samtidig øger vi kapaciteten. Blandt andet fordi vi ved, at når vi prøver at presse mere trafik igennem så sker der pakketab og det påvirker ping-tiderne," siger pressechefen.

Han forklarer desuden at YouSees 250 millioners opgraderingsplan, som blev søsat i 2013, netop skal identificere flaskehalse og målrettet opgradere lokale knudepunkter. Men som han understreger, kan prognoserne være blevet overhalet af brugernes faktiske forbrug, og derfor analyserer YouSee pt. forbruget og de potentielt afledte problemer.

I første omgang bliver kapaciteten, ifølge Ib Konrad Jensen, dog øget i hovedstadsområdet med op til 30 procent i løbet af i dag tirsdag, hvilket skulle hjælpe på både download-hastighed og ping-tider - og routerne bliver gennemgået for eventuelle fejl, som kan forklare de store udsving, som blandt andre Kasper Hyllested har oplevet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere






Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.